به گزارش قدس آنلاین به نقل از سلامانه، وقتی بحث پروتئین در میان باشد، منبع آن به اندازه حجم مصرفی اهمیت پیدا میکند.
دکتر مینگ- یانگ سونگ، محقق دانشگاه هاروارد که همراه با تیمش تحقیق مفصلی در این باره کرده، میگوید: «گیاهان در مقایسه با حیوانات منبع پروتئینی بهتری هستند. اگر مردم ناچار به انتخاب از بین محصولات حیوانی هستند، بهتر است از گوشت قرمز فرآوری شده دوری کنند و به جایش ماهی یا مرغ بخورند.»
سونگ و همکارانش بیش از 130 هزار پرستار و حرفهایهای حوزه سلامت را به مدت چند دهه زیر نظر گرفتند.
بعد از در نظر گرفتن عواملی مثل سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، چاقی و کم تحرکی، به این نتیجه رسیدند که به ازای هر 3 درصد افزایش کالری حاصل از پروتئین گیاهی، خطر مرگ در مدت تحقیق 10 درصد کمتر میشد.
برعکس، هر 10 درصد افزایش در کالریهایی که با خوردن پروتئین حیوانی به دست میآمد، با 2 درصد افزایش خطر مرگ به هر دلیلی و 8 درصد افزایش خطر مرگ بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی در دوره تحقیق مرتبط بود. ارتباط بین پروتئین حیوانی و مرگ و میر در بین کسانی که چاق بودند یا زیاد الکل میخوردند، حتی بیشتر هم میشد.
نظر شما