غلامرضا میرزایی، نماینده بروجن در مجلس در ارتباط با طرح ذخیرهسازی گاز توسط صنایع و مزیتهایی که دارد، تصریح کرد: روشهای مختلفی برای مدیریت ناترازی گاز در کشور وجود دارد. یکی از مهمترین راهکارها این است که صنایع به ذخیرهسازی گاز در ماههای گرم سال بپردازند تا در فصول سرد سال از تعطیلی صنایع جلوگیری شود.
وی ادامه داد: باید پیگیریهای جدی برای اجرای طرح ذخیرهسازی گاز توسط صنایع داشته باشیم. لازم است برنامهریزیهای دقیق در این زمینه صورت بگیرد و صنایع را به سمت ذخیرهسازی گاز سوق دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به مزیتهایی که ذخیرهسازی گاز توسط صنایع در پی دارد، لازم است صنایع مسئولیتی در این زمینه برعهده بگیرند و در این حوزه هزینه لازم را انجام دهند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: میتوانیم گاز را با قیمت پایین و یارانهای در تابستان در اختیار صنایع قرار دهیم تا آن را ذخیره کنند. این عامل به عنوان یک مشوق برای صنایع عمل میکند تا به سمت ذخیرهسازی گاز بروند.
میرزایی گفت: همین گازی که صنایع با قیمت بسیار پایین در تابستان در اختیار گرفتهاند، در فصل زمستان میتواند برای تولید محصولاتی مورد استفاده قرار بگیرد که در ماههای سرد سال قیمتشان بسیار افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایطی که در بالا توضیح داده شد، ذخیرهسازی گاز برای صنایع مزیتهای مالی زیادی دارد. از این طریق، منافع صنایع تأمین میشود و این روش سودآوری گزافی برایشان دارد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: صنایع میتوانند از طریق ذخیرهسازی گاز از توقف تولید در فصل زمستان جلوگیری کنند و عدم النفع چند میلیارد دلاری صنایع از بین میرود و زمینهای برای ادامه تولید محصولات آنها در ماههای سرد سال به وجود میآورد. از طرف دیگر، این روش منافع کشور را تأمین میکند. زیرا تعطیلی صنایع به معنی از دست رفتن ارزآوری برای کشور است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نیاز است راهکارهای مختلف به صورت همزمان در راستای مقابله با ناترازی گاز به اجرا گذاشته شود. علاوه بر این که صنایع را به سمت ذخیرهسازی گاز سوق میدهیم، باید تنوعبخشی به سمت سوختی کشور را مدنظر داشته باشیم.
میرزایی گفت: این که تنها به یک منبع انرژی برای رفع نیازهای کشور وابسته باشیم، درست نیست. این امر به لحاظ امنیت انرژی برایمان مشکلساز میشود. لازم است با استفاده از نیروگاههای هستهای، تجدیدپذیر و زغالسنگ به تنوعبخشی به سبد سوختی کشور مبادرت کنیم.
وی ادامه داد: قطعاً ذخیرهسازی گاز سرمایهبر است و هزینه بالایی برای صنایع دارد. اما با توجه به مزیتهایی که این روش به لحاظ اقتصادی برای صنایع دارد، سرمایهگذاری در این بخش برایشان دارای توجیه اقتصادی است.
این نماینده مجلس تأکید کرد: هر روشی که مشارکت بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد و به کاهش ناترازی گاز منجر شود و جلوی تعطیلی صنایع را بگیرد، به نفع کشور است.
میرزایی گفت: باید سیاستگذاریها را به سمتی ببریم که صنایع پردرآمد مانند پتروشیمیها و فولادیها مسئولیتی در زمینه تأمین انرژی موردنیازشان برعهده بگیرند. اعمال فشار بر بخشهایی مانند کشاورزی در حوزه انرژی قابل قبول نیست. باید صنایع بزرگ در این بخش همکاری داشته باشند.
گفتنی است؛ انرژی در دنیای امروز به جزو لاینفک زندگی روزمره، تولید، صنایع و... تبدیل شده است. برخی از صنایع گازبر محسوب میشوند و برای تولید به انرژی گاز وابسته هستند. از آنجائیکه دارنده منابع عظیم گازی هستیم، صنایع کشور به شدت به گاز وابسته شدهاند. در این شرایط، کارشناسان پیشنهاد میکنند به منظور رفع مشکل ناترازی گاز به سمت تنوعبخشی به سبد سوختی کشور برویم.
ناترازی گاز صدمات اقتصادی زیادی به کشور وارد میکند. تعطیلی صنایع در ماههای سرد سال از یک طرف به ضرر صنایع است و ضرر چندمیلیارد دلاری برایشان دارد و از طرف دیگر، ارزآوری برای کشور را با مشکل مواجه میکند.
در کشورهای مختلف، صنایع مسئولیتی در زمینه ذخیرهسازی گاز برای خودشان در ماههای سرد سال برعهده گرفتهاند. در این کشورها، دولت برای تأمین گاز مورد نیاز صنایع در چند ماه سال مسئولیت دارد، اما برای ماههای سرد سال که میزان مصرف در کشور افزایش پیدا میکند، باید ذخیرهسازی گاز صورت بگیرد.
ذخیرهسازی گاز هزینه بالایی دارد. اما صنایع پردرآمد مانند پتروشیمیها و فولادیها میتوانند از عهده تأمین مالی این زیرساختها برآیند. از طرف دیگر، این اقدام به اندازهای برایشان نفع دارد که چنین سرمایهگذاریای را توجیه میکند.
نظر شما