به گزارش قدس آنلاین از دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، محمدحسین دلشاد، فلوشیپ درد، با اشاره به جزییات بیماری زونا گفت: زونا یک بیماری است که در جامعه به درستی به آن پرداخته نمیشود و درباره آن آگاهی وجود ندارد؛ اگر زونا با منشا عصبی در ناحیهای از قفسه سینه باشد که ناحیه قلبی است، ممکن است مغفول واقع شود.
وی افزود: افراد فکر میکنند زونا حتما بثورات جلدی و ضایعه بیرونی دارد؛ اما این بیماری ممکن است در ابتدا با درد شروع شود و بعد از ۱۰ روز ضایعات پوستی نمایان شوند.
دلشاد با بیان اینکه افراد مبتلا به زونا در گذشته بیماری آبله مرغان را تجربه کردهاند، ادامه داد: زونا فقط در افرادی بروز پیدا میکند که حتما در گذشته آبله مرغان را تجربه کردهاند؛ وقتی آبله برطرف میشود ویروس از طریق گردش خون در یک گره عصبی پنهان میشود و بعد از سالها در دوران کهنسالی و یا میانسالی به واسطه تروما یا ضربه و یا ضعف سیستم ایمنی بروز مییابد.
وی با اشاره به اینکه زونا سالها ممکن است برای یک فرد درگیری ایجاد کند، گفت: این بیماری درد بسیار شدیدی دارد زیرا منشا آن عصبی است و نقش عصب در بدن مخابره پیام درد به مغز است، اما اکنون در بیماری زونا این عصب، خود منشا درد شده است که میتواند درد غیرقابل تحملی را ایجاد کند.
این فلوشیپ درد اضافه کرد؛ بیماری زونا ممکن است ضایعات پوستی نداشته باشد و باید دانست که این بیماری همیشه یک طرف بدن را درگیر میکند، که در مسیر درد، یک عصب یا چند عصب نواری درگیر میشوند که بسیار دردناک است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا زونا مسری است، گفت: خیر، زونا مسری نیست، ولی اگر فرد مرتبط با بیمار زونا، در گذشته آبله مرغان نگرفته باشد این احتمال وجود دارد که به واسطه یک تماس پوستی زونا بگیرد؛ بنابراین توصیه میکنیم از دستکش استفاده کند.
دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، اظهار کرد: دردهای زونا وقتی مزمن میشوند بسیار طاقت فرسا بوده که میتواند در بیماران در طول زمان افکار خودکشی ایجاد کند.
وی گفت؛ وقتی یک بیمار درد مزمن دارد یک نیروی کار از جامعه کنار گذاشته میشود و سیستمهای بیمه و درمان درگیر او میشوند که برای جامعه هزینهبر است؛ در نهایت یک خانواده متاثر از تجربه کردن دردهای مزمن فرد میشود که باید این موضوع مورد توجه باشد.
نظر شما