تحولات منطقه

کتاب داستانی «آواز ققنوس» نوشته قاسمعلی فراست برای گروه سنی نوجوان از سوی انتشارات پیدایش به چاپ رسید.

نگاهی به کتاب «آواز ققنوس» نوشته قاسمعلی فراست / راز گل هفت‌پر و معجون مهربانی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه فرهنگی قدس، کتاب «آواز ققنوس» نوشته قاسمعلی فراست به تازگی توسط موسسه انتشارات پیدایش به چاپ رسیده است. این رمان برای گروه سنی نوجوان ۱۲+ سال به رشته تحریر درآمده و داستان شاهو پسربچه‌ای را روایت می‌کند که در هر کوی و برزن به دنبال گمشده‌ای است که سال‌های سال است ورد زبان پدربزرگش بابا ادریس است؛ گمشده‌ای که برایش خیلی چیزها دارد. هم پدر را از زندان آزاد می‌کند و هم دلم مردم روستا را گرم.

در خلاصه داستان پشت کتاب آمده؛ «شاهو از پدربزرگ شنیده گلی وجود دارد که هر دردی را درمان می کند و هر مشکلی را حل. او می‌بیند که هم مردم به جان هم افتاده‌اند و هم پدرش به دستور حاکم زندانی است. از پدربزرگ شنیده که تنها راه حل این دو مشکل هم پیدا کردن برگ یا برگ‌هایی از گل هفت پر است تا با خوراندنش به مردم و حاکم هم مردم با هم مهربان شوند و هم حاکم پدرش را آزاد کند. منتها مدت‌هاست حاکم دستور داده هرجا اثری از گل دیدند آن را از ریشه بکنند به دربار بفرستند و جایزه‌های عالی بگیرند. برای همین اثری از گل نیست. شاهو هم برای نجات پدر و هم برای مهربان کردن مردم به فکر پیدا کردن گل می‌افتد. ولی سال‌هاست نه کسی رنگ آن گل را دیده و نه بویش به دماغشان خورده ...»

«آواز ققنوس» در ۱۵ فصل نگارش شده و هر فصل آن به روایت ماجراهای مختلفی می‌پردازد که چون زنجیری به هم متصل هستند. داستان از زبان راوی اول شخص یعنی شاهو بازگو می‌شود و در فصل‌هایی که خود او حضور ندارد دانای کل رشته کلام را به دست می‌گیرد. شاهو به همراه دختر دایی کوچک خود ماهو به دنبال گل هفت پر می‌رود تا هم راهی برای رهایی پدر پیدا کند و هم مردم روستا را مهربان و دلگرم؛ اما در این راه ماجراهایی برای او پیش می‌آید. یکی از ویژگی‌های این کتاب شیوه روایت و طرح خرده داستان‌های مختلف است که به صورت موازی پشت سر یکدیگر در کامل کردن هسته اصلی داستان قرار می‌گیرند و همین سبک روایت کتاب را مانند یک فیلم سینمایی سکانس به سکانس جلو می‌برد.

نثر ساده و روان کتاب همراه با توصیفات شیرین باعث شده تا خواننده داستان را به راحتی دنبال کند و پانویس کتاب و توضیح معانی برخی واژگان نامأنوس هم در این راه به کمک مخاطب می‌آید. نکته مهم دیگر اینکه طرح داستان، نوع شخصیت‌پردازی‌ها و تعلیق‌ها و فراز و فرودهای آن منجر به ایجاد کشش و جذابیت بیشتری برای خواندن داستان می‌شود و به موازات آن نویسنده پند و اندرزهایی را از زبان پدربزرگ به شاهو و در واقع خوانندگان خودش می‌دهد و ارزش کتاب را از روایت یک داستان صرف فراتر می‌برد.

قاسمعلی فراست فارغ‌التحصیل رشته ادبیات دراماتیک از دانشگاه تهران، نویسنده و داور جشنواره‌های متعدد داستان‌نویسی و از مدیران فرهنگی است. اما او بیش از همه به عنوان آغازگر نسل جدید نویسندگان جنگ شهرت دارد. وی نویسندگی را به طور رسمی از سال ۱۳۵۷ آغاز کرد و با یک رمان دفاع مقدسی وارد جرگهٔ نویسندگان انقلاب شد. آثار او را می‌توان به دو دسته ادبیات داستانی بزرگسال و ادبیات داستانی نوجوان تقسیم کرد. ادبیات داستانی بزرگسال فراست شامل رمان‌ها و مجموعه داستان‌هایش است. همچنین یک بخش از مجموعه داستان‌های او دفاع مقدسی و ادبیات دینی و بخشی دیگر ادبیات اجتماعی است. در کارنامه ادبی او رمان، مجموعه داستان، نمایشنامه و خاطره‌نگاری دیده می‌شود. کتاب‌های «نخل‌های بی سر»، «نیاز«، «عشق مانعی ندارد» و «گلاب خانم» آثار این نویسنده در حوزه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هستند. همچنین «افطار»، «روزهای برفی»، «آوازهای ممنوع»، «بن بست»، «آن روزها» و «باغ سیب» از دیگر آثار فراست هستند.

فراست چندین رمان و مجموعه داستان با مخاطب نوجوانان نوشته که برخی از آن‌ها برایش جوایزی را به همراه داشته است و «آواز ققنوس» تازه‌ترین کتابی است که توسط موسسه انتشارات پیدایش به چاپ رسیده است. این کتاب در ۱۵ فصل و ۱۲۸ صفحه با قیمت ۱۲۵ هزارتومان در کتابفروشی‌های سراسر کشور در دسترس خوانندگان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.