به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، روزنامه الرای نوشت رایزنیهای صلح یمن که از سه هفته پیش به میزبانی کویت آغاز شده است، با توجه به اینکه پیشرفت چندانی نداشته، به شکست نزدیک میشود.
این مذاکرات در سایه درجا زدن و بازگشت به گشودن پروندههایی که یمنیها قبلا درباره آن توافق کردند به شکست نزدیک میشود که این وضع، اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن را وادار کرد تا از مذاکرهکنندگان یمنی بخواهد قبل از همه به منافع مردم یمن بیندیشند، وی ابراز اطمینان کرد که یمنیها به پایان درگیریها علاقهمند هستند.
ولد الشیخ روز دوشنبه(بیستم اردیبهشت)، چندین نشست دوجانبه با طرفهای یمنی با هدف دستیابی به تفاهم درباره چندین موضوع برگزار کرد که طی آن بر اهمیت دادن امتیاز برای رسیدن به راه حل مسالمت آمیز فراگیر و کامل تاکید کرد.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت شرکت کنندگان در مذاکرات کویت باید بیانگر خواستههای ملت یمن، همه ملت یمن باشند و من اطمینان دارم که یمنیها خواهان پایان درگیری و جنگ هستند.
وی تاکید کرد روند مذاکرات دقیق و حساس و وقتگیر است چرا که هدف از آن دستیابی به توافق الزامآور درباره تمام مسائل مورد اختلاف است تا به یک راه فراگیر و کامل تبدیل شود.
ولد الشیخ همچنین نشستی با هفت زن یمنی به عنوان نمایندگان توافق زنان یمنی به منظور امنیت و صلح دیدار کرد.
در همین حال عبدالملک المخلافی وزیر خارجه حکومت منصور هادی وابسته به عربستان اظهار داشت مذاکرات صلح هیچ پیشرفتی نداشته است.
این در حالی است که کمیتههای فرعی که تشکیل شده است، روز گذشته جلسات خود را برای بررسی و مسیر سیاسی و امنیتی و مسئله زندانیان و بازداشتشدگان ازسرگرفت. این جلسات قرار بود یکشنبه برگزار شود که یک منبع نزدیک به ولدالشیخ گفت وی به سبب تضاد در دیدگاههای طرفهای یمنی، نشستها را به دوشنبه موکول کرد.
به گفته منابع کویتی، ولد الشیخ برای پر کردن حفره اختلافات میان طرفهای یمنی تلاش میکند و بر فضاهای مثبتی که روزهای گذشته به وجود آمده بود،تکیه کرده است.
زید السلامی تحلیلگر سیاسی حاضر در کویت گفته است رایزنیها شامل نشستهای جداگانه اسماعیل ولد الشیخ با هیئت منصور هادی و انصارالله بود به طوری که در این نشستها درباره پیشبرد رایزنیها و ازسرگیری جلسات مستقیم بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
هیئت ملی یمن به ریاست انصارالله خواستار حکومت انتقالی شدهاند که السلامی میگوید این مسئله مطرح نیست،زیرا قطعنامه 2216 و پنج نقطه اعلام شده واضح است . وی مدعی شد که اجماع داخلی،منطقهای و بین المللی درباره مشروعیت عبدربه منصور هادی به عنوان رئیس جمهور یمن وجود دارد.
این در حالی است که عارف الزوکا دبیرکل کنگره ملی یمن اظهار داشت کسانی که مدعی مشروعیت در یمن هستند(اشاره به منصور هادی و گروههای همسو با عربستان) مسئولیت پیامدهای آنچه در استان عدن و دیگر استانهای جنوبی یمن میگذرد،از جمله کوچاندن و اخراج اجباری شهروندان استانهای شمالی برعهده دارند، این اقدامات در چارچوب طرح ضربه زدن به وحدت یمن و متلاشی کردن بافت اجتماعی آن قرار دارد و به همزیستی مسالمتآمیز یمنیها ضربه میزند.
جنبش انصارالله از همان ابتدای مذاکرات کویت با استناد به ادامه تجاوزات جنگندههای سعودی و نقض مستمر آتشبس درباره به نتیجه رسیدن این مذاکرات با توجه به کارشکنی هیئت وابسته به عربستان و نقض مستمر آتش بس ابراز بدبینی کرده بود.
نظر شما