به گزارش قدس آنلاین به نقل از مجله سیب سبز ؛ بین دوستان ما حتما کسانی هستند که این رژیمها را امتحان کردهاند و شاید نتیجه گرفتهاند. اما آیا واقعا اینگونه رژیمها باعث کاهش وزن پایدار میشوند؟ میدانید عوارض آنها چیست و در درازمدت چه تاثیری بر بدن شما میگذارند؟ با مبنای علمی اینگونه رژیمها آشنا هستید؟ در این مطلب همهچیز را درباره رژیمهای عجیب و شاید پرطرفدار این روزها خواهید خواند.
رژیم سیب
تبلیغاتی که درباره این رژیم غذایی وجود دارد میگوید رژیم سیب میتواند متابولیسم بدن شما را افزایش دهد، تنها 1000 تا 1200 کیلوکالری در روز به بدن شما برساند و باعث شود 4 کیلوگرم در 5 روز کم کنید. ستاره این رژیم غذایی سیب است. سیب در بسیاری از رژیمهای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرد زیرا از سالمترین میوهها و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است. این میوه بسته به اندازهاش بین 80 تا 100 کیلوکالری انرژی دارد و یک ملین قوی است. در این رژیم شما باید روزی 2 لیتر آب بنوشید و غذاهای دیگر مثل پنیر و گوشت را به طور کمچرب استفاده کنید.
روز اول:
صبحانه، ناهار و شام تنها میتوانید سیب بخورید. شما میتوانید در این روز تا 5/1 کیلوگرم سیب میل کنید.
روز دوم:
صبحانه: سیب؛
ناهار: سیب و سالاد سبز با آبلیمو و دو برش پنیر کم چرب؛
شام: سیب
روز سوم:
صبحانه: یک عدد سیب، یک برش نان سبوسدار و یک تکه گوشت بوقلمون بدون چربی؛
ناهار: یک سیب، سالاد سبز، دو هویج و یک چهارم پیاز؛
شام: سیب
روز چهارم:
صبحانه: یک عدد سیب، یک برش نان سبوسدار و یک تکه گوشت بوقلمون بدون چربی؛
ناهار: یک سیب، سبزیجات پخته به جز سیبزمینی و 200 گرم تن ماهی با لیمو؛
شام: یک سیب و یک کاسه غلات و صبحانه: شیر بدون چربی
روز پنجم:
صبحانه: یک سیب، یک تخممرغ پخته و یک برش نان سبوسدار؛
ناهار: سیب، سالاد سبز و 200 گرم گوشت بدون چربی یا مرغ بدون پوست کبابی؛
شام: سیب
مزایا و معایب
این رژیم چند مزیت دارد ازجمله اینکه مواد غذایی تشکیل دهنده آن ارزان هستند و بسیار آسان پیدا میشوند، برای وعدههایی که تنها سیب دارد شما میتوانید هرقدر که دوست داشته باشید سیب بخورید و بهخاطر وجود سیب دچار یبوست نمیشوید و به نوشیدن آب تشویق خواهید شد. اما این رژیم به دلیل عدم تنوع مواد غذایی باعث ضعف، سردرد، سرگیجه، تحریکپذیری و عصبانیت میشود. شما همیشه گرسنه و عصبی هستید و علاوهبر این به خاطر اسید موجود در سیب دلدرد میگیرید و معده شما ممکن است برای همیشه دچار مشکل شود. مهمترین عیب این رژیم هم این است که بلافاصله بعد از اینکه این رژیم به پایان میرسد، شما به غذا حریص شده و به پرخوری تمایل پیدا میکنید و وزن از دست داده را به سرعت جایگزین خواهید کرد.
رژیم تخممرغ و عسل
ادعا میشود شما با گرفتن این رژیم در دو روز 5/1 کیلوگرم کاهش وزن پیدا میکنید و سالمتر میشوید.
روز اول:
صبحانه: دو زرده تخممرغ مخلوط با یک قاشق چایخوری شکر، قهوه یا چای بدون شکر به مقدار دلخواه، شما میتوانید به قهوه یا چای نعناع یا لیمو اضافه کنید؛
ناهار: یک زرده تخممرغ با مقدار دلخواه عسل، 3 برش پنیر و قهوه و چای بدون شکر با لیمو یا نعناع؛
شام: یک لیوان سوپ مرغ، یک برش نان، یک زرده تخممرغ با عسل، یک سیب، چای بدون شکر یا لیمو یا نعناع
روز دوم:
صبحانه: 2 زرده تخممرغ مخلوط با یک قاشق چایخوری عسل، یک برش نان و قهوه و چای بدون شکر با لیمو یا نعناع؛
ناهار: یک زرده تخممرغ با مقدار دلخواه عسل، 20 گرم گوشت پخته و قهوه و چای بدون شکر با لیمو یا نعناع؛
شام: یک لیوان سوپ مرغ، یک برش نان، یک زرده تخممرغ با عسل، یک سیب، چای بدون شکر یا لیمو یا نعناع.
