به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، آیتالله ناصر مکارمشیرازی در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: زمانی میرسد که مردم به دنبال درآمد بیشتر هستند حلال و حرام برای آنها مطرح نیست بلکه درآمد بیشتر را پیگیری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در حدیثی دیگر بیان شده زمانی میرسد که هیچ کس باقی نمیماند مگر اینکه رباخوار باشد و اگر رباخوار نباشد غبار ربا در دامن او مینشیند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه کسب حلال مورد عنایت پروردگار و نوعی جهاد است گفت: زمانی که ارزشهای اسلامی ضعیف و ایمان به معاد کاهش پیدا کند انسان درآمد بیشتر را پیگیری میکند این امر عذاب الهی را به همراه دارد دعاها مستجاب نمیشود و مردم به بیماریهای صعب العلاج مبتلا میشوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از بانکها هنوز به رباخواری ادامه میدهند پولهایی که از باب وجوهات میفرستند، از طریق بانکها با پولهای ربا قاطی میشود زیرا نمیتوان در خانه نگاهداری کرد و در بانک با پولهای ربا مخلوط و غبار ربا به آنها مینشیند.
آیتالله مکارم شیرازی عنوان کرد: هیچ کاری در این شرایط که بانکها رباخواری میکنند نمیتوان انجام داد، همه پولها آلوده میشود و کاسبها پول خود را داخل بانک میگذارند و غبار آن در دامن همه مینشیند.
وی ادامه داد: این امر مشکل بزرگی شده است دعاها مستجاب نمیشود و توفیقات کاهش و بلاها افزایش پیدا میکند امیدوارم خداوند به ما کمک کند و بتوانیم از ریشه این مسائل را اصلاح کنیم زیرا اگر اصلاح نشود همه آلوده میشوند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: ما تذکر میدهیم و عواقب این وضعیت را روشن میکنیم باید ببینیم تا چه اندازه این مسائل مورد توجه واقع میشود.
وی با بیان اینکه بانکها باید اسلامی به معنای واقعی شوند نه اسلامی صوری گفت: زمانی که بانک اسلامی صوری میشود میگوید بانک قرض الحسنه با نرخ سود چهار درصد است در صورتی که به صورت سالانه چهار درصد در نظر میگیرند و اگر تسهیلات پنج ساله باشد در پایان نرخ سود 20 درصد میشود.
آیتالله مکارمشیرازی خاطرنشان کرد: اگر بانکداری اسلامی شود مشکل حل میشود؛ بانکداری از غرب آمده و بانکداری غربی رباخواری است ولی رباخواری آنها از ما کمتر است.
وی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان تولید و اشتغال گفت: با افزایش تولید، اشتغال بیشتر میشود و بیکاری کاهش پیدا میکند این مشکل با کمک یکدیگر حل میشود.
این مرجع تقلید ضمن سفارش به مردم در زمینه مصرف تولیدات داخل افزود: با کاهش کیفیت چه طور به مردم سفارش شود تولید داخلی مصرف کنند باید کیفیت را افزایش دهند با افزایش کیفیت مصرفکننده جذب شده و دیگران از آن استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بانکها به مردم فشار آورند و نتوانند تولید را به گردش درآورند تولید میخوابد، اگر نظام بانکی اصلاح نشود تولید و مصرف درست نمیشود.
آیتالله مکارمشیرازی عنوان کرد: اگر مالیات عادلانه نباشد تولید خراب میشود اگر نظام مالیاتی تنها بخواهد کسب درآمد بیشتر کند و تراز بالایی داشته باشد مشکل حل نمیشود باید به فکر مردم و تولیدکننده بود.
وی با اشاره به ضرورت حمایتهای دولت از تولید و اشتغال گفت: اگر دولت حمایت نکند مشکل حل نمیشود مالیات باید عادلانه باشد بانکها مراقب باشند و تولیدکنندگان کیفیت را درنظر بگیرند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه دولت باید جلوی واردات بیرویه و قاچاق را بگیرد گفت: دروازههای مملکت را به روی قاچاق ببندند و در کنار مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی و اخلاقی باید درست شود زمانی که تولیدکننده مقید به مبانی اسلام باشد جنس تقلبی و قاچاق نمیآورد.
وی ادامه داد: اگر مسائل اخلاقی نباشد رباخواران دنبال ربا میروند و بانکها رباخواری میکنند، باید در نظر داشت مسائل اخلاقی دست در دست مسائل اقتصادی دارد خارجیها در زمینه مسائل اقتصادی رعایت مسائل اخلاقی میکنند.
آیتالله مکارمشیرازی خاطرنشان کرد: سالی دوبار از ژاپن مراجعه میکردند تا نظرات و پیشنهادات مردم را بررسی کنند مسائل اقتصادی و اخلاقی به یکدیگر گره خورده است.
وی ابراز امیدواری کرد: سال جدید سال بیداری و هوشیاری و تجدید نظر در کارهای خلاف گذشته باشد و تولید و اشتغال جوانان تحصیل کرده افزایش پیدا کند.
۱۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۵۱۷۲۲۷
آیتالله مکارمشیرازی گفت: برخی از بانکها هنوز به رباخواری ادامه میدهند پولهایی که از باب وجوهات میفرستند، از طریق بانکها با پولهای ربا قاطی میشود زیرا نمیتوان در خانه نگاهداری کرد و در بانک با پولهای ربا مخلوط و غبار ربا به آنها مینشیند.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
نظر شما