تحولات منطقه

این رویداد به منظور قدردانی از تلاش‌های علمی مدال‌آوران المپیادهای دانش‌آموزی و ایجاد پیوندی عمیق میان دستاوردهای علمی و ارزش‌های معنوی است.

شیرینی کسب مدالی که با زیارت متبرک شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

رواق مبارکه دارالهدایه این بار میزبان ۶۰۰ نفر از نخبگان برگزیده در المپیاد دانش‌آموزی کشوری بود. دانش‌آموزانی که توانسته‌اند در سنین کم به موفقیتی بزرگ دست یابند. دانش‌آموزانی که حالا برای درآوردن خستگی تلاش‌های چند ماه اخیرشان راهی سفر شده‌اند و بناست در شهر مقدس مشهد نتیجه سختکوشی‌شان را ببینند و مدال‌های رنگی‌شان به آن‌ها اهدا شود.
عجم، معاون نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در بنیاد ملی نخبگان، درباره این سفر می‌گوید: «امسال سفر دانش‌آموزان برگزیده کشوری برای دومین بار به همت نهاد رهبر معظم انقلاب در شهر مقدس مشهد برگزار می‌شود. ما در این سفر میزبان ۶۰۰نفر از برگزیدگان از شهرهای مختلف کشور هستیم که در اولین روز از سفر راهی حرم مطهر رضوی شدیم و بناست میهمان سفره حضرت باشیم. برنامه‌های فرهنگی و تفریحی دیگری نیز برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده و در آخر نیز مراسم اعطای مدال برای این عزیزان را داریم».
پیوندی میان دستاوردهای علمی و معنوی
این برنامه به همت اداره امور پایگاه‌های حرم مطهر رضوی و با همکاری بنیاد ملی نخبگان طراحی و اجرا شده است. مهدی محبوب، رئیس اداره امور پایگاه‌های حرم مطهر درباره این برنامه می‌گوید: «این رویداد به منظور قدردانی از تلاش‌های علمی مدال‌آوران المپیادهای دانش‌آموزی و ایجاد پیوندی عمیق میان دستاوردهای علمی و ارزش‌های معنوی است. حضور در فضای معنوی حرم مطهر رضوی فرصتی استثنایی برای این نخبگان است تا در کنار موفقیت‌های علمی خود، از این فضای روحانی بهره‌مند شوند و به آینده‌ای روشن‌تر بیندیشند». او همچنین درباره اهداف این برنامه می‌گوید: «یکی از اهداف این برنامه، تأکید بر اهمیت حفظ هویت فرهنگی و مذهبی در کنار دستاوردهای علمی است. ما باور داریم نخبگان کشور، علاوه بر پیشرفت علمی، نیاز به تقویت باورها و ارزش‌های معنوی دارند. این برنامه زمینه‌ای فراهم می‌کند تا دانش‌آموزان مدال‌آور علاوه بر قدردانی از تلاش‌هایشان، با فضایی جدید برای تعمیق ارزش‌های معنوی و اجتماعی آشنا شوند». همچنین در این برنامه علاوه بر زیارت و بهره‌گیری از فضای معنوی حرم مطهر، برنامه‌های مدیحه‌سرایی و ذکر توسل نیز برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است.
امام رضا(ع) خودش هوای ما را دارد
با ریحانه سوری، یکی از سرپرست‌های این اردو که عضو بنیاد ملی نخبگان است، صحبت می‌کنم. او که متولد ۱۳۸۲ است و حالا سال دوم دانشگاهش را در تهران سپری می‌کند، درست دو سال پیش، خودش هم در جمع دانش‌آموزان مدال‌آور المپیاد قرار داشته و حالا به عنوان سرپرست راهی این اردو شده است. او می‌گوید: «آن سالی که در المپیاد مدال کسب کردم، این‌گونه نبود که برای اهدای مدال به شهر دیگری برویم و برای هر کس این مراسم در شهر و استان خودش برگزار می‌شد. برای همین هم وقتی امسال متوجه سفر این بچه‌ها به مشهد شدم، من هم حسابی دلم هوایی شد و از خود آقا خواستم من را هم بطلبد که در آخر هم توانستم همراه دانش‌آموزان به این سفر بیایم». او می‌گوید در چند سال اخیر با اینکه دلش خیلی برای مشهد آمدن و زیارت امام رضا(ع) تنگ می‌شده، اما شرایط برایش فراهم نمی‌شده که به مشهد سفر کند. اما حالا در همین سال برای بار دوم به مشهد آمده و این را مدیون الطاف دائمی امام رضا(ع) در زندگی‌اش می‌داند و می‌گوید: «امام رضا(ع) خودش هوای ما را دارد».
انگیزه مدال من همین سفر مشهد بود
در میان دانش‌آموزان با مانی، پارسا و کارا آشنا شدم. سه دوستی که با هم در مرحله اول المپیاد از میان 10هزار نفر داوطلب به جمع ۲۰۰ نفری راه یافته بودند و در نهایت هم هر سه نفرشان جزو ۴۰ نفر برتر و مدال‌آور در کشور شدند. برایم جالب بود بدانم این بچه‌ها که از شهر سقز کردستان و اهل سنت هستند، دیدگاهشان درباره امام رضا(ع) به چه شکل است. مانی که مدال برنز المپیاد جغرافیا را کسب کرده، در این باره گفت: «راستش من تا به حال به مشهد نیامده بودم و آشنایی چندانی هم با امام رضا(ع) و حوزه زیارت نداشتم، اما همیشه در قلبم محبتی به این امام احساس می‌کردم، به‌طوری که هر وقت کارهایم پیش نمی‌رفت یا احساس بدی به من دست می‌داد، ایشان را به یاد می‌آوردم و همین یاد سبب آرامش خاطر من می‌شد. حالا امروز که برای اولین بار پا در صحن و سرای ایشان گذاشتم، متوجه شدم واقعاً اتمسفر این فضا با جایی به غیر از اینجا کاملاً متفاوت است و در این فضا آرامش من چند برابر می‌شود».پارسا هم نظر مشابهی داشت و می‌گفت: «در مسیر مدام در ذهنم از حرم تصویر می‌ساختم و دلم می‌خواست هر چه سریع‌تر برسم و از نزدیک این حس و حال معنوی را تجربه کنم». کارا اما تجربه متفاوتی داشت؛ او که مدال برنز المپیاد علوم زمین را کسب کرده، گفت: «من و خانواده‌ام تا به حال به مشهد سفر نکرده بودیم. اولین دلیلش، مسافت و دوری راه است که بخواهیم خودمان را از غرب به شرق برسانیم و دلیل دومش هم این است مشهد آمدن اصلاً جزو گزینه‌های سفر ما نیست. من اما همیشه دلم می‌خواست برای یک بار هم که شده به مشهد سفر کنم. من امام رضا(ع) و حرم و گنبد را تا همین دیروز تنها در عکس‌ها و موبایل و تلویزیون دیده بودم و امروز فرصت شد از نزدیک هم این امام را زیارت کنم. راستش را بخواهید این سفر یکی از انگیزه‌های اصلی من برای مدال ‌آوردن هم بود. چند ماه پیش متوجه شدم افرادی را که مدال کسب می‌کنند به سفر مشهد می‌آورند و من این را جزو انگیزه‌هایم برای درس خواندن قرار دادم و خدا را شکر هم مدال کسب کردم و هم توانستم بالاخره حرم امام رضا(ع) را از نزدیک ببینم».

خبرنگار: الهه ضمیری 

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.