مرحله اصلی با حضور صابرین
مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۱ نیروی زمینی سپاه نیز با اجرای عملیات توسط رزمندگان یگان ویژه صابرین آغاز شد.
در این مرحله که سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص)، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه، سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار سرتیپ پاسدار مهدی ربانی معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح و جمعی دیگر از مقامات و فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح حضور داشتند عملیات دفاع مرزی در مقابل تهاجم دشمن، آتش بار سنگین توپخانه بر روی مواضع دشمن، اقدامات شناسایی و اطلاعاتی با استفاده از پهپاد، پشتیبانی هوایی یگانها با استفاده از بالگردها، شلیک راکتهای پیشرفته و دقیق زن از مواضع ثابت و متحرک آزمایش شد.
عملیات هلی برن و حرکت گروه رزمی و عملیات تعقیب با پشتیبانی هوایی بالگردها هم دیگر برنامه مرحله سوم این رزمایش بود که با هدف هلی برن نیروها به عقبه دشمن و محاصره آن ها و نیز ورود به منطقه دشمن و اجرای تک های سنگین به آن ها انجام شد.
واحدهای مختلف نیروی زمینی سپاه از جمله قرارگاه منطقه ای ثامن الائمه و لشکر مردم پایه ۵ نصر به همراه نیروهای یگان ویژه صابرین و واحدهای توپخانه، پهپاد و جنگال رزمایش خود را آغاز کردند.
عملیاتی کردن دو نوع مین
در خلال این رزمایش نیز مین «صاعقه» که با کنترل از راه دور میتواند خساراتی به اهداف پرنده با ارتفاع پرواز کم (نظیر بالگردهای در ارتفاع پایین) وارد کند و مین زمینی جهنده «سجّیل» که در ارتفاع ۱۰ متری زمین منفجر میشود عملیاتی شد.
انهدام قطعی متجاوز
در بخش اول رزمایش، رزمندگان یگان صابرین عملیات خود را با یورش به تجمع نیروهای دشمن فرضی آغاز کردند. در ادامه رزمایش واحدهای توپخانه حجم انبوهی از آتش را علیه دشمن فرضی بکار بردند و اصل بر این بود که دشمنی که قصد تجاوز به مرزهای کشورمان را دارد با پاسخ سنگین و مقتدرانه رزمندگان در مرزها مواجه شده و اقدام به فرار می کند.
عملیات هلی برن در ادامه این رزمایش با هدف بستن عقبه دشمن در داخل خاک کشور مهاجم انجام شده و مهاجمین به طور کامل منهدم می شوند.
در واقع این رزمایش با شناسایی درست تهدید در منطقه به صورتی طراحی شده است که در آن هدف نه تنها دفع حمله مهاجمان بلکه قلع و قمع و انهدام کامل آن ها است.
وجه مردم یاری و محرومیت زدایی
اما تمام رزمایش سپاه در این قالب نمی گنجد، در واقع سپاه با توجه به ماموریت های محرومیت زدایی و مردمیاری خود موظف است تا به امدادرسانی در مواقع بحرانی و محرومیت زدایی از مناطق محروم همت گمارد. لذا بر این اساس در این رزمایش ماموریت مردم یاری و محرومیت زدایی هم اجرا شد که برپایی بیمارستان صحرایی و رسیدگی به امرو محرومان منطقه از یک طرف و ماجرای بارش های اخیر و کمک به سیل زدگان در منطقه از طرف دیگر توسط سپاه صورت گرفت. بر این اساس افتتاح بیمارستان صحرایی «شهید نورعلی شوشتری» در بخش «کاریز» شهرستان مرزی تایباد انجام شد. این بیمارستان صحرایی بسیار مجهز به سرعت در منطقه مستقر شده و انواع خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی را به مدت یک هفته به مردم محروم این منطقه مرزی ارائه داد.
همچنین یگانها و تجهیزات مهندسی شرکت کننده در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۱ به یاری گرفتارشدگان در سیل در مناطق مرزی شرق کشور رفتند. در این راستا حتی نفربرهای نیروی زمینی سپاه علاوه بر امکانات مهندسی در این شرایط خارج از برنامه ریزی های رزمایش استفاده شدند.
از دقایق اولیه وقوع سیل و قطع راههای مواصلاتی روستاهای مرزی با دستور فرمانده نیروی زمینی سپاه، رزمندگان شرکت کننده در رزمایش به همراه تجهیزات مهندسی و نفربرها به یاری گرفتارشدگان در سیل شتافته و توانستند محصورشدگان در سیل را نجات داده و به مناطق امن و بی خطر انتقال دهند. در ادامه روند کمک رسانی به سیل زدگان بستههای مواد غذایی، پوشاک و پتو بین آنان توزیع شد.
علیرضا جلالیان
نظر شما