فراخوان دومین رویداد همافزا که اعلام شد، بیش از ۳۰۰ تشکل و مجموعه فرهنگی برای شرکت در آن اعلام آمادگی کردند. از این تعداد ۱۵۰ تشکل انتخاب شدند تا در رویدادی بزرگ ضمن ارائه جدیدترین دستاوردها و فعالیتهای نوآورانه خود، با دیگر مجموعههای فرهنگی همافزایی کنند و تجارب خود را در اختیارشان بگذارند و از تجارب آنها نیز برای بهتر شدن ارائه خدمات فرهنگی استفاده کنند.
رویداد همافزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی به طور رسمی با حضور جمعی از مسئولین و مدیران آستان قدس رضوی از جمله عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، مهدی ناصحی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، سیدرضا موسوی دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی خراسان رضوی و مجتبی مختاری، مدیر عامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی در مرکز نمایشگاههای بینالمللی آستان قدس رضوی آغاز به کار کرد. رویدادی فرهنگی که در ۶ ساحت سبک زندگی، صنایع فرهنگی، توانمندسازی، فکر و اندیشه، هنر و رسانه و حوزه اجتماعی طراحی شده و فرصتی برای گفتگو و تبادل تجربیات فعالان فرهنگی و اجتماعی استان خراسان رضوی است. در این گزارش گشت و گذاری میکنیم در غرفههای ساحت فکر و اندیشه رویداد همافزا و با برخی از فعالانی که با این رویکرد در رویداد شرکت کردهاند به گفتگو مینشینیم.
آموزش زندگی در اندیشکده آرمان شهر معنوی
اولین غرفهای که در این ساحت جانمایی شده است، «اندیشکده آرمانشهر معنوی» است که در عرصه پژوهش و تولید محتوا فعالیت میکند. حجتالاسلام علیاصغر عطاران که مدیریت این مجموعه فرهنگی را به عهده دارد میگوید: در اندیشکده آرمانشهر معنوی فعالیتهایی از جمله مشاوره سبک زندگی، تربیت مربی، دورههای آموزشی تربیت مربی سبک زندگی و چاپ و نشر کتابهای سبک زندگی انجام میشود و چالشهای سبک زندگی، چالشهای ۳۰ روزه در حوزه سبک زندگی و انتشار هفتهنامه مجازی سبک زندگی در پیامرسانهای ایتا و تلگرام برای نوجوانها از دیگر فعالیتهای این اندیشکده است.
به گفته حجتالاسلام عطاران، شعار اندیشکده آرمانشهر معنوی «سبکت را بساز» است و کارشناسان این اندیشکده به مراجعهکنندگان با توجه به شرایط و موقعیتی که دارند یک سبک خاص معرفی میکنند. وی که الگوی «زندگی به سبک بندگی» را طراحی کرده است میگوید: در این زمینه الگوی ۲۴ که در ۱۴ جلد کتاب به نام "دوباره زندگی" طراحی شده در حال چاپ است و در این مجموعه سبک زندگی جدیدی بر اساس تعالیم دینی به مخاطبان ارائه میشود.
فضایی برای بازخوانی آثار شهید مطهری
«دبیرخانه بینش مطهر خراسان رضوی» از دیگر عرصههای ساحت فکر و اندیشه است که برای آشنایی با فعالیتهای این دبیرخانه با سعیده پیوندیزاده همکلام میشویم. این بانوی فرهیخته میگوید: دبیرخانه بینش مطهر خراسان رضوی، برگزارکننده دورههای مختلف کتابهای شهید مطهری است. یعنی ما دورههای آموزشی سیر مطالعاتی شهید مطهری را به روش دانشگاه امام صادق(ع) برگزار میکنیم.
وی میافزاید: در مجموعه علمی - فرهنگی دبیرخانه بینش مطهر، دورههای جمعخوانی کتابهای شهید مطهری نیز برگزار میشود و امانت و همچنین فروش آثار این شهید گرانقدر در مجموعه انجام میشود که بیشتر مخاطبان دبیرخانه دانشآموزان، دانشجویان و بسیجیان هستند.
