به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی محمود بهنیا اظهار کرد: واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و شیرینی های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل دقیق تیم های بهداشت محیط هستند و وجود پنبه، الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تاکنون در بازرسی های صورت گرفته مستنداتی در این خصوص بدست نیامده است.
وی تصریح کرد: با توجه به بررسی های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی در سامانه ۱۹۰ مشخص شد پس از پخت طولانی مدت گوشت در حلیم، رشته های کلاژن که از قسمت های تشکیل شده گوشت است ، باقی می ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم ،تولید بافت پنبه مانند می کند و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا می کند که در این رابطه نمونه برداری های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
وی افزود: امسال با دستگاه های پرتابل و قابل حمل ،سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم نیز مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال می شود.
این مسئول تاکید کرد: آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه نموده و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید و در صورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشتی ۱۹۰ به طور شبانه روزی تماس بگیرید.
نظر شما