تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه رئیس‌جمهور فرصتی برای پرداختن به اقتصاد مقاومتی ندارد،‌ گفت: آنچه از وضع جامعه برمی‌آید حاکی از عدم تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است و نمره دولت در این حوزه نمره تجدیدی است.

نمره دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی نمره مردودی است / وضع معیشتی مردم در عید امسال از سال‌های قبل بدتر شده است

  به گزارش «قدس آنلاین»،  حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عملکرد دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی در طول یک سال گذشته گفت: اقتصاد مقاومتی در واقع یک تغییر جهت در نوع فرایندها، کارها، برنامه‌ریزی‌ها و یک نقشه راهی است که همه باید ملزم به آن بوده و باشیم و بر اساس آن عمل می‌کردیم نه اینکه کارهای معمولی و کارهای روزمره بوده را به حساب اقتصاد مقاومتی بگذاریم. البته اگر جهت اقدامات روزانه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها در راستای اقتصاد مقاومتی باشد بسیار خوب است.  

* اطلاعات دقیقی در خصوص میزان اجرای اقتصاد مقاومتی در دست نیست

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: به جز در یک مرحله که مرکز پژوهش‌های مجلس واحدهای سنجشی را برای میزان عملیاتی شدن ۲۴ بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که آن هم ناقص ماند تهیه نشد دستگاه دیگری این اقدام را انجام نداده است و می‌توان گفت که اطلاعات دقیقی در خصوص میزان اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در اختیار نداریم.

* شرایط جامعه پیام مثبتی را در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی به همراه ندارد

حاجی‌دلیگانی خاطرنشان کرد: آنچه که از برآیندها در جامعه مشاهده می‌شود و آنچه که طبق گفته رئیس‌جمهور از جیب مردم و درآمدهای مردم مشخص می‌شود این است که این موارد پیام مثبتی را در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی به همراه ندارد که از جمله آن می‌توان به مواردی همچون معیشت مردم اشاره کرد که به جز یک قشر مرفه سایرین که عمده جامعه را شامل می‌شود امروزه هزینه‌ها با درآمدهایشان همخوانی ندارد.

وی افزود:‌ علاوه بر قشر مستضعف جامعه امروزه افراد متوسط هم از نظر درآمدی دچار مشکل شده‌اند و این به آن معناست که جهت‌گیری‌های ما در راستای اقتصاد مقاومتی نبوده است که یکی از علل این امر بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی است.

* تعطیلی واحدهای تولیدی معلول واردات بی‌رویه کالاهای خارجی قابل تولید در کشور است

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: تعطیلی واحدهای تولیدی در کشور معلول چند عامل است که مهمترین آن واردات بی‌رویه کالاهای خارجی است که در کشور به راحتی می‌توان آنها را تولید کرد اما دولت متاسفانه این اجازه را داده که از کشورهای دیگر از جمله ترکیه با توجه به قرارداد «ترجیحات گمرکی» هر چه امضا کرده واردات پوشاک و کالاهایی از این دست با تعرفه اندک به کشور وارد شود و این یکی از نشانه‌های عدم تحقق و عدم توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

حاجی‌دلیگانی خاطرنشان کرد: این نحوه واردات کالاها در حالی است که در یکی از بندهای سیاست اقتصاد مقاومتی تصریح شده واردات و صادرات کشور باید هوشمندانه باشد که به نظر بنده هوشمندانه نیست.  

*علی‌رغم همه تأکیدات اقدام خاصی در عرصه عمل در عمل به اقتصاد مقاومتی مشاهد نمی‌شود

وی افزود: درست است که در صحبت‌ها و سخنرانی‌ها و در شعارهایمان بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح می‌کنیم اما در جایی که پای عمل به میان می‌آید اقدام خاصی انجام و نتیجه خاصی نیز حاصل نمی‌شود.  

* خام‌فروشی در نفت با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: یکی از بندهای سیاست‌ اقتصاد مقاومتی ممانعت یا کاهش خام‌فروشی است؛ اگرچه این امر درست است که ما سهم خود را از تولید اوپک داشته باشیم اما اینکه ما نفت‌مان را به صورت خام به فروش برسانیم و این استخراج و فروش نفت باعث نشود که در کشور تولید کار شود با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد.

حاجی‌دلیگانی خاطرنشان کرد: یکی از گام‌های اساسی در خصوص اقتصاد مقاومتی این است که بانک‌ها در جایگاهی قرار بگیرند که سرمایه‌های آنها در جهت تولید هزینه شود نه اینکه هر بانکی به انحای مختلف دنبال سود بیشتر باشد و با هم برای پرداخت سود بیشتر رقابت کنند و برای اینکه سود بالاتری پرداخت کنند به اشکال مختلف فشار آن را تولیدکنندگانی تحمیل کنند که همه دارایی خود را در رهن و وثیقه بانک قرار دادند و عملا در بسیاری از موارد بانک‌ها صاحب کارخانه‌هایی می‌شوند که صاحبان آن ناتوان از اداره این کارخانه‌ها هستند.

* نمره دولت در عمل به اقتصاد مقاومتی نمره تجدیدی است

وی افزود:‌در اجرای اقتصاد مقاومتی نمره دولت نمره تجدیدی است و از بیست باید به دولت نمره ۴ داد آن هم به خاطر زحماتی است که آقای جهانگیری در این باره کشیده است.

*رئیس‌جمهور اداره مجموعه دولت را به معاون اول خود سپرده/فرصت کم آقای رئیس‌جمهور برای پرداختن به اقتصاد مقاومتی

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور عملا کمتر فرصت برای پرداختن به اقتصاد مقاومتی داشته و مدتی است که نهاد ریاست جمهوری و مجموعه دولت و سایر مجامعی که باید آنها را اداره کند توسط معاون اول رئیس‌جمهور اداره می‌شود و طبیعی است که این مسئله از یک سو و عدم انسجام تیم اقتصادی دولت مشکلات اقتصادی را تشدید کنند.

* وضع معیشتی مردم در عید امسال از سال‌های قبل بدتر شده است

حاجی‌دلیگانی در پایان خاطرنشان کرد: امسال نسبت به سال‌های گذشته وضعیت مردم در شب عید به مراتب سخت‌تر است و افرادی که پیش از این حاضر نبودند به خاطر ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان رو بزنند امسال خانواده‌هایی که دارای سرپرست هستند برای ۵۰ هزار و ۱۰۰ هزار تومان رو می‌زنند و عنوان می‌کنند هیچ چیز نتوانستند برای خانواده‌هایشان خریداری کنند و حتی به نان شب‌شان هم محتاج هستند.  

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.