دکتر محمدرضا سقا منش، عضو هیئتعلمی دانشگاه امام حسین(ع)، در این نشست که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، درباره حکمرانی سایبرنتیک، توضیحاتی را ارائه کرد. وی با اشاره به تاریخچه ورود ایران به عرصه سایبر و فرازوفرودهای آن، بر اهمیت حکمرانی در عرصه فضای مجازی تأکید کرد و گفت: در همه جای دنیا و همه کشورها نسبت به ورود به عرصه سایبر توجه دارند و در کشور ما نیز این موضوع بهدرستی موردتوجه قرار گرفته است.
الزامات حکمرانی سایبری
عضو هیئتعلمی دانشگاه امام حسین(ع) در ادامه با اشاره به الزامات حکمرانی سایبری، افزود: در این راستا مدیریت جریان صحیح اطلاعات نقش به سزایی در جهتدهی به افکار عمومی جامعه دارد و باتوجهبه گستردگی ابعاد فضای سایبر به لحاظ سطح، گستره و عمق، الزامات خاص خود را میطلبد. وی افزود: مهمترین الزامات این عرصه توجه به فناوری در عرصه علومانسانی است.علومانسانی در عصر جدید باید متناسب با نیازها و ابعاد فضای سایبر، بهروزرسانی و گسترش یابد.
دکتر سقا منش همچنین فرصتهای مدیریت صحیح فضای سایبر را برشمرد و اظهار داشت: مدیریت فضای مجازی و عرصه هوش مصنوعی میتواند این امکان را برای پژوهشگران و جامعه علمی فراهم آورد تا عرصههای جدید را تجربه کرده و با شناختی که این فضا از واقعیتهای اجتماعی به دست میدهد فعالیتهای خود را سامان بخشند.
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نیز در ادامه این نشست گفت: مبحث حکمرانی سایبرنتیک با چند مبحثی که بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی درگیر است، ارتباط دارد، که در این راستا از مهرماه سال جاری، سلسلهنشستهای فلسفه زمانه اندیش را تدارک دیده است که یکی از موضوعات این نشستها، فلسفه زمانه اندیش و حکمرانی بود.
فضای سایبری ، موضوع علوم انسانی است
دکتر احد فرامرز قراملکی، با اشاره به این نکته که علاوه بر اینکه فلسفه باید زمانه اندیش باشد و علومانسانی نیز، باید زمانه اندیش باشد، اظهار داشت: حکمرانی سایبرنتیک، تحولی فراگیر، ژرف، شتابناک و متأسفانه پیشبینیناپذیر در همه شئون زیست بشر است بهگونهای که مفهوم زیست بشر در حال تغییر است.
وی ادامه داد: اندیشمندان رشتههای مختلف با فرهنگهای متنوع، در طول تاریخ، آنچه که از مفهوم زیست بشر داشتهاند با فهم جدید اشتراک لفظی دارند، در واقع سلطه جهانی که از طریق حکمرانی محقق میشود، دنبال حذف هرگونه سلایق، علایق، هویت ها، غیرتها و مراقبتها هستند و میخواهند ما را از حالت دغدغهمندی به بی دغدغهگی تبدیل کنند و دنبال این هستند تا یک قدرت برتر در جهان حاکم شود و به جای همه بیندیشد و تصمیم بگیرد.
استاد دانشگاه تهران، راه سلطه جهانی را جنگ شناختی دانست و تأکید کرد: جنگ شناختی لایههای بسیار پنهان و ابعاد بسیار متعدد و متغیرهای بسیار فراوانی دارد که تحلیلهای آن کار سادهای نیست و حل معادله هزار مجهولی را در پیش دارد.
وی اضافه کرد: مسئولیت علوم انسانی در حکمرانی سایبری ویژه هدایت سایبری است، علوم انسانی نمیتواند بگوید ربطی به فضای سایبری ندارم، فضای سایبری از جهات بسیار فراوان موضوع علوم انسانی است و از جهت خاصی، موضوع تکنولوژی است.
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، تصریح کرد: آمادگی علومانسانی و نقش آن در گذار از پدافند به آفند در جنگشناختی است و در فناوری علومانسانی نیز، بنیاد پژوهشهای اسلامی فعالیتهای متعددی را برنامهریزی کرده و در حال اجراست.
وی به چاپ کتاب پروتکلهای دانشوران صهیون اشاره کرد و گفت: این کتاب 12 بار تجدید چاپ شده و چاپ سیزدهم نیز در دست چاپ است.
این کتاب شامل تاریخچهای از قوم یهود و متن پروتکلهای سران صهیونیسم و نحوه شکلگیری رژیم صهیونیستی در فلسطین است.
مؤلّف در این اثر، از توطئه و برنامههای صهیونیسم جهانی برای سیطره بر ادیان و تشکیل حکومتجهانی یهود، پرده بر میدارد.
دکتر قراملکی همچنین به فعالیتهای گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی در این حوزه اعم از برگزاری نشستهای متعدد اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاریهای مشترک و تلاش پژوهشگران بنیاد پژوهشهای اسلامی، به سمت فناوریهای نوین در حوزه علومانسانی حرکت کنیم.
نظر شما