به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون گفت: جلسه امروز با هدف بررسی شرایط و امکانات برگزاری مناسک حج امسال با حضور حجتالاسلام و المسلمین قاضی عسگر نماینده محترم مقام معظم ر هبری در حج و زیارت، جابری انصاری و قشقاوی معاونین وزارت امور خارجه و نمایندگان وزارت اطلاعات برگزار شد. قبل از شروع جلسه رسمی موضوعاتی از قبیل آخرین روند وضعیت صیادان دزدیده شده توسط دزدادن دریایی، آخرین وضعیت گروگان حادثه میرجاوه، انتصاب و مشروح به کار سفیر ایران در عمان مطرح شد.
وی افزود: در ابتدای بحث حج، بروجردی با اشاره به شرایط منطقه، نگرانیهای کمیسیون را مطرح کرد. قاضی عسگر ابتدا روند گفتوگو و توافق برای برگزاری نهایی مراسم (حج) امسال را با جزئیات توضیح دادند. ایشان گفتند که مذاکره برای انجام مراسم (حج) جمع بندی نهایی بود و ما بر این اساس و در چارچوب تعیین شده مذاکرات را ادامه دادیم و توافق نیز بر اساس همان چارچوب و روند صورت گرفته و جای هیچ نگرانی نیست. اقدامات اجرایی هم اعم از کاروانها، اجاره هتلها، نحوه استقلال حجاج و پیشتبانی و تدارکات حجاج انجام شده است.
نقوی حسینی ادامه داد: ایشان اشاره کردند که برخی شایعات کذب موجب نگرانیها میشود والا هیچ مشکلی وجود ندارد، توافق خوبی شده است. وقتی وزیرحج عربستان به استقبال رسمی سازمان حج ایران میآید، نشان از توافق خوب است. مچ بندی هم که تدارک دیده شده، ساخت داخلی خود ماست و بیانگر یکسری اطلاعات شخصی جهت رفاه خود حجاج است و هیچ ارتباطی با کنترل افراد توسط دیگران ندارد. این اولین بار است که عربستان جدای از ابلاغیه کلی حج با ایران توافق جدا کرده اند و تاکنون مطابق توافق دقیق عمل کردهاند.
سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در ادامه گفت: ده نفر هم نیروی کنسولی جهت مدیریت حجاج ایرانی از ایران پذیرفتهاند و اعزام شده و مستقر هستند. قاضی عسگر گفت ارتباط ما با سایر کشورهای مسلمان و منطقه در امور حج ارتباط خوبی است و همه آنها خواستار حضور ایران در مراسم حج هستند.
نقوی حسینی گفت: در ادامه نماینده وزارت اطلاعات گفت که برآورد امنیتی ما نیز این است که بنای ناسازگاری از طرف مقابل وجود ندارد و در ادامه جلسه، کواکبیان، ذوالنوری، فلاحت پیشه، کریمی قدوسی و جمالی دیدگاه های دغدغه ها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
به گفته سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس، قاضی عسگر گفت: ما تلاش کردیم در امور اجرایی کلیه ضعف های گذشته را دفع کردیم، بیمه حجاج را تا دویست میلیون تومان افزایش یافته و سامانه طراحی شده کار حج را روان کرده است.
نقوی حسینی همچنین گفت: در ادامه جلسه، محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در توضیحاتی پیرامون امور اجرایی حج گفت آنچه که به عنوان مچ بندی مطرح است، کار خود ایران است و الا اطلاعات حجاج را که قبلا به حج و زیارت عربستان می دهیم تا ویزا صادر کنند. تلاش شده مشکلات مطرح در ورودی حجاج از جمله انگشت نگاری هم حل شود و با احترام کامل امور اجرایی صورت گیرد.
به گفته سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس، در پایان قاضی عسگر اشاره کرد که مسائل خانواده شهدای مسجدالحرام و منا را هم دنبال کرده و تلاش میکنیم مسئله دید هم حل شود.
در پایان تاکید کمیسیون مبنی بر پیگیری کاهش ادبیات نامناسب از سوی عربستان در دوران حج صورت گرفت.
نظر شما