به گزارش «قدس آنلاین»، سیدابوالحسن فیروزآبادی در مورد کسب و کارهای جدید و نقش آن در بازار کار کشور، خاطر نشان کرد: درباره کسب و کارهای جدید کمیسیون اجتماعی دولت موظف شد تا طرحی را آماده کند که در روزهای آینده در هیأت دولت مطرح شود؛ موانعی را که در سر راه کسب و کارهای جدید مربوط به فضای مجاز است را باید برداشته شود و به دلیل نوع بیکاران ما که اکثر آنان را تحصیلکردگان دانشگاهی تشکیل میدهند باید موانع مربوط به این نوع کسب و کارها برداشته شود.
فیروزآبادی گفت: شخصاً معتقد هستم که ما کسب و کارهایمان باید متناسب با فضای مجازی باشد اما فعلاً به طور موقت موانع برداشته میشود تا در آینده این کسب و کارها جای خود را به طور کامل در اقتصاد کشور پیدا کنند.
وی افزود: هم اکنون دهها شرکت کارآفرین جدید خلق شدهاند که بعضی از آنان بسیار پرکار هستند که به عنوان مثال در زمینه حمل و نقل نظر اکثریت جامعه را نیز به خود جلب کردهاند.
وی در پاسخ به سوالی درباره کسب و کارهای جدید فضای مجازی در حوزه حمل و نقل تأکید کرد: به هر حال این روشی است که در دنیا آمده است و معتقدیم که کل حمل و نقل کشور باید به این مسیر حرکت کند. به طوریکه حمل و نقل سنتی هم خیلی سریع با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و کسب و کارهای جدید تغییر شکل دهند؛ اگر در حوزه حمل و نقل بینشهری هم این کسب و کارها توسعه پیدا کنند قطعاً این بازار نیز با صرف کمترین هزینه دو برابر خواهد شد.
وی افزود: در برنامه ششم قرار است کشور به رشد ۸ درصدی دست پیدا کند که ۲ درصد آن باید از محل بهرهوری باشد و قطعاً بهرهوری هم از راه به کارگیری تکنولوژی و بکارگیری کسب و کارهای نوآورانه محقق میشود.
پیامرسانها در صورت دریافت مجوز امتیاز میگیرند
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ سوال دیگر فارس درباره که در صورت الزام پیامرسانهای داخلی به اخذ مجوز بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، وضعیت پیامرسانهای خارجی چه خواهد شد، تصریح کرد: ما پیامرسانی را ملزم نکردهایم که مجوز دریافت کنند اما مصوبه کامل آن نیز از صحن شورای عالی بیرون نیامده است و به غیر از دو یا سه بند مابقی تصویب شده است بنابر این پیامرسانی را ملزم نخواهیم کرد که مجوز دریافت کند.
فیروزآبادی تأکید کرد: اگر پیامرسانهایی برای دریافت مجوز اقدام کنند، تسهیلات و امتیازاتی برایشان قائل میشویم و نوعی تشویق و حمایت از آنان خواهیم کرد؛ در خصوص پیامرسانهای خارجی هم اگر نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند ادامه فعالیتشان را تضمین خواهیم کرد و اگر شرایط ما در کشور را بپذیرند ادامه فعالیتشان میسر خواهد بود.
وی افزود: پیامرسانهای خارجی در این صورت و تا زمانی که مخل مسائل اخلاقی یا امنیتی در کشور نباشند میتوانند به فعالیتشان ادامه دهند.
فیروزآبادی درباره بازار فناوری اطلاعات در ایران و سهم ایران در گردش مالی کسب و کارهای نوین در جهان اظهار داشت: ایران سهم مناسبی در این گردش مالی با استفاده از فناوریهای نوین ندارد و این موضوع نشان میدهد که باید اقدامات جدیتری در این مورد صورت پذیرد و در رابطه با نیروی انسانی نسبتاً وضعیت خوبی در دنیا داریم.
وی افزود: ۱۸ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی به نحوی با حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و حوزههای مربوطه بودهاند بنابراین متناسب با طراحی توسعه بازار باید خدمات مربوط به فضای مجازی در کشور را توسعه بدهیم.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات سرمایهبری کمتری نسبت به سایر حوزهها دارد، تأکید کرد: امیدواریم در این زمینه با توسعه کسب و کارهای جدید شاهد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در این حوزهها باشیم.
وی گفت: اندازه بازار داخلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بین ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار است که پیشبینی شده است در برنامه ششم توسعه به ۴۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
فیروزآبادی در پاسخ به سوال دیگر فارس مبنی بر اینکه مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در بودجه سال ۹۶ کشور تصویب شده است؛ برنامه وزارت کار در این باره چیست، تصریح کرد: امیدواریم بودجهها تحقق پیدا کند و پس از تخصیص آن باید در راستای برنامههای بلندمدت گذشته در مسیر افزایش سهم اشتغال و تقاضا در بازار کار عمل شود.
نظر شما