تحولات منطقه

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲
کد خبر: ۱۰۴۰۲۰۴

با وجود گذشت چند ماه از شروع سال تحصیلی اما کمبود خوابگاه دانشجویی همچنان به عنوان یکی از مسائل اصلی دانشجویان همدانی مطرح است.

خوابگاه دغدغه اصلی دانشجویان همدانی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

برخی از دانشگاه‌ها در زمان کرونا قراردادهای خود را با خوابگاه‌های غیردولتی لغو کردند و استمرار این مسئله سبب شده دانشجویان در شرایط فعلی بیشتر از ظرفیت استاندارد در اتاق‌ها سکونت داشته باشند.
این موضوع موجب گلایه تعداد زیادی از دانشجویان شده که منجر به حضور و بازدید نماینده ولی فقیه در استان همدان از برخی خوابگاه‌های دانشجویی شده است.

خواسته امام جمعه همدان از مسئولان


نماینده ولی فقیه در استان همدان از مسئولان خواسته دانشجویان را فرزندان خود بدانند و برای حل مشکلات خوابگاهی آن‌ها تلاش کنند.آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی در بازدید از خوابگاه‌های مختلف دانشجویی اظهار می‌کند: خوابگاه دانشگاه صنعتی همدان از همه خوابگاه‌های استان وضعیت بدتری دارد این در حالی است که هزینه خوابگاه از سوی دانشجویان ماهانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود که اصلاً شرایط مناسبی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه مشکلات این خوابگاه با رایزنی با اداره مخابرات که ساختمان این خوابگاه متعلق به آن است، می‌تواند حل و فصل شود، تصریح می‌کند: حدود ۸۰۰ میلیون تومان اجاره دانشجویان در ماه می‌تواند برای حل مشکلات این ساختمان مورد توجه قرار بگیرد.
امام جمعه همدان با اشاره به اینکه اگر قراردادی میان دانشگاه و اداره مخابرات بسته شود و سرمایه‌گذار و دانشگاه ورود کنند برخی از مشکلات اصلی آن مرتفع خواهد شد، می‌افزاید: در بازدید از خوابگاه دخترانه حضرت زینب(س) متوجه شدیم ۵۰۰ دانشجوی دختر که امانت در استان هستند خوابگاه ندارند.
آیت‌الله شعبانی موثقی خاطرنشان می‌کند: در خوابگاه بیمارستان مباشر سابق که متعلق به دانشجویان خارجی است نیز گلایه‌های زیادی وجود دارد بنابراین مطالبات دانشجویان باید پیگیری شود، از طرفی اگرچه در شورای فرهنگ عمومی استان با این موضوع مصوباتی مطرح شد اما مشکلات تا به امروز حل نشده که جای تأمل دارد.

