تحولات منطقه

سیاست/ آرش خلیل‌خانه: رژیم استبدادی سعودی در جنایتی دیگر «شیخ نمر باقر النمر» روحانی برجسته و عالم دینی شیعه را به شهادت رساند.

  نسل  نمیـــران
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

وزارت کشور عربستان روز گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد حکم اعدام شیخ نمر به همراه 46 متهم دیگر که اغلب آنها تروریست معرفی شده‌اند روز شنبه در 12 منطقه در عربستان اجرا شده است. به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، سخنگوی وزیر کشور عربستان سعودی در نشست خبری به همراه سخنگوی وزیر دادگستری این کشور گفت: اجرای احکام اعدام علیه ۴۷ متهم، در داخل زندان و از طریق شمشیر و با شلیک گلوله اجرا شده است. در میان افرادی که وزارت کشور عربستان می‌گوید آنها را اعدام کرده «فارس آل شویل الزهرانی» نیز به چشم می‌خورد که از اعضای شناخته شده القاعده در عربستان است.
رژیم سعودی اعلام کرده است که پیکر شیخ نمر را به خانواده او تحویل نخواهد داد و اجازه تشیع پیکر این عالم شیعه را نمی‏ دهد.

 تدابیر امنیتی در عربستان
در حالی که اتهامات وارد شده به «شیخ نمر» مربوط به فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری او بود، ریاض با قرار دادن نام این روحانی برجسته و رهبر شیعیان عربستان در کنار نام افرادی که دست به فعالیت‌های تروریستی زده‌اند مدعی شده که او یک تروریست بوده است.
همراه با اعلام خبر اعدام آیت‌الله النمر، شهرهای شیعه‌نشین عربستان به خصوص القطیف به حالت آماده باش در آمده است.
در ساعات اولیه دیروز، تمامی پاسگاه‌ها و پایگاه‌های پلیس در پی ترس از خشم شیعیان، تعطیل شده است.
پایگاه خبری العهد نیز با انتشار تصویری اعلام کرده است که صدها خودروی زرهی به سمت شهر القطیف حرکت کرده‌اند تا با اعتراضات مردمی مقابله کنند.
برادر شیخ نمر «محمد النمر» در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین»، ضمن تأیید خبر اعدام برادرش این اقدام آل سعود را محکوم کرد و آن را شنیع توصیف کرد. وی افزود: با وجود اینکه انتظار عقلانیت بیشتری از مقامات سعودی داشتیم، در اعتراض به این اقدام به سازمان‌های بین‌المللی مراجعه نخواهیم کرد زیرا می‌دانیم از دست این سازمان‌ها کاری بر نمی‌آید.
وی همچنین خواستار شد اعتراضات مردمی در شأن جایگاه رهبر شیعیان عربستان و به صورت مسالمت آمیز برگزار شود.

 شيخ «نمر باقرالنمر» که بود
شيخ «نمر باقرالنمر» ‌روحانی برجسته عربستانی، در سال 1379 هجری قمری مصادف با 1968 ميلادی، در شهر «العواميه» در استان القطيف در شرق عربستان در خانواده‌‌ای اهل علم و دين، به دنيا آمد که از آن علمايي چون «آيت‌الله شيخ محمد بن ناصر آل نمر» (قدس سره) و خطبای حسينی چون جدش حاج علی بن ناصر آل نمر سر بر آورده بودند.
شیخ نمر تحصيلات مقدماتي خود را در شهر العواميه به پايان رساند و در سال 1368 ، برای آشنايی نزديک‌تر با انقلاب اسلامی ايران و تحصيلات حوزوی ابتدا به ايران مهاجرت کرد تا در تهران در حوزه علميه حضرت قائم(عج) حضور پيدا کند که در همان سال توسط آيت‌الله سيد محمدتقی مدرسی در تهران تأسيس شده بود. شيخ نمر پس از 10 سال تحصيل در حوزه علميه حضرت قائم(عج)، عازم سوريه شد و در حوزه علميه حضرت زينب(ع) برای ادامه تحصيلات حوزوی و علوم دينی نام نوشت و در حضور اساتيد اين حوزه به تحصيل پرداخت.

