به گزارش قدس آنلاین، خلیل آقاجانلو در این باره اظهار کرد: بارندگیهای اخیر مایه خوشحالی همگان و نویدبخش یک سال آبی خوب برای ایران است، اما برای پایدار ماندن این خوشحالیها باید نگاهی جامع داشت.
وی با بیان اینکه قرار گرفتن بخشی بزرگی از کشور در کمربند خشک و نیمهخشک کره زمین و کمبود بارش در آن بهعنوان یک عامل محدودکننده در توسعه بخشهای مختلف عمل میکند، تصریح کرد: پدیده خشکی و وقوع خشکسالیها در تاریخ طولانی ایران امری عادی بوده، اما باید اذعان کرد هیچگاه کشورمان تا بدین اندازه دچار کمآبی نبوده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: بر اساس پیشبینی برخی مدلهای اقلیمی در ۵۰ سال آینده متوسط بارندگی کشورمان از حدود ۲۵۰ میلیمتر در سال به ۲۲۰ میلیمتر کاهش خواهد یافت و این موضوع لزوم توجه جدی به برنامهریزی اصولی در مدیریت منابع آبی کشور را نشان میدهد.
وی ادامه داد: بدیهی است در صورت عدم مدیریت صحیح منابع آبی کشور، وقوع بارشهای مناسب و ترسالیها نیز تاثیر چندانی بر کمآبی و خشکسالیها نخواهد داشت. موضوع مدیریت خشکسالی، نیازمند سرمایهگذاریهای کلان در ارائه راهکارهای متنوعی از گزینههای تولید، عرضه، حفظ و مصرف درست آب است تا کشور بتواند برای مقابله با چنین وضعیتهای دشواری آماده باشد.
نظر شما