به گزارش قدس آنلاین به نقل از دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم تبریز، زهرا ساعی با یادآوری تصویب ماده ۹۵ لایحه برنامه ششم توسعه در مورد حمایت از زنان سرپرست خانوار به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی، افزود: تصویب این ماده از لایحه، نتیجه تلاشی بود که از سوی فراکسیون زنان در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار صورت گرفت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: موضوع حمایت از زنان سرپرست خانوار را حدود سه سالی است که در دولت یازدهم پیگیری میکنیم، در واقع زمانی که مسئولیت مشاور ومدیر کل بانوان و خانواده استانداری تهران را بر عهده داشتم طرحی در قالب توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را از سال ۹۳ آغاز کردیم و شهرستان ری را برای اجرای پایلوت آن در نظر گرفتیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: متاسفانه آمار زنان سرپرست خانوار در دهه اخیر رشد چشمگیری داشته است تاجایی که طبق آمارهای رسمی در سال ۸۵ یک میلیون و ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد بودند و این تعداد در سال ۹۰ به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید در حالی که این افراد از هیچ گونه حمایت اجتماعی برخوردار نبودند.
وی با تاکید بر اینکه زنان سرپرست خانوار به سه گروه بی سرپرست، بدسرپرست و خود سرپرست تقسیم می شوند، افزود: این افراد نیاز به حمایت دارند و نباید در جامعه اسلامی رها شود، واقعیت آن است که در کشورهای مختلف دنیا روی توانمندسازی زنان سرمایهگذاری میکنند و از ظرفیت آنها برای اقتصاد کلان کشور بهره می گیرند.
ساعی یادآور شد: در ماده ۹۵ قانون برنامه ششم توسعه تلاش کردیم تا حمایت از زنان سرپرست خانوار شکل قانونی به خود گیرد تا بتوانیم اعتبارات آن را در بودجه های سالانه لحاظ کنیم براین اساس با شناسایی زنان سرپرست خانوار، سامانه ای راه اندازی خواهد شد تا به محض آنکه فردی بی سرپرست شود بلافاصله در این سامانه ثبت شود و اقدامات حمایتی صورت گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: براین اساس تلاش داریم تا زنجیروار آموزش های لازم را به این افراد ارایه کرده تا آنها بتوانند وارد بازار اشتغال شوند در کنار آن بیمه ها نیز چتر حمایتی خود را برای زنان سرپرست خانوار خواهند گشود.
در بخشی از ماده ۹۵ قانون برنامه ششم توسعه آمده است: دولت مکلف است به منظور پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی، نسبت به تهیه طرح جامع کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی مشتمل بر محورهای ذیل اقدام کند به گونه ای که آسیبهای اجتماعی در انتهای برنامه به ۲۵% میزان کنونی کاهش یابد.
در بخش چهارم این اقدامات، ذیل عنوان «حمایت از زنان سرپرست خانوار» آمده است: تهیه و اجرای کامل طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار طبق مصوبات شورای عالی اجتماعی تا پایان اجرای قانون برنامه توسط ریاست جمهوری و معاونت امور زنان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر نهادهای ذیربط تهیه و تأیید برنامه مذکور در هیئت وزیران و تصویب در مجلس شورای اسلامی و نظارت بر اجرائی شدن آن را به عهده دارد./
نظر شما