معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در این خصوص گفت: در تازهترین ارزیابی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC_JCR) در فرآیند بررسی نشریات علمی و پژوهشی کشور، جایگاه رتبهبندی نشریه «پژوهشنامه خراسان بزرگ» ارتقا یافت و رتبه Q۱ حوزه هنر و علوم انسانی به این نشریه اختصاص داده شد و این رتبه به معنای قرارگرفتن نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ در زمره ۲۵ درصد نشریات باکیفیت بالا و معتبر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است.
سامانه رتبه بندی نشریات علمی
دکتر قاسم صادقی بجستانی عنوان کرد: در آخرین ارزیابی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در سال جاری، از کل سه هزار و ۹۷۷ نشریه موجود در این پایگاه، صرفاً هزار و ۹۱۱ نشریه موفق به حضور در سامانه رتبه بندی نشریات علمی پایگاه نشریات علمی ISC-JCR شدند و از این تعداد ۶۸۲ نشریه در چارک اول (Q۱)، ۸۵۱ نشریه در چارک دوم (Q۲)، ۹۱۰ نشریه در چارک سوم (Q۳) و هزار و ۲۹۴ نشریه در چارک چهارم (Q۴) دسته بندی شده اند.
وی ادامه داد: نشریه «پژوهشنامه خراسان بزرگ» با ضریب تأثیر ۰.۲۹۲ در گروه تخصصی «هنر و علوم انسانی» در چارک اول (Q۱) و در گروه تخصصی «علوم اجتماعی» در چارک دوم (Q۲) پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ارزیابی و طبقه بندی گردید.
صادقی بجستانی، با بیان اینکه مجلات مختلف به واسطه شاخص Q دستهبندی میشوند که در این شاخصگذاری ۴ دسته متفاوت داریم، خاطرنشان کرد: Q۱ مهمترین دستهبندی در بین سایر دسته بندیهای این شاخص بوده و مجلاتی که دارای شاخص Q۱ هستند، از اعتبار علمی بیشتری برخوردار هستند.
به گفته این مقام مسئول، پژوهشنامه خراسان بزرگ در آخرین ارزیابی و رتبهبندی نشریات معتبر، موفق به احراز درجه علمی (ب) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده و در بسیاری از پایگاه ها و مراجع استنادی معتبر ملی و بینالمللی جهان نظیر پایگاه بینالمللی دوآج» (DOAJ)، پایگاه استنادی دانشگاه بارسلونا (MIAR)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC»، «بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)، «نورمگز» (Noormags)، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، گوگل اسکولار (Google-Scholar)، آکادمیا (Academia)، ریسرچ گیت (Researchgate) و ... نمایه میشود.
مرجعیت علمی مطالعات در حوزه خراسان بزرگ
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) با بیان اینکه این فصلنامه علمی با ۱۴ سال سابقه انتشار، تنها مجله معتبر علمی در ایران است که با تمرکز بر مطالعات و پژوهش های حوزه تمدنی خراسان بزرگ، بصورت متوالی و منظم در حال انتشار است، گفت: فصلنامه علمی «پژوهشنامه خراسان بزرگ» تلاش دارد تا با فراهم آوردن بستری مناسب جهت انتشار آثار و مقالات علمی اساتید، دانشآموختگان، پژوهشگران داخلی، خارجی از کشورهای افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و روسیه و یا شرق شناسان در کشورهای غربی، گام مؤثری در ایجاد مرجعیت علمی مطالعات در حوزه خراسان بزرگ بردارد.
دکترصادقی بجستانی خاطرنشان کرد: چشمانداز پژوهشنامه خراسان بزرگ این است که در سال ۱۴۰۴، این نشریه با اخذ مجوزهای لازم، به عنوان یکی از معدود نشریات فارسی زبان کشور، بتواند در پایگاه استنادی اسکوپوس نیز نمایه شود.
نظر شما