تحولات لبنان و فلسطین

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه درصدد کمک به حفظ ذخایر آبی کشور در کنار سایر وزارتخانه‌هاست، گفت: وزارت امور خارجه درصدد کسب تجربه و جذب منابع مالی سازمان‌های بین‌المللی برای احیای دریاچه ارومیه است.

همکاری با سه کشور برای احیای دریاچه ارومیه

به گزارش «قدس آنلاین»،  سیدعباس عراقچی که از روند اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان پیشرفت این طرح‌ها قرار گرفت گفت:بحث هدر رفت آب در کشور ما موضوع بسیار مهمی بوده و وزارت امور خارجه با تاکید بر این موضوع مقوله دیپلماسی آب را مطرح نموده و در حوزه وسیعی به بررسی آن در حوزه درون مرزی و فرامرزی می‌پردازد.

عراقچی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های خوبی که در جهت احیای دریاچه ارومیه انجام گرفته اظهار کرد: وزارت امور خارجه نیز درصدد همکاری، کسب تجربه و جذب منابع مالی سازمان‌های بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه است و هدف سفر به آذربایجان غربی را نیز در جهت جلب همکاری‌های بین المللی دانست.

*همکاری با سه کشور برای احیای دریاچه ارومیه/در آینده نزدیک اقدامات عملی آغاز می‌شود

وی افزود: وزارت امور خارجه با همکاری ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح‌های مشترکی برای احیای دریاچه با کشورهای ژاپن، ایتالیا و استرالیا کلید زده است و از این حیث ضروری است که مجموعه دیپلماسی کشور از نزدیک با مشخصات اقلیمی، ویژگی‌ها و ابعاد مشکلات دومین دریاچه شور دنیا آشنا شود.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: طرح‌های مشترک با سه کشور ژاپن، ایتالیا و استرالیا مراحل تحقیقاتی خود را سپری می‌کند و در آینده نزدیک اقدامات عملی در این خصوص آغاز می‌شود.

در ادامه "کیومرث دانشجو" مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی ضمن ارائه گزارشی کامل از اهم اقدامات شرکت آب منطقه ای در احیای دریاچه ارومیه به فعالیت‌های این شرکت در خصوص اجرای طرح‌های فرهنگی و اجتماعی در کنار طرح احیا و تعادل بخشی آب‌های زیر زمینی و اقدامات پیشگیرانه به منظور تقویت آبخوان‌ها و تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه پرداخت و افزود: فعالیت‌های مؤثر شرکت آب منطقه ای در قالب لایروبی ۸۵ کیلومتر از رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه و رهاسازی بخشی از آب سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه و همچنین طرح اتصال سیمینه رود به زرینه رود موجب افزایش آب ورودی به دریاچه ارومیه و کاهش اتلاف آب در مسیر شد.

وی همچنین اهداف این شرکت در خصوص احداث سد مخزنی سیلوه را تشریح نمود و افزود: این سد با حجم مخزن ۸۴ میلیون متر مکعب و حجم تنظیمی ۲۰۳ میلیون متر مکعب طراحی و علاوه بر اینکه اهداف ارزشمندی را در منطقه دنبال می‌کند با تأمین و انتقال ۹۵ میلیون متر مکعب آب از طریق کانال جلدیان در جهت احیای دریاچه ارومیه نقش بسزایی را ایفا خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.