به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، محمود حجتی امروز در مراسم آغاز سال زراعی 95-96 خطاب به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: کمآبی در کشور وجود دارد و باید در مصرف آن بهرهوری مورد توجه قرار گیرد و ما نباید کفران نعمت کنیم و بگوییم که نمیشود با شرایط فعلی کار کرد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین ابراز لازم در بخش کشاورزی یعنی نیروی انسانی تحصیل کرده وجود دارد، افزود: بینش و نگاه ما به بخش کشاورزی باید متفاوت شود تا بتوانیم بهرهبرداری در این بخش را بر اساس شرایط موجود بالا بریم.
وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم با اشاره به سفر هفته گذشته خود به استان اصفهان و بازدید از تولید خربزه داربستی در گلخانه گفت: از گلخانهای بازدید کردم که خربزههای 7 تا 8 کیلوگرمی را مانند خیار آویزان کرده بودند به طوریکه این محصولات از ساقه خود کنده نمیشد.
حجتی تصریح کرد: در کشور به دانش فنی تولیدات بخش کشاورزی دست یافتهایم اما در تمام بخشهای آن مانند مثال یاد شده نتوانستهایم انتقال تکنولوژی به بخش را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی امکانات زیادی در اختیار دارد، خطاب به مدیران جهاد کشاورزی گفت: برای بهرهمندی از امکانات و شرایط موجود تنها همت میخواهد که برخی مانند من آن همت لازم را ندارند خیلی از ظرفیتهای بالقوه ما در بخش کشاورزی بالفعل نشدهاند و حتی ما آنها را نشناختهایم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: چشم امید رهبر معظم انقلاب و ملت به پیگیریهای شما مسئولان بخش کشاورزی است و باید بهگونهای عمل کنید که ظرفیتهای موجود از دست نرود.
حجتی اضافه کرد: در صورتی که بتوانیم به متوسط تولید نیمی از رکورد کشاورزان نمونه کشور دست یابیم انقلابی در تولیدات بخش کشاورزی ایجاد میشود و ما تنها باید اقدام به بازاریابی محصولات تولیدی در کشورهای دیگر کنیم.
وی گفت: متوسط تولید گندم کشاورز نمونه ما در هر هکتار کشور 13 تن است و در صورتی که بتوانیم متوسط برداشت گندم را به 6.5 تن در هکتار برسانیم اتفاقات بزرگی در تولید گندم نیز ایجاد خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عملکرد بخشهای مختلف کشاورزی کشور با رکوردهای موجود تفاوت عمیقی دارد گفت: در صورتی که بتوانیم مانند کشاورزان نمونه یا حتی به اندازه نیمی از عملکرد آنها دست یابیم و یافتههای بخش کشاورزی را سر زمین ببریم تولیدات کشاورزی کشور به شدت افزایش خواهد یافت.
حجتی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه منابع مالی بخش کشاورزی برای سال 95 افزایش یافته و مشکلی بابت تامین آن وجود ندارد گفت: در سال 94 دولت اجازه داد 500 میلیارد تومان به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شود تا به طریق یکپارچه و در اختیار قرار دادن آن نزد بانک کشاورزی به بخش کشاورزی کشور تبدیل شود و تا به امروز نیز صددرصد از این محل تخصیص داشتهایم.
وی افزود: 3 هزار و 100 میلیارد تومان نیز از محل خط اعتباری بانک مرکزی و توسط بانک کشاورزی تامین شده است که در اختیار بخش کشاورزی قرار خواهد گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مجلس همچنین مصوب کرده است که هزار و 600 میلیارد تومان از محل اصلاحیه بودجه بر منابع حساب ذخیره ارزی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
حجتی تاکید کرد: در سال جاری قرار بر آن شده که 10 درصد فروش نفت به کشور به طور مستقیم در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد و ما بر اساس اقدامات و سرو صداهایی که راه انداختهایم در این باره قانون و اجازم لازم را از دولت دریافت کردهایم.
پول نداریم برای بخش کشاورزی را امسال از بانک کشاورزی نمیپذیریم
وی تاکید کرد: اگر فردی برای دریافت تسهیلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی پول بخواهد و بانک کشاورزی بگوید که پول نداریم مستقیم به سراغ دفتر مدیر عامل بانک کشاورزی خواهیم رفت.
وی افزود: در سال جاری برای مصارفی مانند مکانیزاسیون، کشت گلخانه و پرورش ماهی در قفس ما پول نداریم بانک کشاورزی را نمیپذیرم و اعتبارات لازم با بهره 15 درصدی در اختیار بخش کشاورزی قرار خواهد گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه صحبتهای خود گفت: در بخش کشاورزی بسیاری از کارها را میشود انجام داد اما اقدام نمیشود و باید توجه داشت که ظرفیتهایی که خداوند در اختیار بخش کشاورزی کشور قرار داده است باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
وصیت حجتی به مدیران بخش کشاورزی
حجتی با بیان اینکه یک وصیت برای مسئولان بخش کشاورزی کشور دارم، خاطر نشان کرد: مدیران ما در بخش کشاورزی نباید مغرور شوند و خودکفایی که در سال جاری به دست آوردهایم باید پایدار بماند و اقدامات لازم برای تولید پایدار انجام شود در غیر این صورت مانند 10 سال گذشته خودکفایی خود را از دست میدهیم.
وی ادامه داد: مواردی در سطح ملی مشاهده شده است که مسئولان ما مغرور شدهاند اما قصد ندارم که در حال حاضر از آنها نام ببرم. در حالیکه کشاورزان سرمایه خود را در بیابان گذاشته و به خدا امید دارند ما تنها منتظر آخر ماه هستیم تا حقوقمان واریز شود.
6500 میلیارد تومان از بدهی گندمکاران پرداخت نشده است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بدهی دولت به گندمکاران گفت: پرداختی دولت برای خرید تضمینی گندم در سال 94، 4 هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال جاری به بیش از 14 هزار میلیارد تومان رسیده است و حدود 6500 میلیارد تومان از بدهی گندمکاران پرداخت نشده است.
حجتی در خصوص مشکلات پیش روی تامین اعتبار مطالبات گندمکاران گفت: بر اساس پیشبینیهای انجام شده قرار بود که یکشنبه هفته پیش بر اساس عرضه اوراق مشارکت بتوانیم 3 هزار میلیارد تومان دیگر از مطالبات گندمکاران را پرداخت کنیم اما شرایط فروش اوراق فراهم نشد و امیدواریم که با عرضه اوراق در هفته جاری نیمی از مطالبات گندمکاران پرداخت و از شرمندگی آنها خارج شویم.
درآمد کشاورزان گندمکار 3.5 برابر شد
وی در پایان صحبتهای خود با اشاره به اینکه درآمد کشاورزان گندمکار در سال زراعی گذشته 3 برابر افزایش یافته است گفت: تعداد گندمکاران ما در سال جاری در مقایسه با سالهای گذشته تغییر مشخصی نداشته است که این امر نشاندهنده افزایش تولید 3 برابری کشاورزان در کنار افزایش 3.5 برابری درآمد آنها است.
نظر شما