ضرورت تأمین زیرساخت‌ها


اما استاندار همدان با تأکید بر تأمین زیرساخت‌های لازم برای جذب دانشجو در دانشگاه‌های استان معتقد است مدیریت بخش‌های مختلف خوابگاه‌ها باید به خود دانشجویان سپرده شود.حمید ملانوری شمسی تصریح می‌کند: دانشگاه‌های همدان جزو دانشگاه‌های سرآمد کشور هستند و حضور اعضای هیئت علمی خوب و برجسته در استان گویای این موضوع است اما اگر به مسئله دانشگاه‌ها نپردازیم این شاخص‌های مطرح افت می‌کند و از طرفی با توجه به مسئله فرار نخبگان، اگر زیرساخت‌ها برای دانشجو فراهم نباشد موجب فرار مغزها می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات خوابگاه دانشجویی در استان اظهار می‌کند: با توجه به اینکه ظرفیت لازم برای جذب دانشجو وجود ندارد و زیرساخت‌های لازم فراهم نیست، جذب دانشجو باید مدیریت و براساس این زیرساخت‌ها دانشجو گرفته شود.
ملانوری بیان می‌کند: البته به این مسئله نیز باید توجه کرد که اگر بخواهیم جذب کد رشته‌ها و دانشجویان را افزایش دهیم، به همان اندازه باید زیرساخت‌ها را فراهم کنیم، سخت‌افزارها را ارتقا دهیم و سپس به سراغ نرم‌افزارها برویم.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات خوابگاه‌های دانشجویی استان به فضای فعلی بازمی‌گردد که نیاز به ارتقا و رسیدن به حد استاندارد دارند، تأکید می‌کند: از این ‌رو لازم است یک چک‌لیست برای رسیدن به چارچوب و استاندارد لازم آماده شود، به‌ طوری که وقتی از خوابگاه می‌گوییم باید تمام متعلقات آن مثل فضای کتابخانه، باشگاه، اینترنت و... مورد توجه قرار گیرد.
مقام عالی دولت در استان با تأکید بر اینکه با جذب سرمایه‌گذار در بخش خصوصی می‌توانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم، اظهار می‌کند: به مسئله مولدسازی باید نگاه جدی داشته باشیم و با یک نگاه باز مسائل امنیتی، توسعه‌ای، ترافیکی و... را در نظر بگیریم، دانشگاه‌های همدان نیازمند توسعه هستند و به بخش‌های توسعه‌ای آن برای ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده باید نگاه ویژه داشته باشیم.

افزایش پذیرش دانشجو


رئیس دانشگاه صنعتی همدان نیز با بیان اینکه این دانشگاه با سابقه ۱۸ سال پرجمعیت‌ترین دانشگاه در غرب کشور از نظر تعداد دانشجو، کارکنان و اعضای هیئت علمی است، اذعان می‌کند: این دانشگاه صنعتی فاقد خوابگاه ملکی است.امیر مؤمنی با بیان اینکه ۵۰درصد دانشجویان این دانشگاه خوابگاهی هستند که از این تعداد ۶۰درصد دانشجویان پسر و ۴۰ درصد دانشجویان دختر هستند، می‌افزاید: اگرچه تعداد دانشجو در سایر دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر نزولی بوده، اما در این دانشگاه ۳۰ درصد افزایش دانشجو داشته‌ایم.
وی ادامه می‌دهد: دانشگاه صنعتی فاقد خوابگاه ملکی است و دانشجویان آن در خوابگاه‌های خودگردان و استیجاری ساکن هستند و از دست دادن این خوابگاه‎‌ها پس از کرونا به یک بحران تبدیل شد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان خاطرنشان می‌کند: سال گذشته یک سرمایه‌گذار با سرمایه‌گذاری ۴میلیارد تومانی در ساختمان خوابگاه مخابرات دور امامزاده عبدالله(ع) این خوابگاه را بازسازی کرد و خوابگاه اعتماد در اصل خوابگاه پسرانه خودگردان است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ چند بلوک کنار دانشگاه شناسایی و بهره‌برداری از آن به دانشگاه واگذار شد که متأسفانه بی‌ثمر ماند، می‌افزاید: حل مشکل خوابگاه دانشگاه صنعتی نیاز به زمین دارد که به عنوان راهکار بلندمدت مصوب شده ۵۰ هکتار به این دانشگاه اختصاص پیدا کند که امیدواریم به واقعیت بپیوندد.

مسئله تأمین زمین


نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز مشکل اصلی تأمین خوابگاه در همدان را مسئله زمین دانسته و بیان می‌کند: همین مشکل در زمینه بیمارستان نیز وجود دارد که خیران سلامت در زمینه ساخت ورود کردند.حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه می‌دهد: امروز سرمایه‌گذاری در ساخت خوابگاه می‌تواند برخی از مشکلات را حل کند، اما مشکل اصلی در این زمینه تأمین زمین است که پیش از سرمایه‌گذاری باید به آن توجه شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    0 0
    یعنی هر دانشجویی که اهل همدانه مشکل خوابگاه داره؟!