دکتر مرتضی رجوعی در ویژهبرنامه بزرگداشت روز دانشجو که با حضور نخبگان علمی و فرهنگی در سالن همایشهای شهید فخریزاده در واحد برادران دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، خطاب به دانشجویان گفت: از نام دانشجو چیزی که در مرحله اول به نظر میرسد آن است که در جستجوی علم و دانش باشد، ازاینرو سعی کنید تا پایان عمر به معنای واقعی کلمه دانشجو و در پی کسب علم، دانش، فضیلت و اخلاق باشید.
مهارتآموزی در کنار علمآموزی
دکتر رجوعی دو وظیفه اساسی دانشجو را مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری، «علمآموزی» و «بصیرتافزایی»، عنوان کرد و توضیح داد: اولین وظیفه ذاتی دانشجو علمآموزی است و در این مسیر باید در کنار علمآموزی، مهارتآموزی را نیز دنبال کرد.
وی با استناد به نکوهش علم بدون عمل در دین مبین اسلام، گفت: اگر این مهم را در فضای دانشجویی تطبیق دهیم، اینگونه تلقی میشود که علم بدون عمل مانند علمآموزی، بدون مهارتآموزی است.
این استاد دانشگاه با استناد به فراز «وَ اجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی وَ الْبَصِیرَةَ فِی دِینِی» در تعقیبات نماز صبح، گفت: بصیرت به معنای شناخت حقیقت و قدرت درک صحیح امور است که در دین اسلام نیز نسبت به آن، تأکید فراوان شده است.
بصیرت؛ نیاز اصلی جامعه
دکتر رجوعی، بصیرت را نیاز اصلی جامعه عنوان کرد و گفت: در شرایط حساس کنونی و اتفاقاتی که امروز در جهان اسلام در حال وقوع است، داشتن بصیرت نقش ویژهای دارد و تنها بصیرت سیاسی کفایت نمیکند، بلکه باید بصیرت اقتصادی، بصیرت اجتماعی و بصیرت فرهنگی داشت.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در ادامه سخنانش، با اشاره به فلسفه نامگذاری ۱۶ آذرماه بهعنوان روز دانشجو گفت: چهار ماه بعد از کودتای ۲۸ مرداد، در ۱۶ آذرماه سال ۱۳۳۲، دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر معاون رئیسجمهور وقت آمریکا تظاهرات کردند که توسط رژیم پهلوی سرکوب شد و دراینبین سه نفر از دانشجویان به شهادت رسیدند.
به گفته وی، بی شک حماسه ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، در تاریخ ایران بهعنوان نماد روحیه خروشان جنبش دانشجویی علیه استکبار، استعمار و ظلم است و تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در این حماسه با خون خود جریان زنده و نقطه عطفی را در راه استقلالطلبی و ظلمستیزی ملت ایران، رقم زدند.
وی با بیان اینکه روز دانشجو، روز گرامیداشت علم و بصیرت است، اظهار کرد: اکنون نیز پشت پرده تحولاتی که در منطقه بهویژه سوریه در حال شکلگیری است، دست استکبار بهویژه آمریکا، اسرائیل جنایتکار و دستگاههای فتنهانگیز انگلیسی را نبینیم، دچار خطای بزرگی شدهایم.
دکتر رجوعی با انتقاد از موضعگیری برخی از احزاب و گروههای سیاسی در مورد تحولات اخیر سوریه خاطرنشان کرد: برخی از این موضعگیریهای نادرست به علت توجه به ظواهر قضیه است در حالی که در هر جریان و اتفاق، علاوه بر ظاهر آن، باید بابصیرت، باطن و زیربنای آن موردتجزیهوتحلیل قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دنیای امروز نیازمند تفکر سیستمی است، توضیح داد: تفکر سیستمی مقولهای است که امروز برای تصمیمگیری درست به آن نیاز مبرم است، زیرا تمام فرایندهای کلیدی در جامعه به هم مرتبط هستند.
نظر شما