تحولات منطقه

بجنورد- معاون وزیر ورزش و جوانان گفت:ورزش های بومی و ملی از اقبال عمومی برخوردار بوده و نیازمند برنامه ریزی دقیق و اجرای ساماندهی شده در قالب مسابقاتی در این سطح است.

وزارت ورزش و جوانان به دنبال ساماندهی ورزش های بومی و سنتی در سطح کشور است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین، دکتر شعبانی بهار در حاشیه مسابقات بزرگ کشتی باچوخه گود زینل خان اسفراین گفت:  در سال جاری برنامه ای مدون در قالب یک کارگروه زیرمجموعه معاونت همگانی برای ساماندهی اینگونه ورزش ها تدوین خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشتی باچوخه بعنوان یکی از مهمترین ورزش های بومی محلی کشور شناخته می شود گفت؛ نگاه ویژه ای از امسال برای این ورزش مهیج و پرطرفدار چه از لحاظ کمک های وزارت ورزش و جوانان و چه از اعتبارات استانی خواهد شد.
گفتنی است این مسابقات با شناخت نفرات و تیمهای برتر به پایان رسید.
این رقابت ها صبح دوشنبه با حضور ۱۳۰ ورزشکار از ۷ استان کشور و ۳۰ تیم برگزار شد که در پایان نتایج ذیل حاصل شد:
در وزن ۷۴- کیلوگرم :
مقام اول: ابراهیم ولیان
مقام دوم: علی مردانی
مقام سوم: علی رنگانی
در وزن ۸۴- کیلوگرم
مقام اول: الیاس اکبری
مقام دوم: هادی قدیمی
مقام سوم: جبار غلامی
در وزن ۹۶- (۹۵) کیلوگرم:
مقام اول: وحید قائمی
مقام دوم: محمد تیموری
مقام سوم: حامد میرزاپور و قاسم احدی(مشترک)
در وزن ۹۶+ (۹۵) کیلوگرم (سنگین وزن) :
مقام اول: جواد محجوب
مقام دوم: کامران رستمی
مقام سوم: امین جعفرزاده
در نتایج تیمی نیز تیم سبک سازان شرق در جایگاه نخست ایستاد و تیمهای فولاد و لوله گستر هر دو از اسفراین در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
به نفرات اول این مسابقات مبلغ ۵ میلیون تومان ، دوم ۴ و سوم ۳ میلیون تومان پرداخت شد.
همچنین در حاشیه این رقابت ها و برای اولین بار همایش ملی آیین فتوت و فرهنگ پهلوانی، نکوداشت رویداد فرهنگی ورزشی کشتی باچوخه با ۱۱۰ مقاله رسیده به دبیرخانه این همایش برگزار شد.
استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، مازندران، البرز و تهران در اوزان ۷۴، ۸۴، ۹۵ و به اضافه ۹۵ کیلوگرم در این مسابقات یک روزه حضور داشتند.
همه ساله در ۱۴ فروردین، شهرستان اسفراین طبق سنتی دیرین و کهن میزبان بزرگترین مسابقات کشتی با چوخه کشور با حضور نام آوران این عرصه از سراسر کشور است.
کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی از ورزشهای پر طرفدار دراین خطه است که به عنوان میراث معنوی در سال ۸۷ به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.