تحولات لبنان و فلسطین

رسانه های گروهی چین با نادرست خواندن سیاست های در پیش گرفته شده از سوی عربستان در منطقه خاورمیانه، تاکید کردند که برخلاف ریاض، تهران همچنان سیاست های تنش زدایی را دنبال می کند.

ایران به دنبال ایجاد تنش در منطقه نیست

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از ایرنا، «شین هوا» خبرگزاری رسمی چین و «گلوبال تایمز» روزنامه ارگانی این کشور در گزارش های جداگانه ای به تحولات اخیر خاورمیانه پرداخته اند و یادآور شدند که ایران همچنان تلاش دارد منطقه دچار بحران تازه ای نشود.
«شین هوا» می نویسد: برخلاف برخی تلاش های نادرست برای دامن زدن به تنش ها، مقام های ایران بویژه سخنگوی دستگاه دیپلماسی این کشور در روزهای اخیر چندین بار اعلام کرده اند، تهران به دنبال ایجاد بحران نیست و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان را همچنان در دستور کار دارد.
این گزارش می افزاید، مسئولان وزارت امور خارجه ایران در اظهار نظرها و بیانیه های خود صراحتا اعلام کرده اند به دنبال افزودن بر تنش ها با کشورهای منطقه، حتی با عربستان نیستند.
روزنامه ارگانی «گلوبال تایمز» چین نیز در همین ارتباط از سیاست غرب و بخصوص آمریکا در منطقه انتقاد کرده و آورده است: آمریکایی ها نقشه های زیادی برای خاورمیانه کشیده اند و به جان هم انداختن کشورهای آن از جمله سیاست در پیش گرفته شده توسط این کشور است.
این نشریه می نویسد: آمریکا قصد تغییر شرایط کنونی خاورمیانه را دارد و برای اجرای این نقشه، بهترین گزینه از دیدگاه آنان تفرقه افکنی است.
گلوبال تایمز در ادامه گزارش خود آورده است: چرا نظامیان آمریکایی بخواهند خود را وارد معرکه کنند و با دیگر کشورها برای اجرای طرح خود بجنگند. این کار لازم نیست زیرا با درگیر کردن کشورهای اسلامی با یکدیگر از جمله عربستان و ایران، کاخ سفید بسیار آسانتر از تصورات، به اهداف منطقه ای خود دست می یابد.
نشریه چینی تصریح کرد که همه می دانند متحد شدن مسلمانان، غرب را نابود خواهد کرد برای همین تفرقه انداختن و ایجاد تنش میان کشورهای منطقه از جمله ایران و عربستان در دستور کار غرب و آمریکا است.
روزنامه ادامه می دهد که استفاده از اعراب برای محدود کردن ایران سیاست دیرینه آمریکا است که البته تاکنون در این زمینه موفقیتی نداشته است.
نشریه چینی از تلاش های عربستان برای به چالش کشیدن ایران انتقاد کرده و نوشته است که نباید اجازه داد اوضاع خاورمیانه از کنترل خارج شود.
اعلام قطع روابط سیاسی با ایران از سوی عربستان پس از آن صورت گرفت که «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه این کشور در تاریخ 13 دی ماه سالجاری از اعدام آیت الله نمر باقر النمر رهبر شیعیان این کشور خبر داد و برای فرار از این جنایات گفت که ریاض روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرده است.
شیخ نمر 56 ساله یکی از منتقدین شدید خاندان آل سعود در عربستان و یکی از مهمترین شخصیت های معترض در شرق عربستان از سال 2011 تاکنون بود.
اعدام وی با موج گسترده ای از محکومیت و تنفر در سطح منطقه و سازمان های مستقل بین المللی همراه شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رزمنده IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    0 0
    عامل انفجاردرخاک ترکیه توسط آمریکا با کمک مالی آل سعود با مدیریت رجب طیب اردوغان آموزش دیده بوده است.
  • رشوه میلیاردی سعودی‌ها به سودان IR ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    0 0
