دکتر سید هادی سید افقهی کاردار سابق ایران در لبنان و همرزم شهید سردار سلیمانی در سلسله نشستهای تخصصی فتح قریب که ۶ در سالن همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین دو دوره قبل و بعد از سقوط سوریه پرداخت.
وی عنوان کرد: به دلیل نگرانیهایی که احساس میشد، بنده یک هفته قبل از حوادث اخیر سوریه، در این کشور بودم اما متاسفانه مسئلهای که قابل پیشبینی بود رخ داد.
در واقع در دکترین مبارزاتی مقام معظم رهبری، دو جبهه رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای عربی، در مقابل محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت کشورهای لبنان، یمن، عراق، فلسطین، سوریه و ملتهای طرفدار محور مقاومت، ایستادهاند.
هدف آمریکا تاسیس خاورمیانه جدید است
این کارشناس و تحلیلگر منطقه و غرب آسیا، ادامه داد: راهبرد آمریکا تسلط کامل بر منطقه غرب آسیا با هدفگذاری تاسیس خاورمیانه جدید و بزرگ است.
مراد از خاورمیانه بزرگ بُعد جغرافیایی آن و خاورمیانه جدید، تسلط فرهنگی بر این منطقه است.
آمریکا ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کرده است اما خوشبختانه تاکنون نتوانسته اشراف کامل بر مناطق حساس منطقه داشته باشد و به تدریج هیمنه و قدرت خود را، از دست داده است.
وی افزود: رژیم صهیونیستی نیز در حال نبرد وجودی است، ۷۵سال پیش رژیم برای وجود و موجودیت خود جنگید تا خود را اثبات کند و امروز نیز پس از عملیات طوفان الاقصی هنوز برای وجودش می جنگد.
برای رسیدن به این هدف، آمریکا، تمام توان و امکانات خود اعم از سلاح، تکنیک، هوش مصنوعی و... را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده و از تمامی خط قرمزها عبور کرده است.
دکتر سید افقهی، تصریح کرد: در آخرین سفر شهید هنیه که برای مراسم تحلیف رئیس جمهور به ایران سفر کرده بود، مقام معظم رهبری به ایشان فرمودند، اسرائیل برای وجودش میجنگد و شما هم باید برای وجودتان بجنگید، ما هم از شما حمایت میکنیم.
حماس هنوز سلاح را زمین نگذاشته است
وی با اشاره به اینکه حماس هنوز در حال مبارزه است و سلاح را زمین نگذاشته است، بیان کرد: به اعتقاد بنده این جنگ برای ما نیز جنگ وجودی است و اگر در پاسخ به تهدیدهای آمریکا و تجاوزات اسرائیل تعلل کنیم، محور مقاومت برای مدت طولانی از معادلات تاریخی منطقه حذف خواهد شد و چیزی از ایران مقتدر و کشورهای یمن، فلسطین، جهاد اسلامی و...باقی نخواهد ماند.
وی در ادامه، یکی از ویژگیهای طوفانالاقصی از منظر مقام معظم رهبری، را نیاز منطقه ذکر کرد و گفت: رهبر انقلاب فرمودند: «عملیات طوفانالاقصی دقیقا مورد نیاز منطقه بود، منطقهی ما به این عملیات نیاز داشت و این پاسخ به یک نیاز بزرگ منطقه بود...»
ما نزدیک قله هستیم
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما نزدیک قله هستیم هر چند مشکلات بسیاری اعم از جنگ روانی، فشار اقتصادی و... به ما حملهور شده اما، محور مقاومت هنوز ایستاده است، بنابراین این جنگ، برای ما نیز، جنگ وجودی است.
به گفته دکتر سید افقهی، هر چند برخی به ما گله میکنند که چرا وعده صادق محقق نمیشود، اما آنان از پشت پردهها و مسائل، اسرار نظامی و پیش بینیهای ما برای آمادگی وعده صادق بیاطلاع هستند، زیرا باید نقاط ضعف وعده صادق ۲ برطرف شود و وعده صادق ۳ مثل ۲ نخواهد بود.
وی اضافه کرد: محور مقاومت امروز در حال حرکت روی لبه تیز شمشیر است و نباید لحظهای تعلل کرد، زیرا این تعلل به دشمن فرصت میدهد که آسیبهایی به حماس و سوریه بزندوجنگشناختی راه بیفتد.
