غلامحسین مظفری عصر امروز در جریان بازدید خود از مرکز دیسپاچینگ گاز خراسان رضوی و آغاز به کار اکیپهای پایش مشترک گاز و برق و پویش دو درجه کمتر در استان در جمع خبرنگاران در محل شرکت گاز خراسان رضوی عنوان کرد: در کنارهم هستیم تا بتوانیم با مدیریت انرژی در این چند روز که سرما و برودت هوا در پیش است و دما به شدت کاهش پیدا می کند از شرایط سخت قابل پیش بینی عبور کنیم. طبیعی است که در این فاصله کوتاه و در این زمان کوتاه یکی از اصلی ترین کارهایی که می توان انجام داد مدیریت مصرف انرژی است و راهی غیر از این شاید نباشد.
وی ادامه داد: هماهنگی های خیلی خوبی انجام شده است و مدیران در دستگاه های اجرایی با محوریت ستاد انرژی در استان جلساتی را داشته اند و امروز پویش دو درجه کمتر حرارت در محیط کسب و کار و منازل در استان شروع شد و امیدورایم با همراهی و همکاری همه مردم گران قدر و عزیز استان خراسان رضوی و مدیریت دستگاه های خدماتی بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.
کاهش مصرف گاز در ادارات یک دستور العمل است
استاندار خراسان رضوی افزود: مدیران در برنامه ریزی های انجام شده متعهد شده اند تا موارد مطرح شده را اجرایی کنند و قرار شده است اصناف از ساعت ۸ شب به بعد فعالیت کمتری داشته باشند یا تعطیل کنند. پیش بینی این را داریم تا منازل و باغ ویلاهای خارج از شهر مدیریت شوند تا در این ایام که ضرورت چندانی ندارد مصرف گاز صفر یا حداقل برسد و بقیه مردم هم در منازل مسکونی و محیط کسب و کار باید در صرفه جویی مصرف همکاری لازم را داشته باشند. ادارات و دستگاه های دولتی کاهش مصرف را حتما باید به عنوان یک دستور العمل اجرایی و یک بخش نامه ببینند و حداکثر همراهی را داشته باشند تا در این فاصله مشکلی در استان نداشته نباشیم.
مظفری با اشاره به قطع گاز شهرستان تربت جام در سرمای دو سال قبل عنوان کرد: خوشبختانه مشکل این شهرستان قطعا حل شده است و امیدوار هستیم هیچ اتفاقی در آن منطقه رخ ندهد و در بقیه شهرستان ها مشکلی نداریم جز شهرستان هایی که در انتهای خط گاز رسانی قرار دارند که باید با کنترل مصرف گاز در اختیار همه قرار بگیرد.
ضرورت رفع ناترازی همراه با افزایش ۱۰ درصدی تولید برق در هرسال
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: همه ما مجموعه بزرگ ایران هستیم و خراسان یکی از استان های است که در این بخش تامین انرژی پیش قدم است به عنوان مثال در تولید برق خودکفا هستیم ولی شبکه سراسری است و باید به بقیه استان ها هم برق رسانی شود و پالایشگاه خانگیران و سرخس یکی از منابع بزرگ گازی کشور نیز همینگونه است.
مظفری ضمن اشاره به ناترازی انرژی به ویژه برق ادامه داد: باید سرمایه گذاری بیشتری برای رفع ناترازی ها و تامین انرژی در بلند مدت داشته باشیم و راه برون رفت از این شرایط سرمایه گذاری است. اگر یک شبکه پایدار در برق داشته باشیم حداقل باید هر سال ده درصد افزایش تولید داشته باشیم تا در سال بعد شبکه پایدار باشد و این در صورتی محقق می شود که رقم ناترازی حال حاضر یعنی ۱۸ هزار مگاوات ناترازی جبران شود و پس از آن هر سال به میزان ده درصد افزایش تولید داشته باشیم. تولید اسمی حال حاضر ما ۹۰هزار مگا وات است که هر سال باید ۹ هزار مگاوات برای پایداری شبکه تولید برق انجام شود.
وی درباره ناترازی گاز نیز اضافه کرد: در زمینه گاز نیز همین است. بخش زیادی از برنامه کوتاهمدت مدیریت مصرف بوده و در بلندمدت نیز باید مدیریت مصرف انجام شود. اگر بخواهیم تعارفات معمول را کنار بگذاریم باید گفت مردم اسرافکاری شدیم و در تمام منابعی که در اختیار داریم، مصرف ما بیش از میانگین و بعضا دو برابر میانگین دنیا است بنابراین مدیریت مصرف و صرفهجویی باید در همه زمانها در دستور کار باشد و اتفاقاتی مانند کاهش شدید دما اتفاقات بدی نیست و باعث می شود تا بیشتر قدر این نعمت ها را بدانیم. به طور کلی در حوزه گاز نیز سرمایهگذاری نیاز است، بخشی از خطوط انتقال باید به صورت شبکه به هم وصل شود که برای استان مهم است و خوشبختانه در خود خراسان هم منابعی داریم که امکان استخراج و ترزیق گاز ترش به پالایشگاه و ورود به شبکه را دارد.