    رشوه میلیاردی سعودی‌ها به سودان یک روزنامه انگلیسی به نقل از تحلیل‌گران سیاسی نوشت، دلیل قطع رابطه سودان با ایران بعد از اقدام مشابه از سوی عربستان، وعده‌های پولی ریاض به خارطوم بود. تاريخ: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۹ یک روزنامه انگلیسی به نقل از تحلیل‌گران سیاسی نوشت، دلیل قطع رابطه سودان با ایران بعد از اقدام مشابه از سوی عربستان، وعده‌های پولی ریاض به خارطوم بود. بعد از آنکه هفته گذشته عربستان سعودی خبر داد روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع می‌کند، سودان هم اعلام کرد روابط خود را با ایران قطع خواهد کرد. روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت پشت حمایت‌های عمر البشیر از ریاض، میلیاردها دلار از سوی سعودی‌ها هزینه شد. تحلیل‌گران سودانی گزارش دادند، خارطوم که تشنه سرمایه‌گذاری سعودی‌هاست با وعده‌های پولی ریاض بود که تصمیم به قطع رابطه دیپلماتیک با ایران گرفت. گاردین به نقل از «الطیب زین العابدین» استاد علوم سیاسی دانشگاه خارطوم نوشت، با وجود اینکه دولت سودان مدعی شده قطع رابطه با ایران به دلیل حمله به سفارت عربستان است، اما این اقدام به دلایل اقتصادی صورت گرفت. وی ادامه داد «دولت سودان فهمیده بود که حتی در میان جهان عرب هم به انزوا کشیده شده است بنابراین تصمیم گرفت تغییر رویه دهد.» بشیر، رئیس جمهور سودان در مدت 26 سال حکومت بر این کشور به دلیل حمایت از تروریست‌هایی مانند عسامه بن لادن تحت تحریم‌ بود اما ماه مارس گذشته بعد از آنکه سودان به ائتلاف سعودی‌ها در حملات هوایی علیه یمن پیوست، خارطوم در تعهد به هم‌پیمانان خود در ریاض و حاشیه خلیج فارس، محکم‌تر شد. گرچه «علی الصادق» سخنگوی وزارت خارجه سودان دلیل روابط خوب میان ریاض و سودان با انگیزه اقتصادی و مالی را رد کرده است اما جریان سرمایه‌گذاری‌ها همواره میان دو کشور وجود داشته است. بعد از نزدیک شدن خارطوم به ریاض و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، مقامات این کشور به مردم وعده دادند سرمایه‌گذاری‌های زیادی از سوی عربستان سعودی انجام خواهد گرفت. وزیر سرمایه‌گذاری سودان هفته گذشته به پارلمان گفت ارزش سرمایه‌گذاری اخیر سعودی‌ها در سودان معادل 11 میلیارد دلار است. درحالیکه اعضای صدها هزار خانواده سودانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس زندگی می‌کنند، این تغییر دیپلماتیک در سودان با استقبال عموم مواجه خواهد شد. این کشورها از خانواده‌های زیادی در سودان حمایت می‌کنند. ماه مارس 2014 بانک‌های سعودی روابط اقتصادی با سودان را کنار گذاشتند و به کارگران سودانی ضربه زدند. بعد از تصمیم سودان برای پیوستن به جنگ عربستان در یمن، مقامات سعودی گفتند که این اقدامات کاهش داده خواهند شد و از سوی دیگر سودان امیدوار است عربستان با لابی، از آمریکا بخواهد تحریم‌ها علیه این کشور را کاهش دهد.
  • ادعاهاي اردوغان دروغ از آب در آمد IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    0 0
    ادعاهاي اردوغان دروغ از آب در آمد رسانه هاي ترکيه:عامل انفجار عربستاني بوده است رسانه هاي ترکيه اعلام کردند عامل انفجار استانبول متولد عربستان است و با اين خبر ادعاهاي اردوغان تکذيب شد . تاریخ: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۳ شبکه تلويزيوني المنار لحظاتي پيش در خبر فوري گزارش داد: رسانه هاي ترکيه بر خلاف سخنان رجب طيب اردوغان رئيس جمهور اين کشور اعلام کردند عامل انفجار انتحاري امروز در شهر استانبول، نبيل الفضلي بيست و هشت ساله و متولد عربستان سعودي بوده است.