به گزارش قدس آنلاین، افراد دیابتی باید قبل ماه رمضان اقدام به چکآپ و اندازه گیری قند خون کنند و با صلاحدید پزشک متخصص روزه بگیرند. در ادامه این مطلب را به نقل از باشگاه خبرنگاران میخوانیم.
بیدار شدن و خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی در وعده سحر برای فردی که میخواهد روزه بگیرد بسیار مهم است.
از جمله خوراکیهای ایمن، کم قند و کم کالری، اما مقوی برای ساعات طولانی روزه داری میتوان موارد زیر را نام برد:
به جز غذای اصلی در نظر گرفته شده برای وعده سحر فرد دیابتی میتواند از ترکیب یک لیوان ماست کم چرب یا شیر به همراه پوره میوه هایی، چون توت فرنگی، زغال اخته، موز، جوانه گندم یا سیب استفاده کنند.
چای شیرین شده با قند و شکر برای افراد دیابتی مناسب نیست. به همین دلیل به افراد دیابتی پیشنهاد می شود که برای پیشگیری از بروز نوسان قندخون در این افراد، در زمان دم کردن چای از چند تکه میوه خشک همراه چای خشک در قوری استفاده شود تا به این ترتیب میزان قند چای کنترل و طعم شیرینی داشته باشد.
مصرف آبمیوههای طبیعی مانند آب هویج، آب سیب و موز، آب پرتقال به همراه مواد غذایی مانند نیمرو، املت با گوجه فرنگی و فلفل دلمهای یا مصرف یک کاسه غلات صبحانه فاقد شکر همگی میتواند سبب سیری و تقویت سیستم ایمنی بدن فرد دیابتی بدون بالا رفتن قند خون وی شود.
افزودن دانههای آجیل به نوشیدنی نیز میتواند باعث تقویت و دریافت ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شود.
کارشناسان به افراد دیابتی توصیه میکنند از مصرف مواد حاوی قند و شکر، پرچرب، سرخ کرده و با میزان نشاسته بالا خودداری کنند، زیرا باعث افزایش قندخون آنها میشود.
شیرشکلات های موجود در بازار به خاطر این که حاوی قند هستند، برای افراد دیابتی مناسب نیستند. به همین دلیل توصیه متخصصان تغذیه آن است که افراد دیابتی با مخلوط کردن یک لیوان شیر کم چرب با سه قاشق چایخوری پودر کاکائو، نوشیدنی سالمی تهیه نمایند تا مطمئن باشند که دچار نوسان قندخون در طول روز نمی شوند.
خوردن شیرینیهایی مانند زولبیا بامیه نیز باید به مقدار بسیار کم باشد، زیرا میتواند قندخون بیمار را به طور ناگهانی افزایش دهد که با رعایت این راهکارها فرد میتواند مانند دیگر افراد روزه بگیرد.
نظر شما