پیوندیزاده که خود علاقه بسیاری به آثار شهید مطهری دارد، ادامه میدهد: کتابهای شهید مطهری ویژگیهای منحصر به فردی دارد و بعد از گذشت ۴۵ سال هنوز میبینیم این آثار حرف تازه برای ما دارند و با استفاده از آنها میتوانیم به شبهات دینی و اعتقادی جوانان و نوجوانان پاسخ دهیم.
وی اظهار میدارد: در این رویداد چهل عنوان از آثار استاد مطهری وجود دارد که مهمترین و شاخصترین آنها کتابهای حقوق زن و مرد، آزادی انسان، حقوق زن، تربیت و رشد، عنوانهای برگزیده آثار شهید مطهری است که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
گامی به سوی ملکوت
حجتالاسلام احمد صابری تولایی مسئول کانون فرهنگی تبلیغی «به سوی ملکوت» است که در زمینه تولید محتوا بر اساس مسالههای نظام جمهوری اسلامی فعالیت دارد و در این مجال از زبان او با فعالیتهای این کانون فرهنگی آشنا میشویم. حجتالاسلام صابری که یکی از دغدغه هایش حوزه فرهنگ است، میگوید: ما تولید محتوای دینی کم نداریم و همه ساله تعداد زیادی کتاب، مقاله و پایاننامه با این موضوع منتشر میشود، ولی بسیاری از این محتواها دو اشکال دارد. اول اینکه خیلی تخصصی است که این به کف جامعه نمیرسد و دوم اینکه این محتواها اصلا مساله نظام نیست. کاری که در کانون فرهنگی به سوی ملکوت انجام میشود، تولید محتوا بر اساس مساله نظام و دغدغههای رهبر معظم انقلاب سلامی است.
وی اظهار میکند: در این مجموعه سنگینترین مباحث حوزه و دانشگاه را با زبانی ساده و قابل فهم در اختیار عموم مردم قرار میدهیم. این اقدام در سه مرحله انجام میشود. اول تولید محتوا، دوم تولید مهارت و مرحله سوم استفاده از مبلغین برای رساندن محتوای تولید شده به عموم مردم است.
این فعال فرهنگی ادامه میدهد: ما به دنبال تولید محتوا بر اساس تعالیم اسلامی و فاصله گرفتن از آموزههایی که برگرفته از فرهنگ غرب است، هستیم و در گام بعدی باید محتوای تولید شده را به مخاطب انتقال دهیم. در کانون فرهنگی به سوی ملکوت برای تامین نیروی تبلیغ و انتقال محتوای تولید شده به مخاطب، از همیاران یعنی دانشجویان، معلمان، بسیجیان و افرادی که استعداد تبلیغ دارند استفاده میکنیم.
ارائه راههای جذاب تبلیغ دینی
یکی دیگر از غرفههای ساحت فکر و اندیشه متعلق به مدرسه علمیه «سیادت» است. حجتالاسلام خاقانی در این بخش راهنمای ما است و به معرفی فعالیتهای حوزه علمیه سیادت میپردازد و میگوید: حوزه علمیه سیادت در کنار تخصص و رسالت اصلیاش که تربیت طلبه است، بحث فضای تبلیغی و تربیتی جوانان و نوجوانان را هم در پیش گرفته که با تناسب حضور در فضاهای تربیتی مثل مدارس، دانشگاهها و... لازم بود برخی از نیازهای نسل نوجوان و جوان دیده شود.
این طلبه نواندیش اظهار میکند: یکی از نیازهای نسل نو ایجاد جذابیت برای انتقال مفاهیم به آنها بود. بنابراین تصمیم گرفته شد برای اینکه انتقال مفاهیم دینی به صورت جذاب که مورد پسند جامعه مخاطب است، صورت بگیرد ابزار و وسایل بازی و سرگرمی تولید شود.
حجتالاسلام خاقانی بیان میکند: تولیداتی در این زمینه انجام شد و این ابزار به ما کمک کرد که وقتی در مدارس و مراکز آموزشی وارد میشویم بچهها جذب شوند و با اشتیاق پای صحبتهای ما بنشینند و انتقال مفاهیم دینی و تربیتی به صورتی که مورد پسند مخاطبان است ارائه شود.
نظر شما