سوریه قبل از سقوط
کاردار سابق ایران در لبنان در ادامه سخنانش به تحلیل اوضاع سوریه قبل از سقوط پرداخت و گفت: در سال ۲۰۱۱ تهاجم آمریکا و هم پیمانش در ۷۱ کشور برای سرنگونی بشار اسد و محاصره حزبالله و فلسطین آغاز شد و داعش در عراق و سوریه شکل گرفت.
سردار شهید سلیمانی نقشه دشمن را خواند و از همین رو به دستور بشار اسد برای دفاع از اماکن متبرکه و مبارزه با تروریستم و امنیت مردم وارد سوریه شد و محور مقاومت را با همراهی حزب الله، حیدریون، فاطمیون و...در این کشور تشکیل داد.
وی تصریح کرد: آمریکا شرق فرات را که منطقه بسیار حساسی بود گرفت و ادلب نیز دست ترکیه افتاد و این استان برای همیشه به دست وتصرف تروریستهادرآمد، که در پی آن، اجلاس «آستانه» میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، برگزار و راههای برقراری ثبات در سوریه، بررسی شد.
افقهی خاطر نشان کرد: اما در این میان کشورهای امارات و عربستان سعودی و چند کشور با بشار اسد ارتباط برقرار کردند و گفتند حاضریم به شما کمک کنیم به شرط اینکه ایران را از سوریه اخراج کنید.
از این رو رفته، رفته مسئله محدودیت برای نیروهای مقاومت ایجاد شد، حضور نیروهای مقاومت درآنمنطقه کم شد، بشار اسد ضعیف شد و از مردم خودش فاصله گرفت.
چه کسانی دستور عقبنشینی به نیروهای سوریه را دادند؟
وی گفت: کشورهای امارات، قطر و عربستان میلیاردها دلار هزینه کردند و افسران رده یک سوریه را خریدند، از طرفی دیگر آمریکا قانون سزار را طرح کرد که سوریه به ذخایر روزمرگی و زیرزمینی خود دسترسی پیدا نکند و از همین رو آسیب جدی به معیشت مردم وارد شد.
همچنین تحریمهای کمرشکن، افزایش قیمت دلار و... موجب شد نیروهای ارتش سوریه که در مضیقه مالی بودند عقبنشینی کنند.
هیچ کس باور نمیکرد این سقوط آزاد اتفاق بیفتد، ما تلاشمان را کردیم تا این اتفاق رخ ندهد اما، بشار اسد همکاری نکرد.
سوریه بعد از سقوط
این کارشناس و تحلیلگر منطقه و غرب آسیا همچنین به اوضاع سوریه بعد از سقوط بشار اسد اشاره کرد و افزود: ابومحمد جولانی سیاستمدار و فرمانده نظامی سوری است که از سال ۲۰۱۷، امیر هیئت تحریر شام است.
او در حال تشکیل دولت جدید در سوریه است، اما رفته رفته سر و کله مسئولان کشورهای مختلف پیدا شده و هر کس دنبال اهداف خودشان در این کشور هستند.
اسرائیل نیز تمامی پایگاههای نظامی سوریه را از بین برده و به ۲۰ کیلومتری دمشق رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: کشور ایران پس از سقوط سوریه در دوحه جلسهای با وزیر دفاع ترکیه برگزار کرد و در خصوص وضعیت سفارت، اسرایی که دست تکفیریهاست، مسئله شیعیان و اماکن متبرکه در سوریه، بحث و تبادل نظر شد. خوشبختانه فعلا اماکن متبرکه دست نخورده است و در سیاست محمد الجولانی حفاظت از این اماکن، در دستور کار است.
دکتر سید افقهی گفت: ما حاضریم در بازسازی سوریه شرکت کنیم و در این خصوص اعلام آمادگی کردیم، ما در سوریه شهید دادیم و جلوی تکفیریها ایستادیم، سوریه معبری برای کمک به مردم فلسطین بود از این رو برای ما از اهمیت به سزایی برخوردار است.
ما باید تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم، به شرط اینکه نترسیم و نترسانیم.
شایان ذکر است، در پایان این نشست، به سوالات شرکتکنندگان پاسخ داده شد.
نظر شما