تحولات منطقه

بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا ظهر امروز دوشنبه هشتم خرداد ماه 1396 گزارش مشاهده مورد جدید مشکوک تب کریمه کنگو در استان اصفهان وجود ندارد.

تایید ابتلای دو نفر به تب کنگو در اصفهان/ آمادگی تمام بیمارستان‌ها
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، آمار موارد مشکوک به تب کریمه کنگو در این استان چهار مورد است و گزارش شناسایی موارد جدید در ۲۴ ساعت گذشته صحت ندارد.

همچنین بنا بر این گزارش از چهار مورد بستری شده تا کنون تنها نتایج آزمایشات دو مورد مثبت گزارش شده است.

از دو مورد مثبت تب کریمه کنگو در این استان یک مورد با پاسخ مطلوب به درمان از بیمارستان مرخص شده است و یک مورد متوفی نیز که پیش از قطعی شدن پاسخ آزمایشات فوت کرده بود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیری به خاک سپرده شده است.

بر این اساس با توجه به شروع فصل گرم ضمن توصیه همه شهروندان به رعایت توصیه‌های بهداشتی و حفاظت فردی است و متذکر می‌شود تمام مراکز بهداشتی و درمانی استان اصفهان برای مواجهه با موارد احتمالی این بیماری آمادگی کامل دارند.

 از ابتدای سال ۲۸ نفر در ایران به این بیماری مبتلا شده‌اند و سال گذشته نیز ۶۲ مورد به صورت قطعی به این بیماری مبتلا شده‌اند و کل موارد مرگ و میر آن شش مورد یعنی کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است. تا کنون مرگ دو نفر به دلیل این بیماری در استان‌های بندرعباس و کرمانشاه تایید شده است.

تب کریمه کنگو با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل می‌شود و میزبان اصلی آن حیوانات است. به گفته مسئولان وزارت بهداشت کشور این بیماری بومی ایران است و هر ساله در فصل تابستان با افزایش فعالیت کنه‌ها، ‌ شمار مبتلایان به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهم‌ترین علائم تب خونریزی دهنده کنگو است.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هشدار داده‌اند افراد از مصرف گوشت تازه خودداری کنند و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی یک تا چهار درجه زیر صفر قرار گیرد تا ویروس‌های آن از بین رفته و سپس مصرف شود.

هم‌چنین تاکید شده از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی خودداری و شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز فروش تهیه و از مصرف جگر خام یا گوشت‌های نیمه پخته خودداری کنند.

این عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافت‌های بیمار مبتلا ایجاد می‌شود و خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha