به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین، یکی از مضرات نمک از دست رفتن خاصیت کشسانی بافت های داخلی است که علت فشار خون بالاست و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. همچنین باعث احتباس آب نیز می شود که بروز سلولیت را تشدید و سبب پیری زودرس پوست می شود. بنابر توصیه سازمان بهداشت جهانی مقدار دوز مصرفی نمک در روز نباید بیشتر از 5 گرم باشد. شاید در وهله اول کنارگذاشتن نمک از سفره های غذا مشکل به نظر برسد، اما به کمک ترفندهای زیر می توان به تدریج مصرف آن را محدود کرد.
1- برچسب مواد غذایی را بخوانید.
توصیه می شود قبل از اینکه محصولات غذایی را بخرید، برچسب روی آن را بخوانید. در این صورت به خوبی متوجه می شوید که چه میزان مواد مغذی دریافت می کنید و قدرت انتخاب دارید تا ازخوردن مواد غذایی خیلی شور اجتناب کنید. خواندن برچسب محصولات همچنین این امکان را می دهد تا از مقدار نمک موجود در هر نوع ماده غذایی اطلاع پیدا کنیم زیرا نمک هم مانند شکر در محصولاتی نهفته است که ممکن است حدس هم نزنیم.
2- آشپزی در منزل ارجحیت دارد.
محصولات صنعتی آماده شده عموما حاوی مقادیر بالای نمک هستند که هدف تولید کنندگان حفظ بهتر آنها و بالا بردن طعم و مزه آن است. آشپزی درمنزل به برطرف شدن این مشکل کمک می کند زیرا افزودن نمک به هر غذا دست شماست.
3- خوراکی های پرنمک را به اندازه میل کنید.
مصرف مواد غذایی با مقدار نمک بالا مانند پنیر، نان، غلات، بیسکوییت وآش ها را محدود کنید. توجه داشته باشید اگر یک خوراکی طعم واضح نمک را نداشت، دلیل نمی شود که مقدار بالایی سدیم نداشته باشد.
4- سر سفره دقت داشته باشید.
نمکدان را سر سفره یا میز غذا نیاورید و نمک زدن به غذاها را فقط به هنگام پخت موکول کنید. پس از اینکه غذا حاضر شد به بشقاب غذا نمک اضافه نکنید. این روش به شما کمک می کند تا کنترل خوبی بر مقدار نمک افزوده شده به غذاهایتان داشته باشید. در رستوران نیز از خدمتکار در مورد مقدار نمک غذاها سؤال کنید و بیش از مقدار لازم به غذا نمک نزنید.
5- غذاها را با سبزیجات معطر طعم دار کنید.
سبزیجات معطر علاوه بر اینکه طعم دلچسبی به غذاها می دهند، فواید زیادی نیز خواهند داشت. به عنوان مثال مرزنجوش ضد استرس است، نعنا به هضم غذا کمک می کند و... به علاوه، می توان آنها را به شکل تازه یا خشک به انواع غذاها افزود. همچنین با ترکیب دو یا چند سبزی با هم طعم های جدیدی را می توان به غذاها داد.
6- ادویه ها را فراموش نکنید.
ادویه ها مانند زردچوبه، زیره، زنجفیل و دارچین عطر و طعم فوق العاده ای دارند و غذاها را خوشمزه می کنند. ترکیب ادویه های زیادی در بازار وجود دارند که بدون نمک یا با کمی نمک هستند.
7- نمک رژیمی انتخاب کنید.
نمک های رژیمی طعمی شبیه نمک معمولی دارند اما از ترکیب نمک های معدنی تشکیل شده است ( 3/1 کلر سدیم و 3/2 کلر پتاسیم). بر خلاف نمک معمولی این نوع نمک نه تنها باعث احتباس آب نمی شود بلکه قدرت ادرار آوری نیز دارد.
منبع: www.Passportsante.fr
نظر شما