تحولات منطقه

کمک‌هایی که این روزها به جبهه مقاومت می‌شود، از جنس همان جهادهای زنانه‌ای است که بانوان در هشت سال دفاع مقدس انجام می‌دادند. البته در این میان خیران زیادی نیز ناشناس کمک‌های خود را راهی جبهه‌ها می‌کردند که این روزها شاهد کمک‌هایی از این دو جنس هستیم.

بانوان جبهه‌های فرهنگی، پشتیبان سنگرهای مقاومت
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، کمک‌هایی که این روزها به جبهه مقاومت می‌شود، از جنس همان جهادهای زنانه‌ای است که بانوان در هشت سال دفاع مقدس انجام می‌دادند. البته در این میان خیران زیادی نیز ناشناس کمک‌های خود را راهی جبهه‌ها می‌کردند که این روزها شاهد کمک‌هایی از این دو جنس هستیم. 

تاکنون مطالب زیادی از کمک‌های متنوع و فراوان مردم مشهدالرضا(ع) به جبهه مقاومت تهیه شده که هر کدام قصه‌های متفاوتی داشته است. این بار اما به سراغ فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی رفتیم تا از فعالیت‌های آن در این زمینه جویا شویم.
سید وحید موسوی عمادی، سرپرست فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در این باره می‌گوید: یکی از اقدام‌های گروه جهادی مهوا با همکاری فرهنگسرا در حوزه کمک به جبهه مقاومت، پوشش نیازهای لبنانی‌های مستقر در سوریه بوده است. به همین دلیل پیرو جلساتی که با مسئولان مربوط داشتیم و اخبار، گزارش‌ها و ارزیابی‌هایی که انجام داده بودند، مقرر شد فهرست وسایل مورد نیاز را در اختیارمان بگذارند و ما نیز متعهد شدیم با توجه به امکاناتمان و بر اساس آن فهرست، موارد مورد نیاز را تهیه و ارسال کنیم.
او می‌افزاید: یکی از موارد مورد نیاز، اسباب‌بازی برای هدیه دادن به کودکان بود. یکی از خادم‌الشهدای مجموعه ما که شوهرخواهرش تولیدکننده اسباب‌بازی است، واسطه شد و این تولیدکننده، یک وانت اسباب‌بازی نو مناسب کودکان ۳ تا ۶ سال را به کودکان لبنانی هدیه داده و ما نیز ارتباطات لازم برای ارسال آن‌ها به لبنان را برقرار کردیم.
سرپرست فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه یکی دیگر از اقلام مورد نیاز، نوشت‌افزار شامل دفتر نقاشی، دفتر مشق و مدادرنگی است، خاطرنشان می‌کند: در این زمینه تصمیم گرفتیم پویش «زنگ مقاومت» را راه‌اندازی کنیم. با توجه به اینکه تعداد کمی نوشت‌افزار نیاز داریم، قرار است هفته آینده با مدیران ۵ یا ۶ مدرسه متوسطه اول یا دبستان هماهنگ و یک برنامه ۴۵دقیقه‌ای با عنوان «زنگ مقاومت» را در این مدارس برگزار کنیم. روز پیش از برگزاری مراسم، مدیران مدارس به دانش‌آموزان اعلام می‌کنند که فردا برنامه «زنگ مقاومت» برگزار می‌شود و از آن‌ها می‌خواهند هر کدام یک دفتر نقاشی، یک دفتر مشق و مدادرنگی با طرح‌های اسلامی برای هدیه به کودکان لبنانی با خود به مدرسه بیاورند. 
موسوی ادامه می‌دهد: چون مدارس از این نوع برنامه‌ها استقبال می‌کنند، این برنامه را به‌صورت عمومی اعلام نکردیم؛ چرا که در این زمینه به کمک زیادی نیاز نداریم. 
او یادآور می‌شود: با یکی از قماش‌فروشان خیر نیز از طریق یکی از دوستان ارتباط برقرار کردیم تا در مرحله نخست با پارچه‌های کوچک محصول تولید کنیم. طی صحبت با این خیر، وی تعداد زیادی کالیته پارچه در رنگ‌های متنوع و متفاوت را به صورت رایگان در اختیار ما قرار داد. در این زمینه قرار شد یکی از نیروهایمان که مشغول خیاطی و تولید محصولات هنری است، یک روز به‌ شکل رایگان به سایر دوستان مجموعه گلدوزی با دست روی پارچه و خیاطی را آموزش دهد. خروجی این آموزش رایگان، تبدیل این پارچه‌ها به جانماز و گل‌سرهای گلدوزی شده است. 
سرپرست فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه در انجام این کار نیز عجله‌ای نداریم و هدف ما بیشتر فعال‌سازی مخاطب مردمی در مشهد است، متذکر می‌شود: انجام این فعالیت فواید زیادی دارد؛ در نهایت محصولات تولیدی شکیل و زیبا به‌عنوان هدیه به لبنان ارسال می‌شود و بقیه تولیدات در مشهد به‌فروش می‌رسد و عواید آن صرف جبهه مقاومت خواهد شد.
موسوی می‌گوید: صفر تا ۱۰۰ این کار رایگان انجام می‌شود. پارچه‌ها را یک خیر تقبل کرده است. برای هزینه خرجکار این تولیدات نیز یکی از راویان دفاع مقدس مبلغ مورد نیاز را پرداخت کرده و آن را تهیه کردیم. دوستان نیز زحمت کشیدند و چرخ خیاطی را از منازلشان به فرهنگسرا آوردند تا محصولات پارچه‌ای را برای جبهه مقاومت تولید کنیم. هر چه در این مسیر رخ می‌دهد، همه در راه خداست.
او خاطرنشان می‌کند: یکی از خادم‌الشهدای ما نیز که تولیدکننده زیورآلات رزینی است، تولید حدود ۵ هزار تسبیح با تصویر شهید سیدحسن نصرالله را متقبل شده و تاکنون ۸۰۰ عدد از این تسبیح‌ها را به لبنان ارسال کرده است.
سرپرست فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی درباره فعالیت خادم‌الشهدای این مجموعه در حوزه جمع‌آوری کمک‌های مردمی در سطح شهر نیز بیان می‌کند: در حوزه پویش ایران همدل، خادم‌الشهدای ما که در سطح شهر مشهد حضور دارند، با توجه به آدرس منزلشان منطقه‌بندی شدند و توانستند با همکاری همسر، پدر یا برادرشان کمک‌های مردمی به جبهه مقاومت را دریافت کنند و همه این کمک‌ها به دفتر رهبر معظم انقلاب در تهران تحویل داده شده و در ادامه تحویل خواهد شد. 
موسوی با بیان اینکه مراسم رسالت زینبی را نیز دو روز پیش از ولادت حضرت زینب(س) و مصادف با چهلم شهادت سید مقاومت با حضور خواهران شهدا در تالار شهر مشهد برگزار کردیم، می‌افزاید: در این برنامه به کسانی که تا پایان ما را همراهی کردند، فرم پویش «ایران همدل به توان هیئت» را دادیم تا پر کنند. خواهران شهدا به نیابت از برادر شهیدشان مبلغ مورد نظر برای کمک به جبهه مقاومت را در فرم نوشتند. اعلام کردیم که می‌توانند خودشان به حساب دفتر رهبر معظم انقلاب یا به شماره کارت هیئت رزمندگان خراسان که زیرنظر پویش «ایران همدل به توان هیئت» است، واریز کنند. اکنون نیز خادم‌الشهدای ما براساس این فرم‌ها به‌ صورت ماهانه پیگیری می‌کند تا این کمک‌ها به جبهه مقاومت برسد؛ چرا که برخی افراد ممکن است فراموش کنند و ما برای یادآوری، این پیگیری را انجام می‌دهیم.
او ادامه می‌دهد: در این فرم‌ها همچنین قسمتی برای برپایی روضه خانگی به یاد شهیدشان داریم که در این زمینه مبلغ یا مداحی را به‌ صورت رایگان برایشان می‌فرستیم. رویکرد ما در این کار تنها برگزاری روضه‌خوانی و بیان احکام نیست؛ بلکه در قالب روضه خانگی به‌دنبال تبیین اتفاق‌ها و مسائل روز جبهه مقاومت براساس منش و رفتار اهل بیت(ع) هستیم. تاکنون یکی از آقایان قبول زحمت کرده‌اند؛ اما با توجه به درخواست‌های زیاد برای اعزام مبلغ و مداح به روضه‌های خانگی، صحبت شده که چند نفر را برای روضه‌های فاطمیه و فعال‌سازی کمک به جبهه مقاومت به خانه خواهران شهدا به منظور برگزاری روضه خانگی بفرستیم.
سرپرست فرهنگسرای سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی درباره چگونگی اهدای وسایل و کمک نقدی به جبهه مقاومت نیز می‌گوید: اقلامی که به دست ما می‌رسد، باید نو باشد و به هیچ عنوان دست دوم قبول نمی‌کنیم. اعلام کردیم اقلام دست دوم باید به خیریه‌ها داده شوند. واریز وجه نقد به حساب دفتر رهبر معظم انقلاب، مهم‌ترین کمک است؛ زیرا بردن وسایل به لبنان سخت است؛ اما زمانی که مردم اهدا می‌کنند، این هدایا را رد نمی‌کنیم.
موسوی خاطرنشان می‌کند: طبق فهرست اقلام مورد نیاز که از لبنان اعلام شده، دفتر مشق و نقاشی، مدادرنگی، اسباب‌بازی، هدیه‌های کوچک و کم‌حجم، جوراب ضخیم، پاپوش بافتنی و سجاده مورد نیاز است. در نشستی که با خانم‌های لبنانی داشتیم، متوجه شدیم چون در منازل آن‌ها کفپوش هست و همه خانه مفروش نمی‌شود، به همین خاطر برخلاف ما ایرانی‌ها از جانماز استفاده نمی‌کنند و اغلب سجاده برایشان کاربرد دارد.
او متذکر می‌شود: اگر کسی می‌خواهد به‌جای وجه نقد به مردم لبنان هدیه بدهد، تأکید می‌کنیم هدیه‌ای بدهد که با توجه به تفاوت‌های فرهنگی موجود، برای مردم لبنان قابل استفاده باشد. همچنین اگر خیری می‌تواند در زمینه اهدای پارچه‌های سبک برای چادر و روسری مشکی به ما کمک کند، استقبال می‌کنیم تا در این حوزه نیز با تهیه و تولید این اقلام به زنان و دختران لبنانی یاری برسانیم.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha