به گزارش قدس آنلاین، ابراهیم فروزان مهر؛ مالک لنج سراج کنارک در دیدار باجمعی از خانواده های صیادان کنارک با استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شناور لنج صیادی ما پس از گرفتار شدن در دست دزدان سومالی به آن کشور منتقل شده و بعد از گذشت چندماه صیادان تماس گرفته اند که دزدان در ازای آزادی درخواست یک میلیون دلار کرده اند.
وی افزود: بعد از گذشت ۲ سال هشت نفر از ۳۰ نفر صیاد بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده اند و بقیه نیز در صورت عدم پیگیری به سرنوشت آنان دچار خواهند شد.
وی خواستار پیگیری استاندار سیستان وبلوچستان برای آزادی صیادان از دست دزدان دریایی شد و افزود: تمام سرمایه ام از دست رفته زیرا پس از پرداخت نکردن پول به دزدان دریایی شناور لنج را به صخره کوبیده اند و کاملا شکسته شده است.
تعدادی از خانواده های صیادان نیز خواستار پایان دادن به نگرانی ها و جلوگیری از مرگ ۲۲ صیاد دیگر شدند.
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان وبلوچستان در این دیدار گفت: در همان ماههای نخست پس از اطلاع از سرقت لنج صیادی توسط دزدان دریایی از طریق مسئولان ذیربط پیگیر آزادی صیادان و ملوانان آغاز شد.
وی با عرض تسلیت جان باختن هشت نفر از صیادان در دست دزدان دریایی سومالی خاطرنشان کرد: صیادان یکی از ضعیف ترین قشرهای جامعه هستند و ما نیز خود را در غم خانواده های صیادان شریک می دانیم و طلب صبر برای بازماندگان داریم.
وی افزود: اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان برای بیمه کردن تمامی شناورها اقدام کند تا صیادان و سرمایه گذاران هنگام رو به رو شدن با چنین حادثه ای متضرر نشوند.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: ایران با کشور سومالی رابطه خوبی ندارد و باید از طریق کشورهای عضو آیورا اقدامات لازم برای آزاد سازی صیادان انجام شود.
هاشمی افزود: در حال پیگیری برای جبران خسارت مالی شناور و برقراری مستمری و یا کمک ویژه از نهادهای حمایتی هستیم و درخواست کردیم تا هشت نفر جان باخته جزو شهدا محسوب شوند تا از کمک های مالی دولت بهره مند شوند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۵۳ فروند شناور چابهار و کنارک توسط دزدان دریایی به سرقت رفته اند.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: هفت فروند شناور از اینها در تعقیب و گریز نیروهای نظامی کشورمان در دریا غرق شده اند و خسارت سنگینی به صاحبان لنج ها وارد شده است.
وی بیان کرد: از حدود ۲ سال قبل تاکنون ۲ شناور با ۳۰ صیاد، ناخدا و خدمه در چنگال دزدان دریایی کشور سومالی قرار دارند که بنا بر تماس همراهان، هشت نفر بر اثر شکنجه و گرسنگی در بدترین حالت جان داده اند.
وی پیگیری برای آزادی صیادان مظلوم شهرستان کنارک را خواستار شد و افزود: مکاتبات و پیگیری های لازم از سوی اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان انجام شده است ولی متاسفانه اقدام مثبتی برای آزادی آنان صورت نگرفته است.
نظر شما