به گزارش قدس آنلاین به نقل از روزنامه جروزالم پست حامیان تمدید قانون تحریم های ایران می گویند، قانون تحریم ها به هر دولت آمریکا در آینده اجازه میدهد در صورتی که ایران مفاد توافق هسته ای را نقض کند، تحریم ها را سریعا علیه این کشور اعمال کند.
یکی از مشاوران ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون روز پنجشنبه در گفتگو با جروز الم پست گفت که نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از تمدید قانون تحریم های ایران حمایت می کند.
قانون تحریم های ایران که در ابتدا در سال هزار و نهصد و نود و شش تصویب شد، در ماه دسامبر منقضی می شود و هنوز تمدید نشده است. دولت اوباما هنوز از کنگره نخواسته است این قانون را تمدید کند یا اجازه دهد منقضی شود. حامیان تمدید این قانون می گویند قانون تحریم های ایران مبنای قوانین تحریمی آمریکاست که به دولت این کشور در آینده اجازه می دهد در صورتی که ایران مفاد توافق هسته ای مهم سال گذشته بین تهران و قدرت های جهان را نقض کند، تحریم ها را سریعا ضد این کشور باز گرداند.
اما مخالفان می گویند تمدید این قانون سبب خشمگین شدن ایران می شود و احتمالا سبب خواهد شد خود توافق در معرض خطر قرار گیرد زیرا تهران ممکن است تمدید توافق را به منزله تصویب قانون جدید تحریم ها قلمداد کند که نقض توافق محسوب می شود.
جسی لهریچ، سخنگوی ستاد انتخاباتی کلینتون، گفت: «هیلاری کلینتون از تمدید قانون تحریم های ایران حمایت می کند و بر این باور است که کنگره باید در مدت زمان کوتاهی پس از بازگشت از تعطیلات این قانون را تمدید کند.» او همچنین گفت: «او همواره اعلام کرده است در حالی که این توافق تصویب شده در سال گذشته یک گام حیاتی به سوی بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای محسوب می شود، ما باید رویکردی مبتنی بر «بی اعتمادی و راستی آزمایی» اتخاذ کنیم.»
لهریچ افزود: «حفظ زیرساخت ها برای بازگرداندن سریع تحریم ها در صورت نقض مفاد توافق هسته ای توسط ایران امری ضروری است.» او گفت: «کنگره باید مسائل حزبی را کنار بگذارد و قانون تحریم های ایران را جهت امضا برای رئیس جمهور ارسال کند.»
کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل -ایپک- تمدید قانون تحریم های ایران را در اولویت قرار داده است و حتی از جمهوری خواهان در این زمینه انتقاد کرده است.
بر اساس توافق هسته ای که با هدف محدود کردن برنامه هسته ای ایران برای یک دوره محدود در ازای کاهش تحریم های بی المللی تنظیم شده است، بیشتر اقدامات مشمول معافیت قرار گرفته اند.
کلینتون -اگر به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود- به این معافیت ها همچنان ادامه خواهد داد اما تلاش می کند قانون تحریم های ایران تمدید شود تا در صورت نقض مفاد توافق هسته ای توسط ایران، اهرمی در اختیار داشته باشد.
الیوت انگِل، عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ماه گذشته در گفتگو با جروز الم پست گفت که پیش بینی می کند باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، از روند تمدید قانون تحریم های ایران حمایت کند.
انگل، نماینده دموکرات از نیویورک، گفت: «بله من این گونه پیش بینی می کنم. من درباره این موضوع با رئیس جمهور صحبت کردم و نشانه هایی مشاهده کردم که او از این روند حمایت می کند.»
اما دولت اوباما هنوز حمایت خود را از تمدید قانون تحریم های ایران اعلام نکرده است و یک مقام بلندپایه دولتی در واکنش به اظهارات انگل، از اظهار نظر درباره مذاکرات خصوصی رئیس جمهور خودداری کرد.
او گفت: «ما اعلام کرده ایم که تمدید قانون تحریم های ایران در زمان کنونی لزومی ندارد.» او افزود: «تمدید این قانون توانایی ما را در ادامه روند تحریم ها در صورت لزوم تحت تأثیر قرار نمی دهد زیرا ما از اختیارات کافی برای هدف قرار دادن بازیگران مرتبط با برنامه موشکی بالستیک و همچنین فعالیت های مرتبط با نقض حقوق بشر، فعالیت های مخرب سایبری و دیگر فعالیت هایی که نگرانی هایی درباره آنها وجود دارد، برخورداریم.»
این مقام همچنین گفت: «ما همچنان به همکاری با کنگره متعهد هستیم و تمایل داریم درباره اولویت های بیشتر مرتبط با سیاست خارجی که سبب به خطر افتادن روند اجرای برجام نمی شوند، گفتگو کنیم.»
لهریچ افزود: اگر کلینتون به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود، «به اجرا و تقویت تحریم های ضروری ضد ایران از جمله در ارتباط با تروریسم، حقوق بشر و فعالیت موشکی بالستیک ادامه می دهد.»
مقامات دموکرات سنا از جمله هری رید، رهبر اکثریت سنا، و چاک شومر، جانشین احتمالی وی، خواستار تمدید این قانون شده اند.
کلینتون از زمان حصول توافق هسته ای ایران -که رسما «برنامه جامع اقدام مشترک» نامیده می شود- در روز چهاردهم ژوئیه سال دو هزار و پانزده، از آن حمایت کرده است.
نظر شما