تحولات منطقه

۱۷ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۵
کد مطلب: ۱۱۲۲۴۶۵

رئیس شورای اسلامی شهرستان کاشمر با بیان اینکه بخش عمده موفقیت انسان به مؤلفه‌های درونی بازمی‌گردد، گفت: طلاب علوم دینی باید در کنار تحصیل و تهذیب، به مهارت‌آموزی توجه داشته و مسیر طلبگی را با دو بال علم و تقوا طی کنند.

طلبگی نیازمند پرهیز از تک‌بُعدی بودن است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
حجت‌الاسلام خزایی، رئیس شورای اسلامی شهر کاشمر در جمع طلاب مدرسه علمیه حاج شیخ شهرستان کاشمر، عوامل موفقیت انسان از منظر دینی و تربیتی را تبیین کرد.

وی با استناد به کتاب «رمز موفقیت مردان بزرگ» اثر آیت‌الله جعفر سبحانی، نقشه راهی روشن برای طلاب ترسیم کرد و با تقسیم عوامل موفقیت به دو بخش کلی، نقش هر یک را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام خزایی با بیان اینکه بخشی از موفقیت انسان متأثر از شرایط بیرونی است، اظهار داشت: عواملی همچون محیط زندگی، خانواده، ژنتیک و تغذیه در مجموع حداکثر ۲۰ تا ۲۵ درصد در موفقیت افراد تأثیرگذارند؛ اما سهم اصلی موفقیت، به عوامل درونی انسان بازمی‌گردد.

وی افزود: ۷۵ تا ۸۰ درصد موفقیت وابسته به مؤلفه‌هایی چون تلاش مجدانه، هدف‌گرایی، انگیزه قوی، نظم، تمرکز و برنامه‌ریزی صحیح است و این عوامل، به‌ویژه برای طلاب علوم دینی، نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر رشد علمی و معنوی دارد.

لزوم «تک‌بُعدی» نبودن طلبه؛ مهارتی برای رهایی از وابستگی مالی

رئیس شورای اسلامی شهر کاشمر در ادامه، طلاب را از تک‌بعدی بودن برحذر داشت و بر ضرورت توجه هم‌زمان به تهذیب، تحصیل و مهارت‌آموزی تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت استقلال مالی در مسیر طلبگی، گفت: در کنار تهذیب نفس و تحصیل علوم حوزوی، هر طلبه لازم است یک مهارت فنی یا تخصصی مکمل فرا گیرد؛ مهارت‌هایی همچون تسلط بر زبان عربی یا انگلیسی، یا حفظ قرآن کریم که می‌تواند پشتوانه‌ای مؤثر برای ایفای نقش‌های تبلیغی و اجتماعی باشد.

حجت‌الاسلام خزایی تأکید کرد: برخورداری از مهارت‌های جانبی، زمینه رهایی طلبه از وابستگی‌های مالی احتمالی را فراهم می‌کند و این استقلال، آرامش و فراغ بال بیشتری برای حرکت در مسیر اصلی طلبگی به همراه خواهد داشت.

تأکید بر پرواز با دو بال علم و تقوا

وی با اشاره به دو رکن اساسی در مسیر طلبگی خاطرنشان کرد: طلاب باید همواره توجه داشته باشند که حرکت صحیح و سعادتمندانه در این مسیر، نیازمند دو بال «علم» و «تقوا» است.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشمر تصریح کرد: با وجود هر دو بال، پروازی نورانی و هدفمند ممکن می‌شود؛ با یک بال، حرکت دشوار اما امکان‌پذیر است؛ اما بدون علم یا تقوا، نه‌تنها پرواز، بلکه پیمودن مسیر صحیح نیز برای انسان با دشواری‌های جدی همراه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha