رئیسیان زاده اظهار داشت: اگر روزانه تنها از حدود هزار مورد سقط جنین جلوگیری شود، این تغییر میتواند به میزان قابل توجهی نیاز کشور به افزایش نرخ باروری را تأمین کرده و از بحرانی مانند پیری جمعیت جلوگیری کند.
وی همچنین به پیامدهای جسمی و روحی جدی سقط جنین برای مادران اشاره کرد و افزود:این موضوع میتواند عواقبی چون عفونتها، آسیبهای جسمانی، افسردگی و اضطراب را به دنبال داشته باشد که زندگی فردی و خانوادگی مادران را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی تصریح کرد: از منظر دینی نیز سقط عمدی جنین در اسلام به شدت نهی شده و حفظ جان انسان، حتی در مراحل اولیه بارداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. وی با استناد به آیهای از قرآن کریم، حرمت بزرگ سقط جنین و جایگاه والای حیات انسانی را مورد تأکید قرار داد.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی بر ضرورت آگاهیبخشی به جامعه درباره پیامدهای جسمی، روحی و اجتماعی سقط جنین تاکید کرد و گفت: تبیین پیامدهای این موضوع و حرمت شرعی آن میتواند از تصمیمگیریهای ناگهانی و ناآگاهانه جلوگیری کرده و به حفظ سلامت مادران و افزایش جمعیت کمک کند.
تشکیل شبکه ملی مشاورین انصراف از سقط جنین
وی گفت: یکی از عوامل اصلی کاهش نرخ باروری و از جمله مسائل اصلی جمعیت، موضوع سقط عمدی جنین است که در برخی آمارها به حدود هزار مورد سقط جنین روزانه اشاره شده است.
وی با بیان اینکه این عدد برابر با ۵۰ درصد موالید سالانه کشور است، تاکید کرد: اگر از سقط جنین جلوگیری شود، به دلیل زودبازده بودن این اقدام، میتوان بخش عمدهای از مشکلات پیری جمعیت کشور را در آینده کنترل کرد.
رئیسیان زاده همچنین به فعالیت گروههای مردمی در زمینه جلوگیری از سقط جنین اشاره کرد و افزود: تشکیل شبکه ملی مشاورین انصراف از سقط (تشکیل شبکه ملی ناجی) یک ضرورت اجتنابناپذیر است. این مشاوران با بهرهگیری از دانش علمی، روانشناختی و دینی میتوانند به مادران و خانوادهها در لحظات بحرانی کمک کنند تا از تصمیم به سقط منصرف شوند.
وی بر اهمیت برگزاری دورههای آموزشی برای تربیت این مشاوران که یکی از کار ویژه های کارگروه جوانی جمعیت بنیاد کرامت رضوی است تاکید کرد و گفت: برگزاری این دورهها گامی اساسی در جهت کاهش نرخ سقط عمدی خواهند بود.
وی افزود:تأثیر حضور این مشاورین نه تنها در جلوگیری از سقط، بلکه در ارتقای آگاهی عمومی نسبت به پیامدهای آن بیبدیل خواهد بود و به صورت مستقیم در بهبود وضعیت جمعیت کشور نقش ایفا خواهد کرد.
در پایان، رئیسیان زاده بر اهمیت تربیت مشاورین پیشگیری از سقط ویژه خادمیاران مشاور و روانشناسان تشکلهای مردمی جمعیت تأکید کرد و گفت: توجه به مشاورین متدین و متعهد سایر مراکز مشاوره سراسر کشور نیز حائز اهمیت است.
اهداف دوره آموزشی تربیت تسهیلگر جوانی جمعیت
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در این خصوص گفت: هدف اصلی این دوره، شناسایی، توانمندسازی و شبکهسازی مشاورین و روان شناسان سراسر کشور است تا با آشنایی عمیق با مبانی علمی مباحث جمعیتی، بتوانند نقش موثری در گفتمانسازی و ترویج فرهنگ فرزندآوری ایفا کنند.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و چالشهای پیش روی آن، برگزاری این دوره آموزشی گامی موثر در جهت ارتقای آگاهی جامعه و توانمندسازی مشاوران و روان شناسان و فعالان حوزه تشکل های جمعیت سراسر کشور در این حوزه محسوب میشود. همچنین، شبکهسازی مشاورین و روان شناسان در سراسر کشور، امکان تبادل تجربیات و همکاریهای مشترک را فراهم خواهد کرد.
رئیسیان زاده گفت: تربیت حدود ۴ هزار نفر از خادمیاران رضوی سراسر کشور در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ و تشکیل شبکه ملی تسهیلگر جوانی جمعیت از جمله تجربیات موفق دبیرخانه کارگروه جوانی جمعیت بنیاد کرامت رضوی می باشد.
گفتنی است، تاکنون ۲ هزار نفر برای شرکت در دوره آموزشی و پویش ملی ناجی (تربیت مشاور انصراف از سقط جنین) ثبتنام کردهاند. علاقهمندان میتوانند تا ۱۶ آذر با مراجعه به لینک https://survey.porsline.ir/s/Wob8EBf در این دوره ثبتنام کنند.
نظر شما