 سوابق مبارزاتی «شیخ النمر»
شیخ نمر باقرالنمر روحانی دلیری بود که همواره در برابر سیاست‌های استبدادی رژیم آل سعود و تضییع حقوق شیعیان عربستان سکوت پیشه نکرد و همواره از منتقدان ظلمی بود که رژیم سعودی در حق شیعیان اعمال می‌کرد.
شيخ نمر همواره در خطابه‌‌هايش رژيم سعودی را به اعمال سياست‌‌های تبعيض‌آميز طايفه‌ای سازمان‌يافته و منظم به‌ ويژه در مناطق شرقی عربستان و به‌خصوص در دو منطقه الاحساء و القطيف متهم می‌کرد.
وي بارها تأکيد کرده بود که در خط اول رويارويي با ظلم و جور رژيم سعودي قرار می‌گيرد چون اعتقاد دارد بدون مبارزه و تلاش نمی‌‌توان به حقوق مورد نظر خود دست يافت و عدالتی در کشور برقرار نخواهد شد و شهروندان نمي‌توانند آزاد زندگی کنند.
شيخ نمر در اين‌باره در سخنان خود با استناد به خطبه «جهاد» اميرالمؤمنين علی(ع) تأکيد داشت به عدالت جز از طريق جهاد دست نخواهيم يافت و حق جز با از خود گذشتگی و جهاد و شجاعت به دست نخواهد آمد.

 از بازداشت‌ها تا شهادت
وی برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ بازداشت شد. اولین بازداشت وی در حالی صورت گرفت که از کنفرانس بین‌المللی قرآن کريم که در بحرین برگزار شده بود بازمی‌گشت و دلیل بازداشت او نیز ارائه درخواستی از دولت عربستان برای بازسازی قبرستان بقیع و به رسمیت شناختن مذهب تشیع و اصلاح ساختار آموزشی در عربستان سعودی عنوان شده بود.
وی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نیز به دلیل انتقاداتی که از رژیم آل سعود کرده بود بازداشت شد. اين بار اتهام شيخ برای بازداشت بنا بر ادعای رژيم سعودی درخواست از شيعيان مناطق شرقی عربستان برای آماده‌شدن به منظور دفاع از خود و جامعه خويش بود که رژيم ادعا می‌‌کرد، اين سخنان نمر به معنی تحريک شيعيان عربستانی برای جدايی از حکومت مرکزی بود.
اما رژيم سعودی از بيم قيام مردمي و خشم و غضب شيعيان مناطق شرقي عربستان شيخ نمر را 24 ساعت پس از بازداشت آزاد کرد.
در سال ۲۰۱۲ پس از انتقاد از یکی از اعضای رژیم آل سعود، شیخ نمر در حمله مسلحانه نظامیان آل سعود زخمی و سپس بازداشت شد.
نیروهای رژیم سعودی در این حمله مسلحانه خودرو شیخ نمر را به گلوله بستند که در این حادثه چهار گلوله به وی اصابت کرد و پس از آن ماموران شیخ را که زخمی و بیهوش شده بود ربوده و به بیمارستان نیروهای اطلاعاتی عربستان منتقل کردند.
این حادثه به چندین روز تظاهرات منجر شد که در جریان آن دست‌کم سه تن جان باختند. تظاهرات اعتراضی ‌دوره‌ای به این منطقه برگشته و در جریان آن از سال ۲۰۱۱ تاکنون، بیش از ۲۰ تن کشته شده‌اند.
این روحانی شیعه سرشناس عربستانی از سوی رژیم سعودی به اتهاماتی از قبیل «فتنه انگیزی» و «دعوت به برهم زدن وحدت ملی» متهم شده بود و دستگاه قضائی رژیم سعودی در جلسه‌ای فرمایشی و بدون اطلاع خانواده وی و حضور وکیل، این روحانی شیعه را به اعدام محکوم کرد.
اجرای حکم اعدام شیخ نمر بارها به دلیل اعتراض‌های بین‌المللی و داخلی در عربستان به تعویق افتاد و رژیم سعودی نتوانست این روحانی شیعه را به شهادت برساند، اما این بار در پی تشدید بحران‌های سیاسی و امنیتی حکومت عربستان بدلیل شکست در جنگ علیه شیعیان حوثی یمن از یک سو و ناکامی در سرنگون کردن حکومت سوریه با هدف فشار و سرکوب علویان در این کشور رژیم وهابی آل سعود بصورت مخفیانه رهبر برجسته شیعیان عربستان را به شهادت رساند تا از این طریق خشم سرگردانی خود را نشان داده، پایبند نبودنش را به اصول انسانی و حقوق بشر یک بار دیگر به اثبات رساند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جوادي IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    0 0
    خون شهيد مي جوشد / انقلاب خميني مي خروشد . نهضت شيعيان امير المومنين علي ع و فرزندان پاك و مطهرش تا كنون از اين شهادت ها بسيار ديده است آنچه مهم است اين است كه پرچم از دست هر شيعه كه بر زمين مي افتد ، دهها دست براي برداشتنش دراز مي شود . بكشيد ما را انقلاب شكوفا تر مي شود . ما منتقمي داريم كه روزي حق ما را از حلقوم دجال ها بيرون خواهد كشيد . ترديد نداريم .