تعرفه گذاری برای حامل های انرژی یکی از مهمترین اقداماتی است که همه ساله دولت باید انجام دهد و پیشنهادات به تصویب مجلس برسد. در این زمینه، باید توجه کنیم که تعرفه ها به عنوان یک ابزار تنبیهی و تشویقی عمل کند.
تعرفه گذاری پلکانی از نظر بسیاری از کارشناسان بهترین روش است. به نحوی که پرمصرف ها تنبیه و هزینه های بسیار بالایی متحمل می شوند و کسانی که در چارچوب الگو از گاز و برق استفاده می کنند، از یارانه و بخشودگی بهره م یبرند.
ناگفته پیداست که قیمت یکی از مهمترین فاکتورها در ایجاد انگیزه برای کنترل مصرف است. البته قیمت گذاری باید به گونه ای باشد که برای پرمصرف ها جنبه بازدارندگی داشته باشد. افزایش تعرفه گاز یا برق مصرفی خانوارها با شیب ملایم نمی تواند کارساز باشد. باید قیمتها در پلکان های پرمصرف با شیب تندی بالا برود. به نحوی که برای اقشار مرفه نیز استفاده بی رویه و نادرست از انرژی منطق اقتصادی نداشته باشد.
نظرات وحید احمدی، نماینده کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس را در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش تعرفه برق مشترکان به صورت برابر در همه پلکان ها جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
وی ادامه داد: تعرفه گذاری پلکانی به نفع کسانی است که الگوی مصرف را رعایت می کنند و به اندازه معقول از انرژی بهره می برند. این روش به عنوان یک تشویق برای خوش مصرفی عمل می کند و به لحاظ مالی نیز به نفع اقشار ضعیف جامعه است.
وی ادامه داد: مصارف نا به جا به اندازهای به لحاظ اقتصادی برای کشور مضر هستند که نباید اجازه دهیم، اتفاق بیفتد. تعرفه گذاری پلکانی پرمصرفها به نحوی است که خوش مصرف ها تشویق شوند و از بخشودگی بهره ببرند و پرمصرف ها نیز قیمت گاز را به صورت آزاد پرداخت کنند. این مدل در افزایش قیمت گاز برای پرمصرفها مبتنی بر تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها لحاظ شده است و موجب تحقق عدالت و کاهش مصرف غیربهینه گاز خواهد شد.
این نماینده مجلس گفت: این که شرکت ملی گاز به استفاده از روش تعرفه گذاری پلکانی اقدام کرده است، مثبت ارزیابی می شود. افزایش تعرفه برق پلکان های ۱۱ و ۱۲ که جزو پرمصرف ها محسوب می شوند، اقدام بسیار درستی است.
نظر شما