تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین- تبریز: فرماندار شهرستان تبریز گفت: با توجه به رشد جمعیت روستاهای اطراف کلانشهرها باید قانونی جامع در خصوص مدیریت روستاها و اختیارات و مسئولیتهای دهیاران تدوین شود.

قانون و آیین نامه جامع دهیاریها تدوین گردد

به گزارش قدس آنلاین از تبریز، رحیم شهرتی فر در دیدار با دهیاران شهرستانهای استان آذربایجان شرقی که با حضور  محسن کوشش تبار ، معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور صورت گرفت با اشاره به تغییرات جمعیتی روستاهای شهرستان تبریز تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب به همت جهاد سازندگی روستاهای شهرستان تبریز  با کشیده شدن راه روستایی و برق، مُهر «برخوردار» خوردند اما جمعیت روستاها به سرعت افزایش پیدا کرد و این برخوداری به مشکل تبدیل شد.

شهرتی فر افزود: برای مثال آب شرب روستای آناخاتون برای 270 انشعاب طراحی شده، اما امروز 6 هزار انشعاب مجاز دارد و این سیستم آب رسانی روستا را دچار مشکل کرده است.

فرماندار تبریز با اشاره به این که تردد در برخی جاده های روستایی  به مراتب بیشتر از راههای اصلی است خاطر نشان کرد: جاده های روستایی که اوایل انقلاب برای رفت آمد مردم روستا کشیده شده بود، به دلیل کثرت جمعیت و کارگارههای زیادی که در مسیر روستاها ایجاد شده، تقریبا از بین رفته اند.

شهرتی فر  بیشتر مشکلات راههای روستایی را به دلیل تردد ماشین آلات سنگین کارگاههایی دانست که دولت مجوزشان را صادر کرده و افزود: اگر دولت از مسیرگشایی در روستاها حمایت نکند، روستاییان ما سالهای سال با مسیرهای سنگلاخی روبرو خواهند بود.

رحیم شهرتی فر ادامه داد: به دلیل عدم رعایت ضوابط ساخت و ساز در معابر روستایی، برای رسیدن به محل حادثه در هنگام وقوع حوادث غیر مترقبه، دچار مشکل هستیم. و خودروهای امداد رسان مانند آتش نشانی برای رسیدن به محل حادثه گاه مجبور به تحریب دیوارهای قرار گرفته در مسیر می شوند که بعدها با شکایت روستاییان مواجه می شوند

وی افزود: بابید با پیش بینی چنین بحرانهایی تدابیر لازم در مسیر گشاییها اندیشیده شده و همچنین اختیارات قانونی جهت اقدامات ضروری نیز به مسئول مدیریت بحران اعطا شود.

شهرتی فر دریافت عوارض، مشارکت صاحبان صنایع و معادن و مشارکت مستقیم دولت را از جمله راههای بهبود وضعیت راههای روستایی دانست. 

فرماندار تبریز با انتقاد از صرف هزینه های کلان برای حفظ روستاهایی با جمعیت اندک افزود: باید پرسید سیاست کلی نظام در ارتباط با توسعه روستاها چیست؟ آیا انتظار داریم مردم یک روستای کم جمعیت دور افتاده با تحمیل میلیاردها تومان به دولت در همانجا بمانند؟

فرماندار تبریز با اشاره به این که 58 دهیاری شهرستان تبریز در مجموع 120 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده اند، افزود: مجموع جمعیت روستایی شهرستان تبریز بیشتر از شهرستانهایی است که توسط فرمانداری های ویژه اداره می شوند.

وی افزود: امروزه اکثر روستاهای پرجمعیت شهرستان تبریز متناسب با جمعیت خود درخواست هایی مانند کتابخانه، شهر بازی، سالن ورزشی و ... دارند اما متاسفانه حتی روستاهایی با 16 هزار نفر از حداقل امکانات رفاهی محرومند.

فرماندار تبریز با اشاره به فقر اقتصادی مردم روستاها ادامه داد: اکثر روستاهای اطراف تبریز تبدیل به شهرک شده اند و برای مسیرگشایی در آنها باید بودجه ای تعریف شود و نباید از خود مردم توقع هزینه داشت.

وی با اشاره به سیاستهای دولت تصریح کرد: همانگونه که شهرداری ها در شهرها  برای مسیر گشایی باید با مالک توافق کنند انتظار داریم در روستاها نیز این کار انجام  شود. چرا که سیاست کلان نظام جمهوری اسلامی حمایت از اقشار ضعیف است.

شهرتی فر با توجه به تحول جغرافیای روستاهای اطراف تبریز خواستار تسریع در بازنگری طرح های هادی شد و گفت: بنیاد مسکن به دلیل کمبود اعتبار بازنگری طرح هادی در برخی روستاها را انجام نداده است.

وی در خصوص الحاق روستاهای اطراف تبریز گفت: طبق قانون و ضابطه، الحاق روستاهایی را که نزدیک تبریز هستند پیشنهاد داده ایم. اما علیرغم اینکه قانون اجازه داده و شهرداری مایل به این اتفاق است، ولی از طرف وزارت کشور اقدامی صورت نمی گیرد.

فرماندار تبریز دستورالعمل صدور پروانه ساختمانی خارج از محدوده کلانشهرها را بدور از شفافیت دانست و افزود: قوانین بنیاد مسکن برای روستایی کم جمعیت دور افتاده و روستاهای نزدیک تبریز یکی است و باید با توجه به جمعیت و موقعیت روستا تدبیری برای این امر اندیشیده شود.

شهرتی فر همچنین با تاکید بر سختی کار دهیاران به دلیل کار پر مشقت در محیط روستایی خواستار تضمین امنیت شغلی دهیاران و بهبود وضعیت معیشت آنها شد.

وی در خصوص درآمد حاصل از بند 3 ماده 99 قانون شهرداریها خاطر نشان کرد: این مبلغ توسط شهرداری دریافت می شود و علیرغم رابطه خوبی که با شهرداری داریم تا کنون نتوانسته ایم آمار دقیقی از  مبلغ دریافتی توسط شهرداری دریافت کنیم.

شهرتی فر ادامه داد: اخیرا توافق نامه ای با شهردار صورت گرفت که از محل این درآمد برای آب رسانی به روستاها استفاده شود اما این توافق الزامات قانونی ندارد.

وی برای خروج از این وضعیت پیشنهاد داد حساب مشترکی در نظر گرفته شود و تمام وجوه دریافتی احکام ماده 99 به آن حساب واریز شود و هر نهاد بتواند سهم خود را بدون واسطه از آن برداشت کند. 

فرماندار تبریز در ادامه با انتقاد از کاهش بودجه واریز شده برای اداره امور دهیاری ها، گفت: در سال 1392، بیش از 134 میلیارد ریال بودجه واریز شده بود که این رقم در سال 93 به 123 میلیارد ریال کاهش یافت و این کاهش باعث تاسف است.

وی در پایان دهیاران را نماینده نظام اجرایی کشور در روستا دانست و تصریح کرد: در مورد حدود اختیارات دهیاری ها و ارتباطات سازمان های دولتی با دهیاران باید دستورالعملی جامع تعریف شود و دستگاههای دولتی، سازمان دهیاری و دهیاران را به عنوان نماینده مردم و عضو نظام اجرایی کشور بپذیرند.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.