تحولات منطقه

اتاق عملیات آزادسازی شهر سرت از محاصره تروریستهای داعشی در یک محدوده جغرافیایی کوچک خبر داد.

 تداوم درگیری‌ها در اصلی‌ترین پایگاه داعش در لیبی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، درگیری‌ها بین نیروهای دولتی لیبی و گروه تروریستی داعش در آخرین مناطقی که همچنان تحت اشغال این گروه در شهر ساحلی سِرت شهر سرت در حاشیه دریای مدیترانه است، ادامه دارد.

اتاق عملیات آزادسازی سرت اعلام کرد که تروریستهای داعشی در یک محدوده جغرافیایی کوچک در منطقه ساحلی الجیزه به محاصره در آمده است و نیروهای نظامی به عملیات خود برای تنگ تر کردن حلقه محاصره آنها ادامه می دهند.

در حالی که نبردهای سرت به مراحل پایانی خود نزدیک میشود، مشکلات نیروهای دولتی لیبی که از حمایت نظامی و اطلاعاتی آمریکا برخوردارند نیز بیشتر می‌شود.

از چندین هفته قبل این نیروها تلاش می‌کنند که آخرین بازمانده‌های داعش را که در محلات مسکونی پناه گرفته اند از بین ببرند، اما تاکنون نتایج ملموسی به دست نیاورده‌اند.

دقیقا مشخص نیست که چه عاملی آزادسازی این مناطق از چنگ تروریستهای داعشی را به تاخیر انداخته است. اما سخنگوی عملیات البنیان المرصوص گفته بود که تروریستهای داعشی غیر نظامیان را به سپری برای خود تبدیل کرده‌اند.

فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی نیز اخیرا در مصاحبه با رادیو فرانسه گفت که آزادسازی سرت عملیات سختی است و نیاز به زمان و وقت بیشتری دارد.
وی در عین حال تاکید کرد که عملیات آزادسازی سرت در مراحل پایانی خود است.

نیروهای البنیان المرصوص از آغاز عملیات برای آزادسازی سرت در آغاز ماه می گذشته، متحمل تلفات زیادی شده اند.

درگیری‌ها در لیبی در حالی ادامه دارد که خلیفه حفتر فرمانده ارتش این کشور در بنغازی، همچنان دولت وفاق ملی برخاسته از توافق الصخیرات را به رسمیت نمی‌شناسد.

حفتر هر از گاهی علاقه خود رو برای به دست گرفتن قدرت در لیبی نشون میدهد، هر چند علنا آن را ابراز نمی کند.

وی اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته است که لیبی نیازمند رهبری است که تجارب نظامی بالایی داشته باشد.

حفتر برای به دست گرفتن امور در لیبی به نیروی نظامی متوسل شده و از تجربه السیسی در مصر الهام گرفته است.

فرمانده ارتش لیبی بار دیگر تاکید کرد که دولت وفاق ملی را به رسمیت نمی شناسد بلکه از نظر وی پارلمان موجود در شهر طبرق در شرق لیبی، دارای مشروعیت است.

در حالی که برخی از رسانه ها اخباری مبنی بر آمادگی های نظامی برای آزادسازی طرابلس منتشر کرده اند، خلیفه حفتر تاکید کرد که طرابلس از سوی گروههای مسلح ربوده شده است.

اما فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی گزینه نظامی را بعید دانست و در عین حال بر عدم وجود گزینه ای پیش روی مردم لیبی به جز گفتگو و آشتی تاکید کرد.

نیروهای دولت وفاق ملی لیبی که از حمایت جامعه جهانی برخوردار است از ماه می (22 اردیبهشت 1395) آزادسازی شهر سرت در حاشیه دریای مدیترانه را از لوث گروه تروریستی داعش آغاز کرده‌ اند و طی روزهای گذشته در چندین محور این شهر پیشروی کرده اند.

سرت پایگاه اصلی گروه تروریستی داعش در لیبی به شمار می رود.

رژیم قذافی با کمک حملات هوایی ناتو سرنگون شد و نهایتاً دیکتاتور سابق لیبی نیز در اکتبر 2011 میلادی کشته شد ولی لیبی از آن زمان تاکنون با هرج و مرج داخلی روبه‌رو بوده است.

گروه‌های مختلف تروریستی به‌خصوص داعش از خلأ دولت مرکزی قدرتمند و مقتدر سوء استفاده و بخشهای مختلفی از این کشور را تصرف کرده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.