به گزارش قدس آنلاین، محمود وفایی با اشاره به سفر ناظران و داوران بینالمللی شورای جهانی صنایعدستی در تاریخهای ۳۰ و ۳۱ تیرماه به استان کرمان بهمنظور ارزیابی پروژه جهانی شدن شهرستان سیرجان بهعنوان شهر جهانی گلیم، افزود: ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی در این سفر موضوعاتی چون آموزش، تولید و تجارت «گلیم شیریکی پیچ» سیرجان را مورد بررسی قرار میدهند.
وی به بحث آموزش گلیم و دستبافتههای عشایری و روستایی سیرجان اشاره و اظهار کرد: در این راستا مراکز آموزشی که آموزشهای رسمی و آکادمیک رشتههای گلیم و فرش را برعهده دارند از جمله مراکز آموزش عالی، آموزش و پرورش آموزشگاههای فنی و حرفهای و سایر دستگاههای اجرایی مربوطه مورد بازدید قرار میگیرند.
وفایی از حضور بازرسان یونسکو در کارگاههای انفرادی در کارگاه های خانگی و متمرکز در کارگاه های دسته جمعی خبر داد و خاطرنشان کرد: نظارت بر تولید گلیم و دستبافتههای عشایری و روستایی همچنین توزیع مواد اولیه، خرید و فروش این هنردستی در محل بازارچه صنایعدستی از مواردی است که مورد بررسی قرار میگیرد.
وی به آغاز به کار رسمی بازارچه صنایعدستی شهرستان سیرجان در تاریخ ۲۴ تیر اشاره کرد و افزود: در این بازارچه مواد اولیه بافت دستبافتههای عشایری و روستایی از جمله گلیم شیریکی پیچ به هنرمندان عرضه میشود که پس از تولید این هنر ارزشمند دستی در بازارچههای مذکور به معرض نمایش و فروش در میآید.
وفایی از رونمایی سایت دوزبانه گلیم شیریکی پیچ همزمان با حضور ارزیابان یونسکو خبر داد و گفت: دراین مراسم از ۳ جلد کتاب دایرهالمعارف گلیم و دستبافتههای عشایری و روستایی منطقه سیرجان و کتابچه تبلیغاتی دو زبانه گلیم شیریکی پیچ نیز پردهبرداری میشود.
وی به عملیات عمرانی موزه گلیم و دستبافتههای عشایری و روستایی سیرجان اشاره کرد و افزود: این موزه تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که مورد ارزیابی ناظران بینالمللی قرار خواهد گرفت.
وفایی از راهاندازی نمایشگاه دستبافتههای عشایری و روستایی که بیش از یک قرن قدمت دارند، خبر داد و خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه ۱۰۰ اثر هنری دارای ارزش تاریخی به نمایش گذاشته میشود.
وی همچنین به برپایی نمایشگاه خدمات دولت در حمایت از هنرمندان صنایعدستی اشاره و اظهار کرد: در سالهای اخیر خدماتی از سوی دستگاههایی چون سازمان بیمه، گمرگ، بانکهای عامل، کمیته امداد، دانشکدههای علمی و پژوهشی و ... در جهت حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی ارائه شده است که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار میگیرد.
وفایی از بازدید بازرسان یونسکو از نمایشگاههای مذکور خبر داد و گفت: بازدید از روستای دارستان سیرجان بهعنوان روستای هدف صنایعدستی همچنین کارگاههای تولید انفرادی، المانهای شهری، تبلیغات محیطی، فروشگاه دائمی صنایعدستی، کارگاه رنگرزی صنایعدستی و کارگاه متمرکز آقای «روحالامینی» بهعنوان تولیدکننده و صادرکننده گلیم شیریکی پیچ سیرجان از برنامههای مورد نظرداوران بینالمللی به شهرستان سیرجان است.
منبع: ایسنا
نظر شما