تحولات منطقه

۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴
کد خبر: ۱۰۳۸۱۴۳

توزیع داروهای گران قیمت بیماران مبتلا به سرطان در بازار سیاه، یکی از چالش های نظام سلامت در مقابله با سودجویانی است که بر سر جان مردم، معامله می کنند.

پشت پرده بازار سیاه داروهای شیمی درمانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

گران بودن داروهای بیماران مبتلا به سرطان، موجب شده تا برخی افراد سودجو از این شرایط برای کسب درآمد استفاده کنند. این در حالی است که بیماران خاص و سخت درمان، همواره باید به دارو دسترسی داشته باشند. بنابراین، وقتی از مسیر درست و قانونی نمی‌توانند داروهای خود را تهیه کنند، به ناچار سراغ بازار سیاه می‌روند و دارو را به چند برابر قیمت واقعی آن، خریداری می‌کنند.

کامران باقری لنکرانی، وزیر اسبق بهداشت، در واکنش به چنین سوءاستفاده‌هایی از داروهای گران قیمت بیماران، خواستار نشان دار شدن این قبیل داروها شده و گفته است که این داروها فقط باید در اختیار بیمار قرار بگیرد و از نسخه کردن این داروها برای افراد غیر بیمار، جلوگیری شود.

در همین حال، برخی داروهای خاص هستند که در بازار آزاد یافت می‌شود، اما در داروخانه‌ها موجود نیست و همین موضوع جای پرسش است که این داروها چگونه در بازار آزاد به فروش می‌رسد.

داروی «اندوکسان»، یکی از انواع داروهایی است که بیماران مبتلا به سرطان برای شیمی درمانی استفاده می‌کنند.

یکی از بیماران، نسبت به نبود داروی «اندوکسان» در داروخانه و فروش آزاد آن، گلایه کرد و گفت: دکتر برای بیمار ما داروی «اندوکسان» ساخت آلمان را تجویز کرده است که متأسفانه در داروخانه نبود. اما، بیرون از داروخانه به قیمت ۹ میلیون تومان خریداری کردیم.

این شهروند افزود: «اندوکسان» هندی و ایرانی در داروخانه بود که پزشک ما فقط نوع آلمانی را تجویز کرده و برای بیمار ما سازگار است.

این قبیل گلایه‌ها را هر روز بابت فروش داروهای گران قیمت در بازار سیاه، می‌شنویم و می‌بینیم.

برای تأیید صحبت‌های شهروندی که بابت نبود «اندوکسان» آلمانی در داروخانه‌ها، گلایه داشت، سراغ سازمان غذا و دارو رفتیم.

قاسم حیدری، مدیر کل بازرسی سازمان غذا و دارو، در پاسخ به این پرسش که چرا باید یک داروی مهم در بازار سیاه باشد، اما در داروخانه نباشد، گفت: اگر داروی «اندوکسان» ساخت آلمان که برای شیمی‌درمانی بیماران استفاده می‌شود، از اداره کل نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، مجوزهای لازم را دریافت نکرده باشد بدیهی است که این دارو اصالت ندارد و هر نوع محصولی که خارج از چرخه رسمی توزیع دارو قرار گیرد، یا تقلبی خواهد بود و یا از طریق قاچاق وارد کشور شده است.

وی افزود: طبعاً مصرف چنین داروهایی به دلیل اطمینان نداشتن از کیفیت، ایمنی و اثربخشی آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و می‌تواند سلامت بیماران را به خطر اندازد. بنابر این ضروری است اقدامات لازم برای اطمینان از اصالت و مجوز این دارو انجام شود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مطابق مقررات با توزیع کنندگان برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.