به گزارش قدس آنلاین به نقل از فردا، مسمومیت دارویی در قشرهای خاص مثل کودکان و سالمندان بیشتر روی میدهد. ممکن است خطای پزشکی باشد یعنی دوز صحیح رعایت نشود یا خطای داروخانه و خطای بیمار باشد که دارو را به اشتباه بخواند و مصرف کند و چهارمین علت نیز تداخلات دارویی است. این متن را به گزارش سلامت نیوز بخوانید.
مصرف دارو تا زمان تاریخ انقضاء قابل مصرف است، حتی اگر یک روز از تاریخ انقضای دارو گذشته باشد، نباید مصرف شود. اگر تاریخ انقضاء دارو سپری شود، به احتمال بسیار زیاد تاثیر زیادی بر بیماری ندارد و همچنین ماده تجزیه و تبدیل به مادهای که اثر درمانی ندارد و میتواند مشکل مسمومیت ایجاد کن، میشود.
به علت ایجاد تداخلات دارویی نباید برخی داروها را همزمان با هم مصرف کرد؛ چون برخی داروها بر سطح جذب داروی دیگر اثرگذاشته و باعث افزایش و یا کاهش جذب میشوند. و اینکه بعضی داروها بر متابولیسم کبدی داروی دیگر اثر میگذارند. چون کبد، داروها را دفع میکند و ممکن است دارویی تجویز شود که بر داروهای قبلی، اثر تقویتکننده داشته باشد.
اگر دارو در شرایط استاندارد مخصوص خودش نگهداری شود تا تاریخ انقضاء قابل مصرف است و به طور معمول روی جلد یا جعبه دارو تاریخ انقضا درج میشود. که یا بر اساس روز- ماه و سال عنوان شده است و یا بر اساس ماه و سال درج میشود که البته این دارو تا آخرین روز آن ماه قابل مصرف است.
در اثر مصرف بعضی از داروها ممکن است تهوع ایجاد شود. دارویی که تهوع ایجاد میکند را فرد باید بعد از وعده ناهار یا شام استفاده کند؛ اما اگر تهوع بعد از گذشت چند هفته از مصرف دارو ایجاد شود، فرد باید با پزشک مشورت کند شاید به مسمومیت ربط داشته باشد.
از لحاظ سنی در قشرهای خاصی مثل کودکان و سالمندان مسمومیت دارویی بیشتر روی میدهد. کودکان به علت کنجکاو بودن، دارو را به دهان میبرند و بنابراین نباید دارو در دسترس آنها باشد. در سالمندان مسمومیت دارویی زیاد است به علت اینکه تداخلات دارویی در این قشر زیاد است. گاهی هم این مساله مربوط میشود به فراموشی که یادش نیست دارو را مصرف کرده و دوباره مصرف میکند و دچار مسمومیت میشود که اطرافیان سالمند هم باید توجه کنند. در صورت بروز هر نوع مسمومیت افراد با شماره ١٤٩٠ یا با اورژانس تماس بگیرند و خودسرانه اقدام نکنند.
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
کد خبر: 501130
مسمومیت دارویی در قشرهای خاص مثل کودکان و سالمندان بیشتر روی میدهد. ممکن است خطای پزشکی باشد یعنی دوز صحیح رعایت نشود یا خطای داروخانه و خطای بیمار باشد که دارو را به اشتباه بخواند و مصرف کند و چهارمین علت نیز تداخلات دارویی است.
نظر شما