تحولات منطقه

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان توسط موسسه بین المللی یواس نیوز و ورلد رپورت برای سال ۲۰۱۷ میلادی را اعلام کرد.

جایگاه ۱۱ دانشگاه ایرانی در ۲ رتبه بندی جهانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از مهر، جعفر مهراد گفت: براساس این رتبه بندی تعداد۱۱ دانشگاه از دانشگاههای ایران در بین بهترین دانشگاههای جهان قرار دارند.  

وی افزود: در این رتبه بندی دانشگاه صنعتی شریف در بین ۱۱ دانشگاهی که امتیاز کسب کرده اند با امتیاز جهانی ۵۳.۴ رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: براساس این سطح بندی رتبه های دوم و سوم نیز با امتیاز جهانی ۵۱.۸ و ۴۶.۹ به ترتیب به دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان تعلق دارد.

مهراد خاطرنشان کرد: براین اساس رتبه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با امتیاز جهانی ۴۷.۱ چهارم است و بعد از آن دانشگاه آزاد اسلامی کرج با امتیاز جهانی۴۶.۳ قرار دارد. رتبه های ششم تا یازدهم نیز به ترتیب با امتیاز جهانی۴۳.۲، ۴۲.۵، ۴۲.۱، ۴۱.۴، ۳۹.۹ و ۳۶.۵ در اختیار دانشگاه های علم و صنعت، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی است.

وی عنوان کرد: در این رتبه بندی هزار دانشگاه برتر جهان معرفی شده است که براین اساس رتبه های دانشگاه های صنعتی شریف ۴۰۵، تهران ۴۴۵، صنعتی اصفهان ۵۲۳، صنعتی امیرکبیر ۶۰۱، آزاد اسلامی کرج ۶۲۹، علم و صنعت ایران ۷۲۴، پزشکی تهران ۷۴۵، تربیت مدرس ۷۵۷، تبریز ۷۷۷، فردوسی مشهد ۸۲۰ و پزشکی شهید بهشتی ۹۱۱ است.

این استاد علم اطلاعات و دانش شناسی گفت: رتبه دانشگاه هاروارد با امتیاز جهانی ۱۰۰ اول است و دانشگاه های ام آی تی، استنفورد، برکلی، کالتک، آکسفورد، کمبریج، کلمبیا و یو سی ال نیز به ترتیب دوم تا دهم اعلام شده است.

مهراد ادامه داد: در آسیا دانشگاه توکیو با امتیاز جهانی ۷۵.۸ در مقام ۴۴ جهان، در آفریقا دانشگاه کیپ تاون با امتیاز جهانی ۶۸.۲ در مقام ۱۱۲ جهان، در اقیانوسیه دانشگاه ملبورن با امتیاز جهانی۷۷.۲ در جایگاه ۳۶، در اروپا دانشگاه آکسفورد با امتیاز جهانی۸۸.۱ در رتبه ۶ جهان و در آمریکای لاتین دانشگاه سائو پولو با امتیاز جهان۶۶.۳ در مقام ۱۳۸ دانشگاه های برتر جهان معرفی شده اند.

وی خاطر نشان کرد: در این رتبه بندی از ۱۲ شاخص استفاده شده است که این شاخص ها نسبت به شاخص های سایر نظامهای رتبه بندی مانند کیواس و تایمز کیفی تر است و عملکرد دانشگاه ها را به مراتب بهتر از سایر نظامها که توجه بیشتری به شاخص های کمی دارند، اندازه گیری می کند.

این استاد علم اطلاعات و دانش شناسی گفت: این شاخص ها عبارتند از شهرت پژوهشی جهانی با وزن ۱۲.۵ درصد، شهرت پژوهشی منطقه ای۱۲.۵ درصد، انتشارات ۱۰ درصد، کتابها ۲.۵ درصد، کنفرانس ها ۲.۵ درصد، ضریب تاثیر نرمال شده ۱۰ درصد، کل استنادها ۷.۵ درصد، تعداد انتشاراتی که در بین ۱۰ درصد پراستنادها قرار دارند ۱۰ درصد، درصد کل انتشاراتی که در بین ۱۰ درصد پراستنادها قرار دارند ۱۰ درصد، تعداد مقالات پراستنادی که در بین یک درصد پراستنادها در رشته های ذی ربط قرار دارند ۵ درصد و درصد کل انتشاراتی که در بین یک درصد مقالات پراستناد قرار دارند با وزن ۵ درصد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.