تحولات منطقه

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن توضیحاتی درباره صدور مجوز شکار پرندگان کنار آبزی و کبوترهای وحشی، نسبت به فروش ۴۰ هزاریورویی پروانه‌های شکار در قرق‌های خصوصی واکنش نشان داد.

فروش ۴۰ هزاریورویی پروانه‌های شکار؛ نه تایید می کنیم نه تکذیب
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

شکار یکی از مناقشه‌برانگیزترین موضوعات در حوزه محیط زیست است. موافقان، آن را روشی برای مدیریت جمعیت حیات وحش و تأمین درآمد برای حفاظت از زیستگاه‌ها می‌دانند، در حالی که مخالفان، آن را تهدیدی برای گونه‌های در خطر و نشانه‌ای از ضعف نظارت محیط زیستی قلمداد می‌کنند. ماجرای صدور پروانه‌های شکار، به‌ویژه در قرق‌های اختصاصی، همواره با حواشی و پرسش‌های زیادی همراه بوده است.

غلامرضا ابدالی، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در این خصوص اظهار کرد: در استان‌های ساحلی دستورالعمل صدور پروانه شکار گونه‌های پرندگان کنار آبزی و برای دیگر استان‌ها کبوتر وحشی صادر شده است. تعداد مجوزهای صادر شده در پایان فصل و بر اساس گزارش‌ استان‌ها جمع‌بندی خواهد شد.

مفاد دستورالعمل پروانه شکار چیست؟

وی ادامه داد: این پروانه‌ها فقط به درخواست شکارچیان ایرانی صادر شده و پروانه‌ای برای شکارچیان غیر ایرانی صادر نشده است. بر اساس دستورالعمل پروانه شکار شکارچی باید ایرانی و ساکن استان مورد نظر باشد، تخلفی نداشته باشد و محدودیت‌های زمانی، مکانی، نوعی و طریقی شکار را رعایت کند. دستورالعمل شکار به استان‌ها ابلاغ شده است و حتما موارد مورد نظر به شکارچیان اطلاع داده می‌شود.

قیمت پروانه شکار پرندگان

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص هزینه دریافت هر پروانه شکار گفت: پروانه شکار پرندگان کنار آبزی و آبزی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و کبوترهای وحشی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان صادر شده است.

ابدالی با اشاره به فعالیت چهار قرق اختصاصی از مجموع پنج قرق موجود نیز گفت: تعداد پروانه‌های شکاری که از سوی قرق‌ها صادر شده نیز آخر فصل جمع‌بندی می‌شود. افراد متولی قرق، از طریق شرکت‌های مجاز اقدام و با شکارچیان ایران و غیر ایرانی همکاری می‌کنند.

او در خصوص نظارت بر درآمد قرق‌های اختصاصی نیز گفت: بخشی از درآمد حاصل مستقیم به حساب خزانه دولت واریز می‌شود؛ از جمله درآمدهای عمومی دولت است و محیط زیست بر آن نظارتی ندارد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در پاسخ و واکنش‌ به بعضی مطالبات منتشر شده در فضای مجازی در خصوص صدور پروانه‌های شکار تا مبلغ ۴۰ هزار یورو نیز گفت: این موارد مرتبط به قرق‌های خصوصی است. قرق‌دار می‌تواند از طریق شرکت‌های تورگردانی، به شکارچیان غیرایرانی پروانه بفروشد. مبالغ ۴۰ هزار یا ۵۰ هزار را نمی‌توان تایید یا تکذیب کرد و قرق‌داران باید در این خصوص پاسخ دهند.

قیمت‌گذاری بر اساس معیار بین‌المللی

او در خصوص نظارت بر امور مالی قرق‌داران گفت: قرق‌داران باید سهم دولت را پرداخت و پس از آن بر اساس صرفه و صلاحشان تصمیم‌گیری کنند. به هر صورت فعالیت قرق داران نیز باید درآمدزا باشد و هزینه‌های جاری آن تامین شود. پروانه‌ قرق‌های اختصاصی از طریق شرکت‌ها و بر اساس معیار بین المللی تعیین می‌شود. مبلغ حداکثر یا حداقلی برای قرق‌های اختصاصی تعیین نشده است.

ابدالی در پایان اظهارکرد: قرق‌داران در پایان هر فصل به صورت شفاف امور مالیشان را اعلام و محیط‌بانان نیز بر فرآیند شکار نظارت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha