به گزارش قدس آنلاین، «عبدالامیر یارالله»، فرمانده عملیات «نینوا میآییم» دیروز (شنبه) از یورش به سه محله و بیمارستان الجمهوری در غرب موصل خبر داد. یارالله گفت: «نیروهای ارتش به محله الشفاء و بیمارستان الجمهوری در غرب موصل حمله کردند. » به گفته یارالله، نیروهای پلیس فدرال نیز به محله الزنجیلی و نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم به محله الصحه الاولی در غرب موصل یورش بردهاند. این نیروها، حملات خود را در محورهای جنوبی و شمالی بخش قدیمی موصل با موشکهای گراد و آتش توپخانه آغاز کرده و پایگاههای داعش و استحکامات این گروه تروریستی را در باب الطوب، باب جدید، الفاروق و الزنجیلی هدف قرار دادند. به گفته «رائد جودت»، فرمانده پلیس عراق این بمباران زمینه لازم برای آغاز حملهای گسترده برای بازپسگیری بخش قدیمی موصل و محله الزنجیلی، آخرین پایگاههای داعش در موصل از داعش را فراهم میکند. جودت با اشاره به احتمال یورش به بخش قدیمی موصل طی ساعات آتی گفت: «نیروهای ویژه مامور شدهاند غیرنظامیان را از این مناطق خارج و به خروج آنها از مناطق درگیری کمک کنند. » طبق گزارش برخی منابع، این مناطق که در جریان این عملیات هستند، حدود ۲۵۰هزار غیرنظامی دارد که در آنجا محاصرهاند. برخی منابع نظامی اظهار داشتند، حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ داعشی در این مناطق حضور دارند.
مهاجرت ٢٠٠هزار عراقی در روزهای آتی
سقوط داعش در شهر موصل، بهطور موثری میتواند بهعنوان نشانه پایان نیمی از خلافت خودخوانده داعش باشد که حدود ٣سال پیش، ابوبکر البغدادی، سرکرده این گروه تروریستی آن را اعلام کرد. به گزارش رویترز، نیروی هوایی عراق، روز جمعه، جزواتی را بر سر ساکنان مناطق محصور ریخت که در آن، از مردم خواسته بود به سرعت از این مناطق فرار کنند. با این حال، گروههای حقوق بشری نگران امنیت غیرنظامیانی هستند که برای فرار از این مناطق تلاش میکنند. مناطق تحت محاصره، بهطور عمده، شامل بخش قدیمی و مرکزی موصل و سه منطقه مجاور آن، در طول ساحل غربی رودخانه دجله است. گزارشها حاکی از آن است که داعش نیروهای انتحاری و تکتیراندازهای خود را در ورودیهای موصل مستقر و غیرنظامیان را تهدید کرده اگر بخواهند فرار یا از دستورات سرپیچی کنند، کشته میشوند. «صباح النعمان»، سخنگوی سازمان مبارزه با تروریسم عراق گفته است: «آماری که در مورد تعداد داعشیها در موصل ارایه شده دقیق نیست، اما این گروه تروریستی به دلیل کاهش توان جنگیاش به نیروهای انتحاری روی آورده و از غیرنظامیان بهعنوان سپر انسانی استفاده میکند. »
«استفان اوبراین»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز طی بیانیهای، نگرانی عمیق خود را در مورد صدهاهزار غیرنظامی محصور در پشت خطوط داعش، اعلام کرده است. او در این بیانیه هشدار داده، حدود ۲۰۰هزار عراقی احتمالا طی روزهای آتی تلاش خواهند کرد از مناطق تحت کنترل داعش در موصل قدیم مهاجرت کنند. اوبراین با ابراز نگرانی نسبت به جان غیرنظامیانی که هنوز در مناطق تحت کنترل داعش هستند، گفت: «برخی گزارشها درباره احتمال بمبگذاری خانهها در این منطقه توسط داعش وجود دارد درحالیکه هنوز غیرنظامیان در آنها هستند. » وی تأکید کرد: «کسانی که قصد ترک خانههایشان را دارند باید بتوانند بدون هیچ مشکلی این کار را انجام دهند. »
انتقال مرکز فرماندهی داعش از موصل به «حویجه»
یک مسئول امنیتی در حویجه اظهار داشت که داعش و فرماندهان این گروه تروریستی در خط اول درگیریها تصمیم به انتقال مرکز فرماندهی خود از موصل به «حویجه» گرفتند و علت این انتقال نیز احتمال فروپاشی استحکامات داعش در بخش قدیمی موصل و آزادی کامل آن است و اینکه اکنون تنها در شهر حویجه، اطراف الزاب، ریاض، العباس و الرشاد برای داعش امکان ادامه فعالیت و عملیات تروریستی وجود دارد. «نجمالدین کریم»، استاندار کرکوک با اشاره به اینکه حویجه بهزودی به مرکز داعش در عراق تبدیل خواهد شد، گفت: «بارها خواستار تسریع در آغاز عملیات آزادسازی حویجه شدیم اما دولت مرکزی پاسخ نداد. » تصمیمگیری در مورد این عملیات به دست حیدر العبادی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق است و او نیز تاکنون دستوری در اینباره صادر نکرده است.
ترس از فروپاشی و تهدید به جنگ
با تنگتر شدن حلقه محاصره داعش، این گروه تروریستی خود را در خطر نابودی دیده و بنابراین شروع به تهدیدهای بیشتر کرده است. روزنامه ایندیپندنت در گزارشی آورده است که داعش، با آغاز ماه رمضان، از حامیانش خواسته تا در طول ماه رمضان دست به «جنگ تمامعیار» علیه غرب بزنند. به گزارش ایندیپندنت، این گروه تروریستی در بیانیهای که در یوتیوب منتشر کرده، از حامیانش خواسته تا در طول مدت ۳۰ روز ماه رمضان دست به حملات جدید و جنگ تمامعیار علیه غرب بزنند. در این پیام آمده است: «شیرهای جنگ کجایند؟ این کار را متوقف نکنید. باید در ماه رمضان به اقدامات خود ادامه دهید. در ماه رمضان «شهید» میشوید. » این در حالی است که چند روز گذشته، حملهای انتحاری به کنسرتی در منچستر انگلیس صورت گرفت که موجب کشته و زخمی شدن افراد زیادی شد. داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
اوضاع وخیم غیرنظامیان محصور
گر چه حیدرالعبادی، نخستوزیر عراق پیشتر اعلام کرده بود که تا پایان سال ٢٠١٦، موصل را از دست داعش آزاد خواهند کرد، اما به دلایل مختلفی این اتفاق نیفتاده است. در حال حاضر حدود هشت ماه از حملات نیروهای مورد حمایت آمریکا میگذرد و به دلایلی ازجمله استفاده داعش از شبهنظامیان در میان غیرنظامیان، تلههای انفجاری، خودروها و موتورسواران انتحاری، تکتیراندازها و خمپارهاندازها بیش از زمان برنامهریزی شده طول کشیده است. غیرنظامیانی که در پشت خطوط نیروهای داعش گیر افتادهاند، وضع دلخراشی را تجربه میکنند.
کمبود مواد غذایی و آب، فقدان برق و عدم دسترسی به بیمارستانها و مراکز درمانی، بخشی از شرایط دشواری است که این غیرنظامیان با آن مواجهند. طی چند روز گذشته، مردم ساکن این مناطق از طریق تماسهای تلفنی و مصاحبههای تلفنی شرایط وخیم خود را اعلام کردهاند. یکی از آنها گفته است: «ما اینجا در انتظار مرگ نشستهایم، یا به خاطر بمباران، یا از گرسنگی خواهیم مرد. » او همچنین به رویترز گفته است: «افراد بالغ با یک وعده غذا در روز سر میکنند و این غذا، میتواند سوپ عدس یا سوپ آرد باشد. » برخی دیگر از ساکنان این مناطق نیز گفتهاند که از ارزن را که پیشتر بهعنوان غذای پرندگان استفاده میشده، بهعنوان خوراکی استفاده میکنند. آنها ارزن را مانند برنج میپزند و میخورند. با این حال قیمت ارزن هم به دلیل کمبود مواد غذایی، دهها برابر شده است. برخی دیگر از مردم نیز با خوردن گیاهان وحشی یا برگ درختان توت یا سایر گیاهان، خود را از گرسنگی نجات میدهند.
۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۱
کد خبر: 534105
براساس بیانیه ارتش، نیروهای عراقی در راستای آغاز عملیاتی بزرگ علیه آخرین مقرهای گروه تروریستی داعش در بخش قدیمی موصل، یورش به سه محله و بیمارستان الجمهوری را آغاز کردند.
منبع: سایت الف
نظر شما