به گزارش قدس آنلاین، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در بخشی از بیانات خویش در دیدار رمضانی با دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی سراسر کشور، با استناد به برخی آیات قرآن در خصوص انحطاط نسلهای بعدی ملتهایی که دارای ایمان بودند، گفتند: «ضایع کردن نماز» و «پیروی از شهوات» دو عامل اصلی انحطاط و تضعیف ایستادگی و مبارزه است.
حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة با اشاره به دلایل انحطاط جامعه ایمانی اظهار کرد: یکی از مباحثی که در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته، مربوط به ملتها و جوامعی است که ایمان میآورند اما به دلیل عدم استقامت و پایداری بر ایمان شان، گرفتار سقوط میشوند.
وی گفت: در قرآن کریم اقوام زیادی نام برده شده که از پیروان انبیای الهی بودهاند اما بر اثر عدم استقامت و پایداری بر عقیده و ارزشهایی که داشتند به انحطاط کشیده شدهاند.
غرویان افزود: مسئله اعتقاد و باور مسئلهای است که در معرض تغییر و تحول قرار میگیرد به دلیل اینکه ایمان به مبدأ و معاد در اثر حوادث روزمرهای که برای انسان اتفاق میافتد، دچار تزلتزل میشود و از این جهت حفاظت و محافظت از عقاید و باورهای دینی امر مهمی است.
وی در مورد عوامل تأثیرگذار بر سقوط جامعه ایمانی گفت: هواهای نفسانی از عواملی هستند که افراد یک جامعه را دچار تزلزل میکنند؛ گاهی این هوای نفسانی، شهوات است، گاه میل به قدرت است، گاه میل به ثروت است و گاه میل به شهرت است و اینها به مرور زمان در سنین مختلف بر روی انسانها اثرگذار میشود.
غرویان عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة خاطرنشان کرد: اگر انسان بر عقیده و ایمان خود استقامت نداشته باشد و در برابر این وسوسهها از خود ضعف نشان دهد دچار انحطاط و سقوط میشود.
وی با اشاره به باورهای سیاسی و اجتماعی در جامعه دینی گفت: اگر اعتقاد افراد یک جامعه به رهبران، حاکمان و علمای دینی جلب نشود، جامعه دچار سقوط میشود؛ از این رو هشدار رهبر معظم انقلاب در این رابطه به موقع و به جا بود و باید مراقب باشیم که اعتماد مردم به حکومت و نظام اسلامی و علمای دین محفوظ باشد و الا جامعه دچار از همگسیختگی و انحطاط و سقوط خواهد شد.
غرویان با تأکید بر ضرورت حفظ ارزشها و تعمیق باورها در نسلهای مختلف انقلاب اسلامی گفت: حفظ ارزشها با لفظ و شعار امکانپذیر نیست؛ حفظ ارزشها باید با دلها و قلبها صورت گیرد. اگر مردم واقعاً با قلب و دلشان ارزشها را چشیده باشند و با تمام وجود آنها را لمس کرده باشند، خود حافظ ارزشها خواهند بود.
این استاد حوزه علمیه و دانشگاه ادامه داد:مسائلی همچون عدالت، عواطف انسانی، محبت به فقرا و ایتام، دستگیری از ضعفا، تکریم انسانها، راستگویی، اخلاص و صفا ارزشهای دینی و انسانی است که اگر افراد جامعه آنها را با تمام قلب و جان خود لمس کرده باشند، از آنها دفاع میکنند.
غرویان تصریح کرد: در مقابل اگر مردم جامعه احساس کنند که دفاع از ارزشها در حد لقلقه زبان است و واقعیت و باطن ندارد و صرفاً امری ظاهری است، دچار یأس و ناامیدی میشوند و انگیزهای برای دفاع از آن نخواهند داشت؛ بنابراین ارزشها در جامعه سست خواهند شد.
ایکنا
انتهای خبر/
نظر شما