قباد مرادی رئیس مرکز بیماریهای واگیردار در رابطه با بررسی وضعیت آنفولانزا و رصد بیماریهای تنفسی کشور از طریق وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نظامهای رصد و مراقبت برای بیماریهای تنفسی در کشور دارد. این نظامها از بیماران با علائم بیماریهای تنفسی، از برخی از آنان برای شناسایی علت عفونت تنفسی آزمایش گرفته و مورد بررسی قرار میدهند.
مرادی ادامه داد: یافتههای مربوط به نظامهای رصد، وضعیت بیماریهای تنفسی در کشور را این گونه بیان میکند که در هفته منتهی به ۳۰ آذر نشان میدهد بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونتهای تنفسی شایع بین مردم، به دلیل آنفولانزا بوده که در اغلب موارد از نوع آنفولانزای A و آنفولانزای فصلی است.
رئیس مرکز بیماریهای واگیردار اذعان کرد: یافتهها طی دو ماه اخیر در رصد آنفولانزا نشان دهنده افزایش تدریجی ابتلا و شیوع این بیماری است. البته این نسبت در بین افرادی که به علت عفونتهای تنفسی بستری میشوند بیشتر است. همچنین میزان شیوع آنفولانزا نسبت به عفونتهای تنفسی دیگر در جامعه بالای ۲۰ درصد میباشد؛ این موضوع نشان دهنده افزایش آنفولانزا در این فصل از سال بوده است.
وی افزود: در برخی از استانها فراوانی آنفولانزا بین عفونتهای تنفسی بیشتر است. یافتههای رصد نشان میدهد که پس از آنفولانزا، رینوویروسها که عامل سرماخوردگی هستند دومین عامل مهم عفونتهای تنفسی است؛ به طور کلی این وضعیت دمایی و محیطی مستعد فراوانی عفونتهای تنفسی میباشد.
مرادی مطرح کرد: با توجه به شیوع بیشتر آنفولانزا، مهمترین توصیه مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت رعایت آداب تنفسی شامل اجتناب از حضور در مکانهای پر ازدحام بهویژه برای سالمندان و افرادی با بیماریهای زمینهای، استفاده از ماسک، شست و شوی مرتب دستها، همچنین افرادی که دارای علائم بیماریهای تنفسی هستند، تا بهبودی کامل با نظر پزشک در منزل استراحت کنند و افزایش امکان تهویه در منزل و محل کار موجب کاهش انتقال بیماری میشود.
رئیس مرکز بیماریهای واگیردار در پایان خاطرنشان کرد: زمان مناسب واکسیناسیون از شهریور تا حداکثر انتهای آذر است، اما توصیه میشود افراد سالمند که بیماری زمینهای دارند اگر تاکنون واکسن آنفولانزا تزریق نکردهاند؛ چنانچه به واکسن دسترسی دارند تزریق واکسن را انجام دهند.
نظر شما