به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، مراسم تودیع علیاصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش و فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر فعلی این وزارتخانه که امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، غلامعلی حداد عادل مشاور رهبر معظم انقلاب، معاونان، مدیران کل استانها و رؤسای مناطق آموزش و پرورش کشور، مسئولان تشکلهای دانشآموزی و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، حواشی خاصی را به همراه داشت.
در این مراسم، پس از قرائت قرآن کریم و نواختن سرود جمهوری اسلامی، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گزارش کوتاهی از شرایط فعلی این وزارتخانه ارایه کرد.
علیاصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش سخنران دیگر این مراسم بود که در ابتدای سخنان خود از همه معاونان، مدیران کل، رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور، معلمان، مدیران مدارس و همه کسانی که آموزش و پرورش را در این مدت یاری کردند، تشکر کرد.
قالب و شاکله اصلی صحبتهای امروز فانی بیشتر بیان مشکلات آموزش و پرورش بود و وی همواره بر اقدامات مؤثر خود در طول سه سال و اندی از وزارتش تأکید کرد؛ ضمن اینکه تحلیل آماری از شرایط آموزش و پرورش در سالهای قبل از مسئولیت خود داشت و نسبت به مواردی انتقاد کرد.
اما سخنان امروز فانی دارای نکات تازهای بود؛ چراکه فانی همواره در طول مدت مسئولیت خود به این موضوعات اشاره مستقیمی نکرده بود که از جمله این موارد میتوان به وجود تفاوتها و تبعیضهای موجود در فیشهای حقوقی معلمان اشاره کرد و اینکه چرا امکانات رفاهی مختلفی مانند حق ایاب و ذهاب که در فیش حقوقی کارمندان سایر دستگاههاست، در فیش حقوقی معلمان اعمال نمیشود و صراحتاً از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد که پرداختی های مربوط به خدمات رفاهی را از فیش کارمندان دستگاههای دیگر حذف کند و یا این موارد را به فیش حقوقی معلمان نیز اضافه کند.
این مطلب در حالی عنوان شد که همواره فرهنگیان در طول سالهای گذشته نسبت به وجود این تبعیض آشکار، انتقادات زیادی کرده و نسبت به آن معترض بودند.
به گزارش فارس، نکته قابل تأمل دیگر، عدم پرداختن به وضعیت نامطلوب و تخلفات آشکار در صندوق ذخیره فرهنگیان و انتقادات صریح همگان نسبت به مدیریت این صندوق بود که در رأس آن وی به عنوان رئیس هیأت امنای آن قرار داشت، اما هرگز کلمهای از عملکرد نامطلوب آن بیان نشد و ابهامات و پرسشهای زیاد در این خصوص را در اذهان مخاطبان باقی گذاشت.
البته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در این مراسم گفت: اینکه می گویند دولت نمیخواهد با فساد برخورد کند در حقیقت آدرس غلط میدهند و این نگاه خیانت به کشور است.
وی با اشاره به فساد 2.7 میلیارد دلاری توسط بابک زنجانی، ادامه داد: حساب و کتاب آن روشن است و ما هنوز یک دلار سود این رقم را حساب نکرده ایم چون علاقه نداریم اعداد را بزرگ جلوه دهیم. در بنگاه های زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان تخلفاتی رخ داده است، از جمله این تخلفات در بانک سرمایه است.
جهانگیری با بیان اینکه بخشی از مسائل مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به بانک سرمایه است، گفت: 46 درصد بانک سرمایه متعلق به این صندوق است و 8 هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی نیز مربوط به بانک سرمایه است. کسانی که می خواهند با قلدری از بازگرداندن معوقات بانکی امتناع کنند، دولت حتماً این پول ها را از آنها پس خواهد گرفت و در این زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد. به فرهنگیان اطمینان می دهیم که دولت و قوه قضاییه بر موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان کنترل و نظارت خواهد کرد و پولی از فرهنگیان ضایع نخواهد شد.
در این مراسم هدایای مختلفی از سوی حاضرین به فانی اهدا شد که از جمله آنها هدایای معاون اول رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش، تشکلهای مختلف دانشآموزی و جمعی از مدیران این وزارتخانه را میتوان برشمرد که همه سعی در تقدیر از زحمات وزیر سابق آموزش و پرورش داشتند.
علیاصغر فانی در سخنرانی مطّول خود در جمع حاضرین، از همه افراد مرتبط با وزارتخانه متبوع خود تشکر و قدردانی کرد، اما هرگز نامی از اهالی رسانه و خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش نبرد و تنها هنگامی که به اصرار خبرنگاران جلوی دوربین قرار گرفت، از اهالی رسانه تشکر کرد.
اما نکته ویژه، آنجایی بود که همسر وزیر سابق آموزش و پرورش در میان خبرنگاران و افراد دیگر حاضر در حیاط این مجموعه فرهنگی، خطاب به یکی از خبرنگاران صدا و سیما گفت: بسیار مشتاق زیارت شما بودم؛چرا که شما یکی از مسببان اصلی عدم موفقیت آموزش و پرورش هستید و بدانید فرزند شما نیز که در این دستگاه تحصیل میکند عاقبت خوبی نخواهد داشت و باید شما نگران آینده فرزندتان باشید.
آنچه برای خبرنگاران دردناک است، این بوده که همراه با مسئولان برای پیشرفت کشور گام بر میدارند و در کنار اطلاعرسانی اخبار، به تحلیل و انتقاد میپردازند و مسلماً منظور از انتقاد، انتقادی سازنده، است اما همواره تاب تحمل برای انتقاد کم است.
نظر شما