صرفه جویی در مصرف انرژی با هدف جلوگیری از آسیب به صنایعاستاندار خراسان رضوی بر آسیب نرسیدن به صنایع تاکید کرد و گفت: همه تاکیدمان این است که حتیالامکان به تولید لطمه کمتری بخورد، یعنی حتی اگر مصارف خانگی دچار چالش شود همه حاضر هستیم بپذیریم تا تولید کمتر لطمه بخورد. تولید اگر دچار آسیب شود خسارت آن به همه برمی گردد ب
نابراین مدیریت منابع موجود در اختیارمان در حوزه برق و گاز به گونهای تنظیم خواهد شد که حداقل لطمه را در حوزه تولید داشته باشیم، البته باز هم به نوع مصرف ما برمیگردد تا هرمیزان که می توانیم مصرف را مدیریت کنیم و این اتفاق در صنعت و تولید و کشاورزی و بخش خانگی قابل رقم خوردن است و حتی گلخانه هایی که سوخت مایع را پیش بینی نکرده اند نباید دچار خسارت شوند و بعضی از تولیدات ما در واحدهای صنعتی اگر برق قطع شود سیستم دچار اشکال خواهد شد که باید مراقبت کرد.
وی ادامه داد: درخواست من جدی گرفتن، همراهی و کمک است و پویش در حد شعار نباشد. ما در شرایط اضطرار برای مصرف هستیم و باید کمک کنیم تا کمتر مصرف کنیم بهتر مدیریت کنیم تا مشکلی برای مردم و به ویژه تولید نداشته باشیم. بخشی از موضوعات به گذشته برمیگردد که باید آسیبشناسی کنیم اما راهکار در کوتاهمدت مدیریت مصرف و در بلندمدت سرمایهگذاری است.وی در خصوص مازوتسوزی در استان عنوان کرد: در حوزه مازوتسوزی بنا شد حتیالامکان از سوخت ترکیبی استفاده شود تا خسارت زیستمحیطی آن به حداقل برسد.
دو درجه کاهش دما صرفه جویی ده درصدی را به همراه دارد
همچنین مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در جریان بازدید استاندار از مرکز دیسپچینگ شرکت گاز خراسان رضوی گفت: طی روزهای قبل تمهیدات فنی و اقدامات لازم در زمینه زنجیره استخراج، پالایش، انتقال و توزیع گاز در استان و خارج از استان اتخاذ شده است و در همین مدت تمرینهای عملیاتی و مانورهای مختلف را داشتیم و ایستگاهها آماده هستند.
حسن افتخاری ضمن آمادگی نیروهای این شرکت برای عبور از بحران سرمای هوا عنوان کرد: در پالایشگاهها، خطوط انتقال گازهای شهری و استان نیروها آمادگی صد در صد برای مواجهه با شرایط آب و هوایی پیش رو دارند و خواهش ما از مردم این است که با کاهش دو درجهای دمای محیط خود که منجر به صرفهجویی ۱۰ درصدی مصرف گاز خواهد شد، کمک کنند تا جریان پایدار گاز را داشته باشیم.
تعطیلی مجتمع های تجاری از ۸ شبوی با اشاره به پایداری شبکه گاز در روز شنبه ادامه داد: در حال حاضر در تمامی نقاط استان جریان گاز پایدار است و استمرار این پایداری نیازمند ادامه همراهی مردم بوده که کمک میکند حتی برای صنعت هم گاز را تامین کنیم. این پویش دو درجه کمتر اقدام مهم است به نحوی که هم مصرفکننده، هم ما در شرکت گاز و هم صنعت از این پویش سود میبرند.مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: طبق آخرین تصمیم در ستاد مدیریت انرژی استانداری، از روز شنبه مجتمعهای تجاری مشهد تا پایان هفته از ۸ شب تعطیل خواهند بود و مدیران مجتمعها باید دو ساعت قبل از تعطیلی سامانههای گرمایشی را خاموش کنند.اگر این سامانهها در مجتمعهای تجاری و اداری خاموش نباشند، توسط اکیپهای بازرسی مشترک برق و گاز بدون اخطار جریان گاز را قطع خواهیم کرد.
نظر شما