مزایا و معایب
توصیه شده است این رژیم هر دو هفته یک بار تکرار شود تا به کاهش وزن و ثبات آن منجر شود. اما لازم است بدانید زرده تخممرغ سرشار از کلسترول است و میتواند درست به اندازه سیگار برای قلب مضر باشد. پزشکان میگویند مقدار مجاز مصرف کلسترول کمتر از 200 میلیگرم در روز است اما مقدار کلسترولی که با خوردن تنها یک زرده تخممرغ به بدن میرسد، 215 تا 275 میلیگرم است. مصرف این میزان زرده تخممرغ که در این رژیم توصیه شده است، خطر ابتلا به تصلب شرائین را افزایش میدهد و احتمال سکته قلبی را به وجود میآورد. علاوه بر این مصرف تخممرغ خام برای دستگاه گوارش مضر است. به اضافه اینکه این رژیم مدت زیادی معده را خالی نگه میدارد و ممکن است باعث آسیب رساندن به دستگاه گوارش شود.
دکتر محمد هاشمی، مشاور تغذیه و رژیم درمانی
به بدنتان آسیب نزنید
بهتازگی رژیمهایی که روی یک ماده خاص تاکید دارند را زیاد میبینیم و این رژیمها در جامعه همهگیر شدهاند و طرفدارانی پیدا کردهاند. اولین دلیل اقبال این رژیمها شیوع چاقی در جامعه است. افراد چاق همیشه به دنبال راههای سریع و فوری برای کاهش وزن خود هستند و اولین فاکتوری که در رژیم خود به آن توجه میکنند، سرعت کاهش وزن است. اما لازم است بدانید همیشه کوتاهترین راه به معنی بهترین راه نیست.
تمام رژیمهای غذایی باید از سه اصل کلی تنوع، تعادل و تناسب پیروی کنند. تنوع به معنی استفاده از تمام گروههای غذایی است. درواقع در یک رژیم غذایی سالم باید تمام گروههای غذایی وجود داشته باشند.
تنوع به معنی این است که در یک رژیم سالم باید گروههای غذایی براساس برنامه تغذیه، به طور متعادل حضور داشته باشند و هیچ گروهی حذف نشود و در آخر تناسب یعنی مقدار مواد غذایی دریافتی باید با وضعیت فیزیکی بیمار تناسب داشته باشد و هر بیمار براساس وضعیت بدنی خود از یک رژیم خاص پیروی کند.
هر رژیم غذایی دیگری که این اصول را پیروی نکرده باشد مبنا و اساس علمی ندارد. این رژیمها اگرچه در کوتاهمدت میتوانند باعث کاهش وزن شوند اما این کاهش وزن خیلی زود متوقف خواهد شد و بلافاصله با ترک آن رژیم، وزن کم شده جایگزین میشود. علاوه بر اینها، این رژیمها میتوانند عوارض جبران ناپذیری را به بدن وارد کنند. بنابراین توصیه من این است که افراد هرگاه به رژیمی برخوردند که فرمول عجیبی دارد و از این سه اصل پیروی نمیکند باید با دیده شک و تردید به آن نگاه کنند.
داستانپردازی حول این رژیمها بسیار است و تقریبا تمام آنها مبنای علمی ندارد. در مورد بعضی از این رژیمها میگویند برای دفع سموم بدن مفید هستند. در حالی که دفع سموم بدن بهعهده ارگانهایی مثل کبد و کلیه است و اگر این ارگانها درست کار کنند سموم بدن خود به خود دفع میشوند و هیچ نیازی به کمکهای این رژیمهای غیرعلمی نیست. درنهایت توصیه من این است که افراد با استفاده از این رژیمها به بدن خود آسیب نرسانند و بدانند تاثیر سریع این رژیمها موقتی است و درنهایت غیر از عوارضی که بر سلامت بدن بهجا میگذارند، هیچ تاثیر دیگری نخواهند داشت.
نظر شما