بیمدیریتی در جذب دانش آموختگان
رئیس انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به اینکه این افراد سربازی خود را نیز گذراندهاند و بدهی به دولت ندارند ، میافزاید: مراکز درمانی دولتی قادر به جذب این گروه نیستند، زیرا اگر این دانش آموختگان فرصتی برای جذب شدن در مراکز دولتی داشتند، دیگر به دنبال دردسرهای راهاندازی مطب خصوصی نبودند. حال آنکه باید جاذبههای مراکز دولتی را افزایش داد تا دانش آموختگان در پی دریافت مجوز راهاندازی مطب نباشند.
وی همچنین اعتقاد دارد: در حال حاضر حدود 2500 رادیولوژیست در سراسر کشور به کار مشغولند و تا چند ماه آینده این رقم ممکن است به سه هزار نفر هم برسد. البته این دیدگاه که میگوید، در برخی مناطق با کمبود نیروی متخصص روبه رو هستیم، بیشتر در بخشهای دولتی دیده میشود. چنانکه طی بررسیهای انجام شده در برخی شهرستانها دریافتیم حدود 6 رادیولوژیست آماده فعالیت دارند، اما در همین شهرستانها مراکز درمانی وابسته به دولت توان جذب این افراد را نداشتهاند، زیرا همچنان از نیروهای طرحی استفاده میکنند که این افراد نیز دایمی نیستند و با اتمام دوره خود از آن منطقه میروند.
گلایه از نگاه تجاری به رادیولوژی
دکتر جلالشکوهی در ادامه از نگاه تجاری به عرصه رادیولوژی کشور گلایه میکند و میافزاید: بی شک شرکتهای واردکننده تجهیزات این حوزه علاقهمند به فروش بیشتر محصولات خود هستند در حالی که تعداد رادیولوژیستها به بیش از سه هزار نفر نمیرسد، پس با تبلیغ در میان دیگر فعالان پزشکی از جمله متخصصان زنان و زایمان، زمینه را برای افزایش تقاضاها فراهم میکنند و از سودی بیشتر بهرهمند میشوند، درحالی که این نگاه منجر به خروج ارز میشود که سنخیتی با تفکر اقتصاد مقاومتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه در روند یک بارداری طبیعی وسالم انجام سه دوره سونوگرافی مورد نیاز است، اضافه میکند: اگر متخصصان زنان و زایمان احساس کنند که مادری، بارداری پرخطری دارد یا جنین دچار مشکل است، برای بررسیهای تکمیلی دفعات بیشتر رادیولوژی انجام میشود. این در حالی است که برخی مادران اظهار میکنند، حتی در موارد عادی و بی خطر، متخصصان زنان و زایمان در هر نوبت ویزیت، سونوگرافی انجام میدهند و حتی هزینه بیشتری طلب میکنند و این مسأله علاوه بر خستگی و افزایش نگرانی مادر، منجر به فشارهای اقتصادی نیز میشود.
سونوگرافیهای غیرضروری
دکتر جلالی با تأکید بر ورود رفتارهای نمایشی و تشریفاتی به خدمات سونوگرافی میافزاید: در این مقوله دو گروه مقصرند، نخست مادران هستند که اصراردارند بدون علت پزشکی، سونوگرافی چند بعدی انجام دهند تا چهره جنین را هم داشته باشند و به آلبوم طفل اضافه کنند! نکته دیگر ترغیب برخی پزشکان به مزایای این شیوههاست، درحالی که سه بعدی سازیها برای تشخیص ناهنجاریهای جنین به کار میرود. همچنین انجام غیرضروری این شیوهها بر خستگی مادران میافزاید، زیرا در سونوگرافی معمولی مادر باردار 10 تا 15 دقیقه مورد بررسی قرار میگیرد که در شیوه سونوگرافی سه بعدی این زمان به بیش از 20 دقیقه نیز میرسد.
نظر شما