به گزارش قدس آنلاین یزد ، دكتر علیاکبر حدادزاده با بیان این خبر اظهار داشت : بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است كه به واسطه گزش كنه آلوده، همچنين از طريق تماس با گوشت، لاشه يا خون آلوده به انسان منتقل ميشود.
وی افزود: اين بيماري در دامهاي آلوده بدون علائم باليني است ولي در انسان تا روز چهارم با علائم تب، سردرد، احساس سرما، خستگي، درد عضلاني، درد ناحيه پشت، درد مفاصل، درد بالاي معده، قرمزي صورت و پرخوني ملتحمه و چشمها است.
این مسئول ادامه داد: از روز چهارم به بعد علائم خونريزي شروع ميشود كه عبارت است از خونريزیهاي نقطهاي در مخاط دهان و پوست، خونريزي از لثهها، بيني، معده، روده، رحم، زير پوست ناحيه ساق پا و دست ها، خونريزيهاي غير قابل كنترل در محل تزريقات ظاهر ميشود.
وی تصریح کرد : مردم برای مصون ماندن از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید از خرید گوشتهای کشتار غیر بهداشتی و غیر مجاز جدا خودداری نمایند.
حدادزاده گفت: اين بيماري در صورت پيشرفت درمانی ندارد، فقط ميتوان درمان حمايتي و نگهدارنده انجام داد لذا بهترين كار پيشگيري از بيماري است.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد افزود: دامداران، دامپزشكان، پرسنل كشتارگاه ها، بازرسان و ناظرين بهداشت گوشت، قصابها، كاركنان آزمايشگاهها و پرسنل بيمارستان كه با فرد بيمار در ارتباط هستند و تمام كساني كه به نحوي با دام يا گوشت آلوده تماس دارند، بیش از همه در معرض خطر بيماري هستند.
دکتر حدادزاده خاطر نشان ساخت : راههاي پيشگيري از بيماري مبارزه با كنه از طريق سمپاشي جايگاههاي نگهداري دام، استفاده از پوشش كامل(لباس كار يكسره و دستكش، عينك و چكمه، كلاه و ماسك) در دامداريها و كشتارگاهها و همچنين نگهداري گوشت 24 ساعت قبل از مصرف در پيش سرد يا يخچال در دمای بالای صفر هستند.
نظر شما