در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور اقداماتی به اجرا گذاشته شده است. به نحوی که درآمدهای مالیاتی دولت تا حد قابل قبولی افزایش یافته است و موفق به مقابله با فرار مالیاتی شدهایم. به موازات این که به اصلاح نظام مالیاتی کشور مبادرت میکنیم و تلاش داریم به اخذ مالیات حقه از همگان مبادرت کنیم، باید برقراری ارتباط موثر با مودیان نیز مدنظر باشد.
سازمان امور مالیاتی به منظور مردمیسازی نظام مالیاتی کشور و ارتباطگیری موثر با مودیان اقدام به اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها کرده است. این طرح نتایج مثبتی داشته و استقبال خوبی از آن شده است.
محمدرسول شیخیزاده، نماینده قروه و دهگلان در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس در خصوص طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات که توسط سازمان امور مالیاتی به اجرا گذاشته شده است، تصریح کرد: نتایج مثبتی از این طرح در حوزه انتخابیه بنده دیده میشود. مردم از این طرح به خوبی استقبال کردهاند و مشارکت دادن آنها در تعیین محل مصرف مالیاتها برایمان ثمرات خوبی دارد. مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها از جمله اقدامات خوبی است که طی سال جاری به اجرا گذاشته شد.
این نماینده مجلس گفت: مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها به نفع مناطق محروم است. برخی استانها از شرایط خوبی برخوردارند و مودیان مالیاتی زیادی دارند. اما برخی مناطق دیگر درآمدهای مالیاتی زیادی ندارند. با توجه به این که امکان سوق دادن مالیاتها به سمت مناطق کمتر برخوردار وجود دارد، این طرح به نفع مناطق محروم است.
شیخیزاده گفت: هر چقدر در راستای ایجاد شفافیت در محل هزینهکرد مالیاتها حرکت کنیم، به نفع فضای مالیاتی کشور است و به ارتقای فرهنگ مالیاتدهی در کشور میانجامد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل فرار مالیاتی این است که مردم نمیدانند مالیاتشان کجا هزینه میشود. مشارکت دادن مردم در تعیین محل هزینهکرد مالیاتها این ابهام را از بین میبرد و به افزایش پرداخت مالیات منجر میشود.
این نماینده مجلس گفت: مالیات جزو منابع پایدار و مطمئن درآمدی برای هر دولتی محسوب میشود. وصول درآمدهای مالیاتی دولت به بهبود ارائه خدمات به مردم و پیشبرد امور کشور منجر میشود. نیاز است در این راستا گام برداریم. همزمان باید افزایش شفافیت در محل هزینهکرد مالیاتها را داشته باشیم.
شیخیزاده گفت: اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها سبب شده است که بیش از ۳۵۱ هزار مودی در طرح شرکت کنند و برای بیش از ۲ هزار پروژه تأمین اعتبار شود که این رویکرد به معنای مشارکت مستقیم مودیان در توسعه کشور با اعمال نظر خود در نحوه هزینهکرد مالیات است.
نظر شما